loader
Foto

Argentina - Arabia Saudită 1-2 (1-0), în grupa C de la Cupa Mondială Qatar 2022

Argentina nu s-a așteptat să piardă acest meci în fața Arabiei Saudite, însă asiaticii au dat lovitura, demonstrând că, spre deosebire de vecinii din Qatar, chiar pot să joace fotbal.

 

Argentinienii nu și-au pus nici un moment întrebări despre cum aveau să decurgă ostilitățile în meciul cu Arabia Saudită. Diferența de valoare, pe hârtie, era una uriașă în favoarea elevilor lui Lionel Scaloni, iar startul meciului le-a dat dreptate. Mai întâi Lionel Messi a deschis scorul, dintr-o lovitură de pedeapsă, în minutul 10. Au urmat trei goluri anulate de VAR în minutele 23, 28 și 35 – toate pentru ofsaid. Și la pauză s-a intrat cu sud-americanii în avantaj, 1-0. În repriza secundă s-a văzut însă că Argentina a fost azi prima echipă din istoria Cupei Mondiale care a trimis pe teren, la un turneu final, un prim unsprezece cu patru jucători peste 35 de ani. Saudiții au reușit egalarea în minutul 48, când a înscris talonat de Romero. După numai cinci minute Al-Dawsari a trimis în vinclu un balon după o fază la care s-a jucat cu apărarea argentiniană. Gol superb și Arabia Saudită conducea cu 2-1. Messi și compania au încercat apoi să egaleze, dar adversarii s-au apărat organizat, au stat sus, în terenul argentinian, tăind mult din atacurile albiceleste și nu le-au oferit acestora decât două jumătăți de ocazie, la lovituri anemice de cap. Argentina a avut o singură șansă de gol adevărată, la Tagliafico, în minutul 63, minge deviată scoasă în corner de Al-Owais.

În minutul 90+5, portarul saudit s-a ciocnit involuntar cu un coechipier, Yasser Al-Shahrani, pe care l-a lovit cu genunchiul în plină figură. Ciocnirea extrem de violentă l-a doborât pe Al-Shahrani, care a căzut inert pe teren. Echipa medicală a intervenit rapid și jucătorul a fost scos cu targa la marginea terenului, el făcând totuși semne către coechipieri că și-a revenit.

S-a încheiat Argentina – Arabia Saudită 1-2, una din cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale, iar argentinienii trebuie să învingă Mexicul și Polonia ca să fie siguri că merg mai departe, în faza eliminatorie a competiției.

Argentina – Arabia Saudită 1-2 (Messi 10 penalty / Al-Shehri 48, Al-Dawsari 53)

Al-Daayen, Lusail Stadium, grupa C, 88.012 spectatori

ARGENTINA: D. Martinez – Tagliafico (Acuna 71), Otamendi, Romero (L. Martinez 59), Molina – Paredes (E. Fernandez 59), De Paul – A. Gomez (J. Alvarez 59), Messi, Di Maria, L. Martinez. SELECŢIONER: Lionel Scaloni.

ARABIA SAUDITĂ: Al-Owais – Al-Shahrani (Al-Burayk 90+9), Al-Bulayhi, Al-Tambakti, Abdulhamid – Alfaraj (Al-Abid 45+4, Al Amri 89), Al-Malki, Kanno – Al-Dawsari, Al-Shehri (Al-Ghannam 78), Al-Brikan (Asiri 89). SELECŢIONER: Herve Renard.

Cartonașe galbene: Al-Malki 67, Al-Bulayhi 75, Al-Dawsari 79, Abdulhamid 82, Al-Abid 88

Arbitri: Slavko Vincic – Tomas Klancnik, Andraz Kovacic (toți din Slovenia) – Maguette Ndiaye (Senegal)

În grupa C, Arabia Saudită se află pe primul loc, cu 3 puncte, urmată de Mexic și Polonia, cu câte un punct, și Argentina – 0 puncte.

Următoarele meciuri ale grupei C se vor disputa în ziua de sâmbătă, 26 noiembrie, după următorul program:

Ora 15:00 Polonia – Arabia Saudită (TVR 1)

Ora 21:00 Argentina – Mexic (TVR 1)

Sursă foto: Getty Images

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...