loader
Foto

Galerie foto

Universul florilor din „grădina Danei"

Dana Constantinescu a venit cu sfaturi utile pentru iubitorii florilor şi la ediţia din 26 februarie, difuzată la TVR 1 şi online, de  TVR+ . De la ora 10.00, am aflat cum plantăm lalele, cum îngrijim crinul peruan sau Cyclamen-ul.

 

Editia este disponibila online pe TVR+.

Pentru toţi cei care au aşteptat primăvara cu „alaiul ei de flori”, informaţii la zi despre îngrijirea acestora ne sunt oferite de producătoarea Dana Constantinescu şi invitaţii ei. În ultima duminică de februarie, la emisiunea În grădina Danei, difuzată de TVR 1 şi TVR+, de la ora 10.00.

(w882)

Despre îngrijirea şi plantarea lalelelor aflăm de la ing. Gheorghe Teodorescu, de la Lehliu, jud. Călăraşi. Plantarea bulbilor se recomandă a fi făcută în luna noiembrie. Înainte de plantare trebuie făcută o selecţie a bulbilor, să fie îndepărtaţi cei stricaţi sau uscaţi. Bulbii trebuie să nu prezinte zgârieturi, tăieturi sau zone moi. Terenul trebuie să fie ales în zone luminoase şi călduroase. Este preferat terenul nisipos pentru a drena apa de ploaie din perioada rece. Un sol greu poate reţine apa şi poate duce la putrezirea rădăcinilor.

(w882)

(w882)

(w882)

Din punct de vedere simbolic, Alstroemeria sau Crinul peruan este asociat cu prietenia, altruismul, bogăţia, prosperitatea şi norocul. Paleta coloristică variază de la nuanţe de roz şi roşu, mov şi culoarea lavandei, până la alb sau galben-auriu şi chiar portocaliu. Pentru a creşte şi pentru a se dezvolta corespunzător, are nevoie de lumină şi temperaturi între 14 şi 24 de grade Celsius. Căldurile mari favorizează apariţia lăstarilor, dar nu şi înflorirea. Despre Alstroemeria sau Crinul peruan ne va vorbi, la În grădina Danei, lector univ. Diana Vâşcă Zamfir de la Facutatea de Horticultură a USAMVB.

(w882)

Cyclamen-ul preferă o amplasare luminoasă, dar ferită de razele directe ale soarelui. Pentru a evita orice apariţie a putregaiului, florile ofilite trebuie îndepărtate împreună cu tija florală, prin răsucire, astfel încât ruperea să se producă de la nivelul tuberculului. Orice rămăşiţă va putrezi şi infecţia va ajunge până la nivelul tuberculului. Foarte important pentru Cyclamen este să-i oferim imediat ce termină faza de înflorire o perioadă de repaus, timp în care vom elimina complet udarea, fertilizarea şi expunerea la lumină. Mai multe sfaturi despre îngrijirea Cyclamen-ului ne va oferi, tot la ediţia de duminică În grădina Danei de la TVR 1, Virgil Oprea, horticultor de la Râfov, jud. Prahova.

(w882)

Emisiunea În grădina Danei, difuzată de TVR 1 în fiecare duminică, între orele 10.00 şi 10.25, vine cu sfaturi telespectatorilor interesaţi de amenajarea şi întreţinerea unei grădini. „Discutăm despre pasiuni, despre dragostea pentru natură, despre ceea ce înseamnă să trăim verde într-o lume verde. Consider grădina o adevarată provocare, atât pentru proprietarii ei, cât şi pentru cei care o amenajează. Legume, fructe, răsaduri, flori, plante decorative, pomi fructiferi, arbuşti ornamentali, arbuşti fructiferi, proiecte de amenajare, gazon, sisteme de irigaţie, sisteme de drenaj, lucrări de întreţinere, sisteme de producţie, tratamente şi dăunători, toate îşi găsesc locul în emisiunea de la TVR 1”, spune prezentatoarea şi producătoarea Dana Constantinescu.

Jurnalist: Magda Olteanu

Producător: Dana Constantinescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...