loader
Foto

Salată cu piept de rață și măr

RECOMANDARI

Salata de rață poate fi servită și ca aperitiv, dar și ca fel principal. Este ușor de făcut și are multe verdețuri. Alt avantaj - multe ingrediente au cel puțin o variantă de înlocuire, dacă imaginația sau nevoia te obligă la schimbări.

 

Timp de preparare: 30 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

4 bucăți de piept de rață, fiecare de cca 160 g
2 salate verzi
50 g andive
75 g măcriș
1 ceapă roșie
1 măr roșu
1 lingură de ulei de măsline
3 linguri de vin roșu
Sare, piper

Ingrediente pentru sos:

1 cățel de usturoi
2 lingurițe de muștar de Dijon
2 linguri de vin roșu
3 linguri de ulei de măsline
O mână bună de frunze proaspete de mentă
Sare, piper

Recomandări

În loc de vin roșu poți să pui suc proaspăt de portocale. Atenție! În acest caz, nu îl folosești și la pasul nr. 6 din modul de preparare, ci doar storci jumătățile de portocală peste salată.

În loc de măcriș și mentă poți folosi pătrunjel.

Poți renunța la ceapă.

Se pot înlocui andivele cu salată verde.

Poți face rețeta și cu piept de pui, dar în cazul acesta folosești vin alb, nu vin roșu.

Se poate adăuga puțin rozmarin.

Mod de preparare:

1. Îndepărtezi pielea de pe bucățile de rață. Tai fiecare piept, pe lățime, în 2 sau 3 bucăți egale. Presari sare și piper, pui carnea deoparte.
2. Începi să faci sosul într-un castron mare în care pui pe rând: menta tăiată, usturoiul pisat, muștarul, vinul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Astfel trebuie să-ți iasă un sos cu o textură cremoasă, ca o emulsie.
3. Peste sos adaugi: salata, andivele și măcrișul rupte cu mâna în bucățele mici.
4. Feliezi mărul și toci ceapa julienne. Le adaugi și pe ele în castron și amesteci.
5. Ne întoarcem la carne! În tigaie pui uleiul și îl încingi. Prăjești fiecare bucată de carne la foc moderat, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Dacă preferi să fie mai bine făcută, adaugi 2 minute pentru fiecare parte. Bucățile prăjite sunt lăsate să se odihnească 3 minute.
6. Între timp, scurgi grăsimea rămasă în tigaie, dai focul mai tare și adaugi cele 3 linguri de vin roșu, mesteci cu o lingură astfel încât să încorporezi ce se desprinde de tigaie.
7. Feliezi în dimensiunile dorite pieptul de rață și adaugi bucățile de carne în salată. Torni și vinul din tigaie în castronul cu salata, amesteci totul ușor și mâncarea e gata!

Credit foto: sweet marshmallow, Shutterstock

Logo

 

În această ediție vă invităm să privim împreună lumea animalelor cu mai multă atenție, cu mai multă responsabilitate și cu inima deschisă. ...

Umbrele NeLibertății, o dezbatere „Omul și Timpul”, la TVR Cultural

„Revoluția din decembrie 1989 a devenit un paradox fără comparație: prima revoluție urmată de plecarea învingătorilor, nu a învinșilor. 1989 ...

Revitalizarea zonelor rurale din România reprezintă o provocare complexă a cărei soluționare depinde, în mare măsură, de succesul ...

Ștefan de Faÿ, un ambasador al demnității românești: „Excelența înseamnă respect egal pentru toată lumea!”

Duminică, 14 decembrie, ora 15:30, la TVR Cultural, „Portret de Excelență” îl are ca invitat pe Ștefan de Faÿ, Consul General Onorific al ...

„Cum ne omorâm femeile” – un documentar tulburător la „Dosar România”

FEMICID. Cum ajunge un bărbat să devină ucigaș și ce semne de avertizare a ratat societatea? Realizatoarea TVR Alina Amza trage un semnal de ...

Peste 500 de procurori și judecători, mesaj de susținere pentru magistrații care au făcut dezvăluiri

Dezvăluirile din documentarul de investigație „Justiție Capturată” realizat de Recorder continuă să cutremure sistemul judiciar, generând o ...

Europa League: FCSB – Feyenoord 4-3

Campioana României, FCSB, a reușit o performanță de senzație miercuri seară, în fața puternicei formații olandeze Feyenoord, obținând un succes ...

De vorbă cu Cătălin Ștefănescu, despre curiozitate, dialogul tihnit și arta de a asculta

Într-o lume grăbită, în care conversațiile se consumă în viteză, Cătălin Ștefănescu rămâne un apărător al dialogului aşezat, construit cu ...

Sărbătorile de iarnă în Țara Moților / VIDEO

Colindele moțești, obiceiul Junilor, Jocul Cânepii, conacul, umblatul cu crucea de Bobotează sunt câteva din obiceiurile despre care vorbește ...

Istoricul IONEL CÂNDEA, în

Duminică, 14 decembrie 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la "Dialoguri Academice" cu istoricul şi arheologul IONEL ...

Celebrări, amintiri şi emoții muzicale la TVR 2!

Sezonul 15 al emisiunii cu "Drag de România mea!" continuă sâmbătă, ora 20:00 şi duminică, ora 15:00 cu o gală dedicată celebrării muzicii şi ...

Joi, 11 decembrie, de la ora 21:05,  urmărim  o nouă ediție "Forța ideilor" la TVR 2.

Gorj – glasul eroilor, gustul artei. Duminică, la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără, Cristina Şoloc şi echipa „Exclusiv în România” află cum o mână de localnici a ţinut piept armatei germane, vizitează Cula Cartianu ...

Peștera cu Oase: Un puzzle de 40.000 de ani și războiul surd dintre știință și birocrație | VIDEO

Joi, 11.12.2025 de la ora 23:00, într-un nou episod "Istorii Ascunse" aflăm alte detalii ale poveștii proiectului de la Peștera cu Oase.

Regimentul 89 Infanterie, din care a făcut parte militarul decorat de Nicușor Dan, a participat la Pogromul de la Iași

Decorarea veteranului Ion Vasile Banu, din Regimentul 89 Infanterie, de către președintele României a stârnit un val de indignare în spațiul ...