loader

TVR vă recomandă

Drama „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează, în săptămâna 5 - 11 iunie, filmele „Viața dublă a Veronicăi” (1991) și „Jurnalul unei cameriste” (1946).

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

publicat: Vineri, 09 Iunie 2023

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21.00, filmul de aventuri „Domnița șoim” ne spune povestea unei iubiri blestemate. Cu Michelle Pfeiffer și Rutger Hauer.

„Oamenii și legea

În această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”, Mihaela Olaru și invitata sa, Alina Stoica, au discutat despre consecințele pe care despărțirea soților le are asupra copiilor și chiar asupra familiei extinse. Revedeți subiectul luni, 12 iunie, de la ora 13:00, la TVR1 și marți, 13 iunie, de la ora 6:00.

„Pot roboții să facă teatru?”: O prelegere de Alexandru Dabija, pe scena Operei, la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a difuzat joi, 8 iunie, în direct, prelegerea susținută de regizorul Alexandru Dabija, în cadrul Conferințelor Operei Naționale București: „Pot roboții să facă teatru?”. Transmisiunea a început la ora 18.00, cu un interviu acordat de tenorul Daniel Magdal, director artistic al Operei Naționale București, urmat de prelegerea lui Alexandru Dabija, de la 18.30.

De ce trebuie să cunoaștem istoria recentă? La TVR Cultural, invitaţii Ion Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației "Corneliu Coposu" și Ioan Stanomir, profesor universitar și politolog, alături de moderatorul Tudor Călin Zarojanu vor căuta răspunsuri la întrebare în emisiunea „De ce aş citi?”, duminică, 11 iunie, de la ora 15.00.

Valentin Teodosiu:

Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia de sâmbătă, 10 iunie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", spune că nu înţelege conflictul între generaţii între actori: "În meseria asta nimeni nu ia locul nimănui. Nu are cum".

Poveste de dragoste cu Marius Mihalache și Arabela Nicolau, la „Nocturne”

El, muzician exigent, interpret și compozitor. Ea, jumătatea lui pe scenă, acasă sau pe drumuri, și-a asumat managementul echipei și proiectelor lor. Marina Constantinescu ne propune să cunoaștem mai bine doi muzicieni, cu toate trăirile și imperfecțiunile vieții și ale artei. Pe 11 iunie, la TVR 1.

Inteligenţa Artificială – prieten sau duşman al omenirii? Duminică, la „Breaking Fake News”

Tot atunci, despre greva profesorilor şi domnia lui Mihai Viteazul. Marian Voicu şi echipa sa ne dau întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1.

„Viaţa trebuie să meargă mai departe” - opera „Paiațe”, de Leoncavallo

Aceasta ar putea fi opera perfectă pentru a te prinde în mrejele sale sau pentru a-l face până și pe cel mai mare sceptic să se îndrăgostească de ea. Seria inedită în care renumitul tenor Ramon Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public continuă la TVR 1, sâmbătă, 10.06, ora 15.30. Povestea operei „Paiațe”, în episodul 18 „Unora le place opera”.

Biografii necesare. Artistul Petru Lucaci: „Schimbarea este necesară, pentru că înnoirea te ţine treaz”

TVR Cultural le aduce telespectatorilor un documentar despre Petru Lucaci - pictor, profesor universitar la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti,  președinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România și director artistic al Victoria Art Center, București. Emisiunea „Biografii necesare”, realizată de Ileana Ploscaru Panait, va fi difuzată duminică, 11 iunie, începând cu ora 21.30.

„Ce fac acum îmi oferă infinit mai multă împlinire decât orice eveniment fastuos de televiziune”

Melania Medeleanu, om de BINE prin excelenţă, este invitata săptămânii la „Brilliant”. Emisiunea realizată şi moderată de Loredana Negrilă se vede sâmbătă, 10 iunie, de la ora 14.30, la TVR INFO.

O seară de poveste: „Concertul unei nopți de vară”, de la Schönbrunn, în 8 iunie, la TVR Cultural

Joi, 8 iunie, de la ora 22.20, TVR Cultural a transmis un concert devenit deja tradiție în peisajul muzical vienez: „Concertul unei nopți de vară”, susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, în parcul grandiosului Palat Schönbrunn.

Documentarul „Dragii noștri, aflați despre noi”, despre traiul zilnic în comunism, în 16 iunie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească documentarul „Dragii noștri, aflați despre noi”, în regia Anei Preda, despre viața de zi cu zi în comunism, vineri, 16 iunie, de la ora 22.00.

Județul Teleorman are o comoară redescoperită recent de o mână de oameni iubitori de tradiții – călușul teleormănean, care stă la baza unei legende vechi de zeci de ani.

O vizită la muzeu, cu „Picătura de cultură

Pe 9 iunie, de la ora 13:30, la TVR3 este difuzată a doua ediție a emisiunii „Picătura de cultură" dedicată expoziției „Orașul întărit. Târgu Mureșul în secolul al XVII-lea”. La TVR Târgu Mureș emisiunea este marți, ora 18:20