loader
Foto

Galerie foto

Întâlnire cu Domniţa Ralu şi haiducii lui Şaptecai în Duminica filmului românesc

O nouă duminică dedicată filmelor româneşti ale regizorului Dinu Cocea, în 19 martie, la TVR 2: Haiducii lui Şaptecai, Zestrea domniţei Ralu şi Săptămâna nebunilor. De la orele 14.10, 20.10 şi 22.10.

 

Cele trei filme ce poartă semnătura regizorului Dinu Cocea sunt de urmărit la TVR 2 duminică, 19 martie, astfel:

De la 14.10, distribuţie de zile mari în filmul de aventuri: Haiducii lui Şaptecai, producţie  România, 1971. Actorii Florin Piersic, Marga Barbu şi Toma Caragiu ne introduc în atmosfera Munteniei, în plină epocă fanariotă. Domniţa Ralu are nevoie de un milion de galbeni pentru a cumpăra de la Viena o colecţie de bijuterii. Pentru a-i îndeplini dorinţa, domnitorul fanariot instituie birul văcăritului, ducând la sărăcirea poporului. Ceata de haiduci condusă - după moartea căpitanului Amza - de Anghel Şaptecai, încearcă să recupereze banii smulşi cu forţa de la oamenii chinuiţi.

(w882)

Aceiaşi actori - Florin Piersic, Marga Barbu şi Toma Caragiu - continuă aventura în filmul Zestrea domniţei Ralu (România, 1971), regizat tot de Dinu Cocea. După o spectaculoasă evadare din temniţă pusă la cale de tovarăşii săi, Anghel Şaptecai, căpetenia haiducilor, porneşte pe urmele domniţei Ralu şi a zestrei ei de un milion de galbeni. Aventurile îi poartă pe haiduci la Viena, unde domniţa a cumpărat o casetă cu bijuterii, care va deveni motiv de discordie şi de lupte pe viaţă şi pe moarte. Vedem filmul duminică, 19 martie, de la 20.10, la TVR 2.

(w882)

Cu bijuteriile furate de la domniţa Ralu, haiducul Anghel Şaptecai vrea să cumpere arme de la Braşov şi să se alăture oştii pe care o strânge căpitanul de panduri Tudor Vladimirescu. Intenţia lor: salvarea Ţării Româneaşti de domnitorii fanarioţi care au înstrăinat bogăţiile ţării şi au sărăcit populaţia. Colea Răutu se alătură triadei de aur - Florin Piersic, Marga Barbu, Toma Caragiu – în Săptămâna nebunilor (România, 1971), cel de-al treilea film al regizorului Dinu Cocea pe care îl vedem duminică, 19 martie, de la 22.10, la TVR 2.

(w882)

Valoros regizor şi scenarist român, Dinu Cocea s-a născut la 22 septembrie 2013 în comuna Periş, judeţul Ilfov. Din păcate, Dinu Cocea a ajuns în dizgraţia regimului comunist din cauza proiectului de film „Pe apa sâmbetei”, în care relata istoria unui baraj prost construit pe Argeş. S-a stabilit la Paris în 1986, după o carieră extraordinară consumată în ţară şi care, din păcate, nu a mai continuat în occident. Regizorul seriei „Haiducii", Dinu Cocea, a decedat la vârsta de 84 de ani, la Paris.

Credit foto: aarc.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Mereu am spus că Dumnezeu e român.” Elisabeta Lipă, un nou „Brilliant” în colecţia TVR INFO

Despre primii paşi în lumea canotajului, despre lecţii de viaţă, succes şi sacrificii, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...