loader
Foto

Galerie foto

„În grădina Danei": Black Velvet şi Saxifraga

De Florii, sfaturi utile pentru iubitorii florilor! Le primim de la Dana Constantinescu şi invitaţii ei, la ediţia din 9 aprilie, difuzată la TVR 1 şi online, pe  TVR+ . De la ora 10.00, aflăm cum îngrijim petunia neagră, dar şi cum putem amenaja o grădină de mici dimensiuni.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Duminică dimineaţă ne bem cafeaua În grădina Danei. Cei care îndrăgesc florile şi sunt pasionaţi de grădinărit primesc informaţii la zi despre îngrijirea plantelor de la producătoarea Dana Constantinescu şi de la invitaţii ei, în emisiunea difuzată de TVR 1 şi TVR+, de la ora 10.00.

Obţinută după patru ani de cercetare de către horticultorii britanici, petunia neagră (sau Black Velvet) se cultivă cu succes şi în România. Petunia este o mare iubitoare de apa, îi place soarele, trebuie curăţată periodic de florile uscate şi are nevoie de îngrăşământ pentru stimularea înfloririi. Despre  cultivarea, înmulţirea, fertilizările petuniilor, dar şi ce condiţii de temperatură şi umiditate preferă petunia neagră aflăm de la interlocutorul Danei Constantinescu - Ionuţ Grama, horticultor de la Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa.

(w882)

(w882)

Pentru a crea o grădină, specialiştii în peisagistică urmăresc anumiţi parametri din care ne putem inspira pentru a modela în mod armonios propria noastră grădină. Principiile care trebuie respectate atunci când începem să concepem proiectul unei grădini sunt proporţia, ordinea, unitatea şi repetiţia. Inginerul peisagist Marian Miu Trandafir ne prezintă un proiect de amenajare a unei gradini de mai mici dimensiuni (grafică 3D) duminică, la emisiunea În grădina Danei de la TVR 1.

(w882)

(w882)

O floare mai puţin cunoscută, dar deosebit de frumoasă este Saxifraga.

(w882)

Prima caracteristica a acestei plante este aceea că iubeşte frigul şi rezistă la temperaturi de neconceput pentru alte plante cu flori. Înfloreşte vara (sau dacă temperatura diurnă trece de 0 grade Celsius), rezistă vânturilor puternice, gerului şi condiţiilor climatice extreme, precum şi solului sărac şi lipsei de apă. Saxifraga are nevoie în schimb de lumină intensă. Mai multe aflăm tot duminică, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+, de la Rendi Ferencz, horticultor de la Sf. Gheorghe, judeţul Covasna.

(w882)

(w882)


Emisiunea În grădina Danei, difuzată de TVR 1 în fiecare duminică, între orele 10.00 şi 10.25, vine cu sfaturi telespectatorilor interesaţi de amenajarea şi întreţinerea unei grădini. „Discutăm despre pasiuni, despre dragostea pentru natură, despre ceea ce înseamnă să trăim verde într-o lume verde. Consider grădina o adevarată provocare, atât pentru proprietarii ei, cât şi pentru cei care o amenajează. Legume, fructe, răsaduri, flori, plante decorative, pomi fructiferi, arbuşti ornamentali, arbuşti fructiferi, proiecte de amenajare, gazon, sisteme de irigaţie, sisteme de drenaj, lucrări de întreţinere, sisteme de producţie, tratamente şi dăunători, toate îşi găsesc locul în emisiunea de la TVR 1”, spune prezentatoarea şi realizatoarea Dana Constantinescu. 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...