loader
Foto

Tudor Gheorghe a cântat „Primăvara simfonic” la TVR 1

În a doua zi de Paşti, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un concert unic al maestrului Tudor Gheorghe.

 

Inegalabilul artist Tudor Gheorghe, de al cărui nume se leagă o jumătate de secol de muzică dragă publicului românesc, revine la TVR. Maestrul a ales ca în următorii trei ani Televiziunea Română să-i fie canal media, iar toţi cei care-l îndrăgesc pe rapsodul craiovean vor avea astfel ocazia să devină telespectatorii concertelor sale, dar şi să-l întâlnească în emisiunile în care va fi invitat.

Prima întâlnire cu Tudor Gheorghe va avea loc chiar în a doua zi de Paşte, când TVR 1 va transmite, luni, 17 aprilie, de la ora 21.00, în premieră la un post tv, un concert regal, „Primăvara simfonic”.

„E o mare bucurie pentru mine să dau de ştire că de Sfintele Sărbători ale Paştelui o să fiu la postul naţional de televiziune. O să urmărim împreună unul dintre cele mai dragi spectacole ale mele, Primăvara simfonic. Primăvara, anotimp al renaşterii, al încrederii, al bucuriei şi abia aştept să-l revăd şi eu. Vă asigur că va fi Paşte frumos”, a mărturisit Tudor Gheorghe.

Anul acesta aniversăm 15 ani de la lansarea albumului „Primăvara simfonic”, în care maestrul Tudor Gheorghe le-a adus românilor un spectacol cu o încărcătura emoţională aparte. Alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Madrigal, reuniţi sub bagheta magică a dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu, "Primavara" lui Tudor Gheorghe este unul dintre cele mai complexe fenomene muzicale, greu de încadrat în limitele unui tipar. Spectacolul aparte, izvorât din interpretarea inconfundabilă a rapsodului, vine cu o reprezentaţie greu de uitat, ce a marcat deschiderea unui nou ciclu din viaţa şi cariera artistului.

Simbol al Băniei, actor, poet, compositor şi rapsod, Tudor Gheorghe a susţinut în mai mult de 50 de ani de activitate artistică zeci de spectacole, ce au avut ca temă de la muzica populară, sau de implicare socială, până la cântecele anilor 1930, cu melodii din repertoriul unor artişti precum Cristian Vasile şi Jean Moscopol.

În spatele uriaşului succes al carierei sale se regăsesc anii de muncă grea, de studiu dar şi multele oprelişti pe care le-a întâmpinat în perioada comunistă.

Foto: tudor-gheorghe.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...