loader
Foto

Galerie foto

Totul despre meteorologia aeronautică, la „E vremea ta... să vezi lumea!”

Sâmbătă, 21 iulie, de la ora 17.30, telespectatorii TVR 2 i-au cunoscut pe specialiştii Centrului Național de Protecție Meteorologică a Navigației Aeriene, a căror activitate este apreciată pe plan mondial.

 

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită în fiecare an la 20 iulie, de Sfântul Ilie, iar astazi va fi un adevărat spectacol pe cer. Demonstraţiile aeriene, dar şi fiecare călătorie prin văzduh sunt rezultatul muncii unei adevărate armate de specialiști. Un lanţ cu multe verigi, în care fiecare membru al echipei este implicat, important şi indispensabil. Sâmbătă,21 iulie, de la ora 17.30, în ediţia specială „E vremea ta... să vezi lumea!”, de la TVR 2, gazdele Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu ne vor face cunoştinţă cu specialiştii Centrului Național de Protecție Meteorologică a Navigației Aeriene, a căror activitate este apreciată pe plan mondial.

Meseria de meteorolog aeronautic este complexă, în care, cunoștințe avansate, experiența și nu în ultimul rând, rezistență la stres sunt factori importanți. "Responsabiltatea este imensă. Iar nivelul de realizare a prognozelor meteorologice este printre cele mai bune din Europa. Ca meteorologie aeronautică suntem foarte sus, şi nu numai din punctul de vedere al oamenilor, dar şi al tehnologiei", a spus Paul Bugeac - Expert Meteorolog Aeronautic Prognozist, vicepreședintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România.

Meteorologii vorbesc cu emoție despre meseria lor. Claudia Măgureanu, Denisa Urlea și Carolina Oprea iubesc profesia de meteorolog aeronautic prognozist şi spun că este o meserie grea, dar frumoasă şi că dacă o faci cu pasiune, îți intră în sânge."Nicio zi nu seamănă cu alta, e o meserie în care nu te plictisești niciodată. Acum studiez harta înainte de a urca în avion, mă uit pe aripi să văd dacă e depus grivaj..."

În ediţia de sâmbătă, telespectatorii îl vor cunoaște si pe Valentin Măgureanu, şeful Centrului Naţional de Protecţie Meteorologică a Navigaţiei Aeriene și nu vor lipsi rubrica de mediu a lui Cătălin Heson, recomandările turistice și prognoza pentru săptămâna 23-29 realizată de meteorologul Mihai Huştiu.

E vremea ta!

Producători: Camelia Boştină, Raluca Brumariu
Realizator: Cristina Dănilă

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...