loader
Foto

Galerie foto

De 6 ani „În grădina Danei”

În această ediţie aniversară, telespectatorii primesc informaţii şi sfaturi de la invitaţii surpriză ai Danei Constantinescu, buni cunoscători într-ale grădinăritului. Întâlnirea a avut loc duminică, 6 august, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Surpriza pe care realizatoarea Dana Constantinescu o face prietenilor emisiunii la cei 6 ani de ediţii la TVR 1 este o întâlnire cu primii interlocutori ai săi În grădina Danei, familia Verginica şi Alexe Andrianov, din Zimnicea, judeţul Teleorman. Cei doi au fost plecaţi pentru câţiva ani în Irlanda, unde au muncit, au strâns bani şi de unde s-au întors în ţară, pentru a-şi face o livadă ecologică de pomi fructiferi. Au început cu meri, peri, cireşi, caişi, iar acum s-au extins şi la cultura de căpşune. Ba mai mult, de anul trecut, şi-au luat şi câţiva stupi. Cum se descurcă cei doi soţi şi ce dificultăţi au întâmpinat în demersurile lor aflăm duminică dimineaţă, În grădina Danei.

Cel de-al doilea subiect al emisiunii îi aduce în atenţia telespectatorilor pe Cristina şi Adrian Dirjan, cultivatori de lavandă din Fetindia, judeţul Sălaj.

(w882) In gradina

Iar în finalul emisiunii, aflăm cum să îngrijim crinii de o zi (hemerocallis), de la ing. Elena Andrei din Tătărani, judeţul Prahova.

(w882) In gradina

Emisiunea În grădina Danei, difuzată de TVR 1 în fiecare duminică, între orele 10.00 şi 10.25, vine cu sfaturi telespectatorilor interesaţi de amenajarea şi întreţinerea unei grădini. „Discutăm despre pasiuni, despre dragostea pentru natură, despre ceea ce înseamnă să trăim verde într-o lume verde. Consider grădina o adevarată provocare, atât pentru proprietarii ei, cât şi pentru cei care o amenajează. Legume, fructe, răsaduri, flori, plante decorative, pomi fructiferi, arbuşti ornamentali, arbuşti fructiferi, proiecte de amenajare, gazon, sisteme de irigaţie, sisteme de drenaj, lucrări de întreţinere, sisteme de producţie, tratamente şi dăunători, toate îşi găsesc locul în emisiunea de la TVR 1”, spune prezentatoarea şi realizatoarea Dana Constantinescu.

Concursul cu premii „În grădina Danei” continuă. Mai multe detalii găsiţi aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...