loader
Foto

Rugby: CSA Steaua Bucureşti a câştigat Cupa României, ediţia 2022

Echipa CSA Steaua Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby, ediţia 2022, după ce duminică a învins în finala competiţiei, disputată pe Stadionul Naţional de rugby "Arcul de Triumf" din Capitală, pe SCM UVT Timişoara, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 25-23 (10-10).

 

Partida, care a consemnat şi retragerea din activitatea competiţională a fostului internaţional Florin Vlaicu (36 ani), component al echipei bănăţene, a fost una extrem de echilibrată până la final, ambele echipe preluând, pe rând, conducerea pe tabela de marcaj, bucureştenii adjudecându-şi victoria deşi au terminat în inferioritate numerică.

Timişoara a deschis scorul printr-un eseu, în minutul 3, autor Gabriel Rupanu, transformat de Vlaicu, steliştii au redus din diferenţă prin concretizarea unei lovituri de pedeapsă, prin Vlăduţ Popa, în minutul 8, pentru ca Vlaicu să mai aducă 3 puncte în dreptul formaţiei sale în minutul 25, tot printr-o lovitură de pedeapsă. Totuşi, scorul pauzei a fost 10-10, după ce Vlăduţ Popa a izbutit un eseu în minutul 27, transformat tot de el.

Dinamica jocului s-a păstrat şi în mitanul secund. Steaua a trecut la conducere după ce Hinkley Vaovasa a izbutit un eseu, netransformat, în minutul 41, însă după alte şapte minute, SCM Timişoara a revenit la "cârma" partidei prin eseul lui Tevita Manumua, transformat de Vlaicu.

"Militarii" s-au instalat imediat în jumătatea de teren adversă, iar în minutul 50, Vaovasa a reuşit cel de-al doilea eseu, netransformat, scorul devenind 20-17 pentru echipa din Capitală.

Replica echipei de pe Bega nu s-a lăsat aşteptată, Vlaicu, printr-o lovitură de pedeapsă, restabilind egalitatea, 20-20, în minutul 61.

Minutele de final ale confruntării au fost dramatice, după ce un jucător stelist a văzut cartonaşul roşu pentru o infracţiune în joc, şi la scurt timp, un altul a fost eliminat temporar, pentru zece minute, în urma unui cartonaş galben.

Timişoara a forţat pentru a puncta decisiv dar nu a mai reuşit să obţină decât 3 puncte, după o lovitură de pedeapsă concretizată de acelaşi Florin Vlaicu, în minutul 71, pentru ca în minutul 73, deşi în inferioritate numerică, echipa din Ghencea să izbutească eseul care le-a adus victoria, prin Jone Marawa.

Bănăţenii au mai avut un eseu, în ultimele secunde ale întâlnirii, anulat de arbitru după consultarea VAR deoarece purtătorul de balon nu a avut control asupra acestuia când a punctat în terenul de ţintă stelist.

S-a încheiat astfel 25-23 pentru Steaua, iar "roş-albaştrii", care au ratat titlul după finala pierdută weekend-ul trecut în faţa celor de la CSM Ştiinţa Baia Mare (22-15), au intrat în posesia celei de-a 13-a Cupe a României, ultima fiind câştigată în 2019.

Timişorenii au terminat un sezon în care nu au obţinut niciun trofeu, ei pierzând, săptămâna trecută, şi medaliile de bronz în Liga Naţională după ce s-au înclinat, în faţa lui CS Dinamo, cu 44-18.

Sursă știre : Agerpres

Sursă foto: Inquam Photos

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...