loader
Foto

Galerie foto

Remix: Recital Zoia Alecu | VIDEO

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 22:00, TVR 3 a difuzat un recital Zoia Alecu, de la Festivalul ”Folk la altar”, Râșnov 2021.

 

Sezonul de primăvară „Remix” continuă seria recitalurilor Generaţiei Generice din Biserica Evanghelică Râşnov cu Zoia Alecu. Cantautoarea aparţine primului val al folkului românesc, lansându-se practic înaintea Cenaclului „Flacara”, ca şi ceilalţi pionieri ai genului.

(w882)

Prezenţa folkistei la Râşnov a fost însoţită de proiecţia online a portretului „Remix” realizat în urmă cu ani buni, postat pe canalul youtube TVR. Interviul care a premers recitalul a survolat cariera Zoiei Alecu, care va împlini anul viitor jumătate de secol: sute de concerte şi festivaluri, revenirea după „pauza” numită Sfinx Experience, înregistrări editate pe patru albume discografice.

(w882)

De asemenea, Zoia a vorbit despre colegii de generaţie, în particular despre celelalte prezenţe feminine esenţiale pe scenele folk şaptezeciste: Marcela Saftiuc, Adriana Ausch şi Anda Călugăreanu, cu aceasta din urmă împărţind o frumoasă prietenie.

Ediţia „Remix” abundă de ilustrări din arhiva de aur a Televiziunii Române.

(w882)

(w882)

Credite foto: arhive personale, Asociaţia Mioritics / Festivalul de Film şi Istorii Râşnov

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: Marţi, 16 Aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...