loader
Foto

O familie împotriva legii - filmul celor 11 zile care au divizat America

Urmăriţi în 20 şi 21 ianuarie, de la ora 21.10, cele două părţi ale dramei bazate pe evenimente reale. În rolurile principale îi vedeţi pe Dennis Quaid, Kirsten Dunst şi Laura Dern.

 

Dramă - film bazat pe evenimente reale. În august 1992, sute de agenţi FBI, luptători şi lunetişti, echipaţi cu mitraliere, tancuri şi elicoptere, au înconjurat cabana izolată din Idaho a lui Randy Weaver, cunoscut militant neonazist şi fundamentalist religios, acuzat de deţinere ilegală de armament. Au urmat 11 zile de adevărat asediu asupra lui Weaver şi a familiei sale, care s-au încheiat tragic, stârnind un val de controverse şi şocând întreaga Americă.

Filmul încearcă să facă un tablou cât mai exact al conflictului care la acea vreme, a divizat America. Chiar dacă a trecut mai bine de un sfert de secol, opiniile continuă să rămână, şi acum, împărţite. Iar lucrurile au fost departe de a se linişti, mai ales după ce autorităţile au condamnat un oficial FBI care ascunsese dovezi relevante în acest caz iar Randy Weaver a fost, într-un final, achitat.

Mai mult, în 1995, familia Weaver fost exonerată de toate acuzele aduse ei în justiţie de guvernul federal. Pentru că i-au ucis soţia şi fiul, iar pe el l-au rănit grav, Randy Weaver a primit de la guvern 100.000 de dolari, iar cele trei fiice ale sale au primit, fiecare, câte un milion de dolari. Politologi, sociologi şi experţi în securitate amintesc acum de cele 11 zile de conflict ca fiind evenimentul care a impus miliţiile civile la nivel naţional.

Scenariul filmului are la bază cartea „Nu există genunchi care să nu se îndoaie” semnat de Jess Walter, reporterul care s-a ocupat de acest caz pentru unul dintre cele mai importante publicaţii din statul Washington, cotidianul Spokesman-Review.


O FAMILIE ÎMPOTRIVA LEGII (THE SIEGE AT RUBY RIDGE – SUA, 1996)
Regia: Roger Young
Cu: Dennis Quaid, Laura Dern, Kirsten Dunst, Diane Ladd
*Premiul YoungStar pentru cea mai bună tânără actriţă într-o miniserie (Kirsten Dunst)
*Nominalizare la premiul Emmy pentru imagine

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...