loader
Foto

Jocurile Olimpice de la Londra – ziua 4

Televiziune Română vă oferă şi în a IV-a zi a Jocurilor Olimpice de la Londra o zi plină cu lupta sportivilor români pentru medalii.

 

După patru zile de competiţii, România ocupă locul 13 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, potrivit site-ului oficial al Olimpiadei.

ACTUALIZARE 23.15 Răzvan Martin, 20 de ani, medaliat cu Bronz la haltere, categ. 69 kg. Răzvan Martin a reuşit să ridice 177 de kg din prima încercare şi 180 în a doua, a ratat a treia ridicare, dar a fost de ajuns pentru a lua medalia de bronz la categoria 69 de kg. Sportivul român a fost depăşit de chinezul Lin Qingfeng, locul 1, şi de thailandezul Triyatno Triyatno, clasat pe locul 2.

ACTUALIZARE 20.23 România a luat bronzul în concursul pe echipe. Statele Unite au învins, iar argintul i-a revenit Rusiei.

ACTUALIZARE 13.03: Echipajul de 8+1 al României a terminat cursa de recalificare pe locul al doilea, urmând să participe în finala probei feminine.

Echipajul feminin de 8+1 al României, format din canotoarele Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru şi Talida-Teodora Gîdoiu va concura în finală joi, de la ora 14,30.

ACTUALIZARE 13.01: Scrimerul român Radu Dărăban s-a calificat luni în şaisprezecimile de finală ale probei individuale de floretă la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce l-a învins în primul tur pe Nicolas Edward Choi (Hong Kong), cu scorul de 15-8. În turul secund, de la ora 13,50, Dărăban se va confrunta cu italianul Valerio Aspromonte, unul dintre favoriţii probei.

ACTUALIZARE 12.31: Înotătorul român Norbert Trandafir a ratat calificarea în semifinalele probei de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Londra pentru doar trei sutimi, fiind cronometrat în seriile de marţi cu timpul de 49 de secunde şi 2 sutimi, transmite Agerpres. Norbert Trandafir va concura şi joi, la 50 m liber.

Olimpicii noştri au şi astăzi multe de arătat la Londra. Aşteptăm cu nerăbdare finalele de la gimnastică pe echipe şi de la înot, unde sperăm ca palmaresul de medalii al românilor la această ediţie a Jocurilor Olimpice să se îmbogăţească.

Canoiştii  Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie şi Florin Curuea sunt primii care intră în competiţie, în recalificările la patru rame fără cărmaci (masculin), iar Norbert Trandafir va face totul pentru a se califica în semifinala la 100m liber (masculin), la înot.

Radu Daraban intră în calificări pentru semifinale la floretă individual, cu şanse de a ajunge în finală, iar echipa feminină de canotaj 8+1 la este pregătită de recalificări.

Seara se anunţă plină de emoţii pentru români. Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Raluca Haidu, Diana Bulimar şi Larisa Iordache sunt gata de finala pe echipe la gimnastică.

România întâlneşte echipa Statelor Unite în grupa B la polo, iar Alexandru Coci ne poate aduce o nouă medalie la finala de 200m fluture.

Adrian Crişan se pregăteşte şi el pentru sferturile de finală la simplu masculin tenis de masă.

După medaliile de argint obţinute la judo, de Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, şi aurul lui Alin George Moldoveanu, sperăm că în această seară să ne mai putem mândri şi cu alte medalii la colecţia reprezentativei noastre.

Iată programul transmisiunilor TVR pentru astăzi:

TVR1:

11:30 - Canotaj

12:00 - Înot

18:30 – Gimnastică feminină, finala pe echipe

21:40 – Polo, România – SUA

00:15 – Baschet

 

TVR2:

12:00 – Polo

14:00 – Tenis

18:00 – Tenis de masă

18:15 – Handbal, Serbia – Croaţia

21:00 – Haltere – finala, 69 kg

21:30 – Înot, finale

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...