loader
Foto

TVR Internațional - 20 de ani alături de românii de pretutindeni

1 Decembrie 2015 este ziua în care TVR Internaţional împlineşte 20 ani de existenţă. Un moment de remember pentru TVR Internaţional, primul post din România care a emis pe satelit pentru vorbitorii de limba română din afara graniţelor ţării.

 

TVR Internaţional a fost primul post din România care a emis pe satelit pentru vorbitorii de limba română din afara graniţelor ţării, primul care a emis pe continentul nord-american, dar şi în Australia, Noua Zeelandă, Noua Caledonie, Indonezia, Papua–Noua Guinee.

Cum au fost cei 20 de ani? Românii din diaspora și-au amintit începând cu 17 octombrie, când TVRi a început să difuzeze, sub genericul BEST OF, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 21.00, o selecţie a celor mai bune programe de divertisment produse de TVRi, în prezenţa artiştilor români valoroși. Astfel, în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni, Carmen Târnoveanu are alături mari interpreţi de muzică uşoară şi populară, dar şi actori şi vedete de televiziune: Dida Drăgan, Rodica Popescu Bitănescu, Medeea Marinescu, Maria Buză, Fuego, Nicola, Gabriel Dorobanțu, Marina Florea, Cristi Aldea Teodorovici, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Maria Dragomiroiu, Nicolae Furdui Iancu, Floarea Calotă, Iuliana Marciuc, Iuliana Tudor etc. Telespectatorii pot revedea câteva dintre cele mai reprezentative momente din emisiunile îndrăgite de-a lungul anilor: „Seara românilor”, „Nu uita că eşti român”, „90 de minute pentru sufletul tău”, „Ziua României pe Broadway”, „Gala Premiilor TVRi”.

Dincolo de poveşti şi de întoarcerea în timp cu ajutorul imaginilor de arhivă, în cadrul proiectului TVRi 20 de ani, ați aflat gândurile şi mesajele multor personalităţi din viaţa culturală şi politică, al căror drum s-a intersectat, de-a lungul timpului, cu acest post de televiziune. Răzvan Theodorescu, Bogdan Aurescu, Sandra Pralong, Mariana Nicolesco, Dan Puric, Florin Piersic sunt doar câţiva dintre cei care au dorit să celebreze împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea postului TVR Internaţional.

Parte a proiectului TVRi 20, dedicat aniversării celor două decenii de existență, este și campania ”AmbasaDOR fără granițe – români de succes” realizată de echipa TVR Internațional în colaborare cu cea a Știrilor TVR și care este difuzată în Telejurnal pe parcursul lunii decembrie 2015.

„La Mulți Ani, români de pretutindeni! Este ziua noastră și a TVR Internațional, postul Televiziunii Publice, care produce și difuzează emisiuni pentru dumneavoastră, oriunde v-ați afla. De 20 de ani. Vă mulțumim că ne urmăriți clipă de clipă, zi de zi, de două decenii. Suntem bucuroși că reușim să vă aducem România în case și ne mândrim cu programele de calitate pe care le realizăm. Mesajele pe care ni le transmiteți, mai ales prin intermediul emisiunilor interactive ale postului, ne onorează și ne obligă să fim și mai buni, ceea ce ne-am propus în anii care urmează”, spune Cristina Leorenţ, directorul postului TVRi.

Pe parcursul celor 20 ani de existenţă, TVRi a fost distins cu numeroase premii atât naţionale, cât şi internaţionale, cum sunt Premiile Hot Bird TV Awards, ediţiile 2006 şi 2008, la categoria „Inovaţie a produsului, inovaţie tehnologică, dinamism pe piaţă”. Din 1997 TVRi este membru cu drepturi depline al Grupului de la Bruges, asociaţia televiziunilor publice internaţionale europene şi este preluat de cele mai importante reţele de cablu din ţările cu numeroase comunităţi româneşti.

În 17 octombrie 1995, CNA acorda SRTv licenţa de emisie naţională şi internaţională, în baza căreia TVRi a început să realizeze şi să difuzeze programe. La 20 de ani de la înfiinţare, TVR Internaţional se laudă cu o emisie de 24 de ore a unui program 100% românesc, difuzat în clar şi gratuit pe tot globul, pe 23 de fuse orare. Grila de programe este organizată pe trei tronsoane de maximă audienţă, corespunzătoare zonelor geografice acoperite şi se adresează prioritar românilor aflaţi în străinătate, configurând un target potenţial de peste 10 milioane de telespectatori. Programele TVR Internaţional sunt recepţionate, oriunde în lume, pe internet – tvrplus.ro, atât în direct, cât şi înregistrat.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...