loader
Foto

România - Islanda 22-19. Astăzi, Serbia - Ucraina şi Cehia - Norvegia

CE de Handbal Feminin este în direct pe TVR2, TVR HD şi TVR+

 

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut miercuri, la Vârşeţ, prima victorie din grupa D a CE din Serbia, scor 22-19 (15-13), cu reprezentativa Islandei şi s-a calificat matematic în grupele principale ale competiţiei.

Meciul a fost mult mai greu decât se anticipa, echipa Islandei opunând o rezistenţă îndârjită. Startul a fost favorabil nordicelor, care au condus cu 6-4 şi 8-5, profitând de neatenţia apărării tricolore. După un time-out cerut de Gheorghe Tadici, fetele au revenit în joc, conduşi de Aurelia Brădeanu, cea mai bună jucătoare de pe teren.

După 20 minute, scorul arăta 12-10 pentru tricolore, diferenţă care s-a păstrat până la pauză: 15-13.

La reluare, apărările celor două echipe au ţinut prim-planul, astfel că timp de 7 minute nu s-a reuşit niciun gol. Din păcate, cele care au spart gheaţa au fost islandezele şi, profitând de momentul slab al tricolorelor au reuşit să preia conducerea: 17-16 în minutul 45. Şi din nou a ieşit la rampă Aurelia Brădeanu: jucătoarea Oltchimului a reuşit trei din următoarele goluri ale României, astfel că România a revenit la conducere 20-17.

Pe final, apărarea a reuşit să menţină intact avantajul de pe tabelă, astfel că a fost victorie şi calificare la final. Pe lângă calificarea în grupele principale, meciul a consemnat şi revenirea Paulei Ungureanu între buturi, portăriţa de 32 de ani reuşind să pareze 5 din cele 11 aruncări ale islandezelor, având un procentaj de 45%.

Înregistrarea partidei o găsiţi pe TVR+, un rezumat fiind disponibil pe TVRNews.ro

Astăzi, 6 decembrie, Naţionala noastră are zi de pauză, partidele transmise de TVR2 şi TVR HD fiind Serbia - Ucraina (ora 19:10) şi Cehia - Norvegia (ora 21:15)

Echipa naţională a României a debutat cu un rezultat de egalitate, 21-21, în compania Rusiei, la Campionatul European de Handbal Feminin din Serbia, în direct la TVR2. Într-o partidă disputată la Vârşeţ, fetele lui Gheorghe Tadici au avut o primă repriză excelentă, conducând conducând la pauză cu 12-7. Din păcate, rusoaicele au revenit în joc în a doua repriză şi au reuşit să egaleze chiar în ultimul minut al partidei. Rezumatul VIDEO îl găsiţi pe www.tvrnews.ro, iar înregistrarea partidei este pe TVR+.

Astăzi, 5 decembrie, tricolorele întâlnesc Islanda, de la 21:15, în direct pe TVR2, TVR HD şi online pe TVR+, portalul video al Televiziunii Române.

Primul meci al zilei transmis de TVR este Rusia – Muntenegru, care începe la ora 19:00.

Intră pe pagina de Facebook TVR2 şi comenteayă împreună cu noi cele mai importante faye ale meciului.

 

Din 4 decembrie, în direct pe TVR2, TVR HD și online pe www.tvrplus.ro, vă invităm să urmăriți CE de Handbal Feminin, competiție ce are loc în Serbia. Programul transmisiilor debutează cu Muntenegru - Islanda, de la ora 19:00, şi România - Rusia, de la ora 21:15.

Clasarea modesta la Mondialul Brazilian şi ratarea calificării la JO au adus o dorinţa imensă de revanşa pentru tricolore la europenele din Serbia. Revenirile lui Gheorghe Tadici pe banca tehnica, dar şi a celei mai valoroase jucatoare a lumii in 2010, Cristina Neagu, pot readuce România în careul de aşi. La ultima ediţie România a luat bronzul European(2010).

Cu câteva zile înaintea startului Campionatului European de handbal feminin din Serbia (4 - 16 decembrie), România şi-a ales noul căpitan. Tricolorele au decis ca interesele să le fie reprezentate de Cristina Neagu, interul stânga de 24 de ani. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 a primit pentru prima dată în carieră un astfel de rol, experienţa acumulată la naţională (n.r. - a debutat în 2007) şi valoarea individuală fiind argumente în acest sens. Cristina Neagu preia atribuţiile într-o competiţie oficială de la Cristina Vărzaru şi de la Valentina Ardean, handbalistele care au condus naţionala în ultimul ciclu olimpic.

La Campionatul European, România este în grupă cu Rusia (4.12), Islanda (5.12) şi Muntenegru (7.12), iar toate meciurile vor începe la ora 21:15 şi vor fi transmise de TVR2 si TVRHD

(w882) Grupe Prel

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.