loader
Foto

Galerie foto

Cristian Hadji-Culea, la „Nocturne”: „Şcoala de teatru îţi dă un lucru fundamental – o lume în care să nu faci decât asta. E un laborator minunat!”

PROMO

Biografia sa bogată e mărturia atâtor spaţii în care a creat: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Odeon din Bucureşti, Teatrul Bulandra din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj etc. Cristian Hadji-Culea, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 1998-2002, actualmente directorul Teatrului Naţional din Iaşi, este invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, pe TVR 1.

 

Serile de luni sunt dedicate întâlnirilor „Nocturne” - reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale. Pe 11 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1 ne întâlnim cu o personalitate care, de-a lungul anilor, şi-a demonstrat valoarea atât pe plan artistic, cât şi managerial. Invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne” este Cristian Hadji-Culea, fost preşedinte al Televiziunii Române în perioada 1998-2002, actualmente directorul Teatrului Naţional din Iaşi (din anul 2006).

Despre televiziune crede şi astăzi că „nu poţi rezista, dacă nu te impui”. În timpul mandatului său de preşedinte-director general, a luat naştere postul TVR Cultural, ulterior desfiinţat. „Am zis că trebuie să spargem puţin obişnuinţa televiziunilor generaliste”, a subliniat Cristian Hadji-Culea în dialogul cu Marina Constantinescu.

(w882) Nocturne,

Marea dragoste, şi cea care i-a oferit cele mai mari satisfacţii, a fost teatrul. În 1976 a absolvit Facultatea de Teatru, secţia regie, în cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A terminat studiile ca şef de promoţie, dar puţină lume ştie că, în anul I, a rămas repetent. La ce materie şi care a fost motivul, va mărturisi chiar el în emisiune.

„Şcoala de teatru îţi dă un lucru fundamental: o lume în care să nu faci decât asta. E un laborator minunat”, consideră Cristian Hadji-Culea. Vom descoperi mai multe urmărind „Nocturne”, la TVR 1, luni, de la ora 23.00.

​Proaspăt absolvent, a fost imediat angajat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, oraşul în care s-a simţit cel mai liber, dar pe care l-a părăsit pentru Bucureşti, pentru a regiza la Teatrul Mic. Biografia sa bogată e mărturia atâtor spaţii în care a creat: Teatrul Naţional din Craiova, Teatrul Odeon din Bucureşti, Teatrul Bulandra din Bucureşti, Teatrul Naţional din Cluj etc.

„Întotdeauna mi-am ales piesele pe care nu ştiam să le fac”, mărturiseşte regizorul. De ce? Ne va explica luni seară, la „Nocturne”.

(w882) Marina Con

S-a povestit, s-a râs, s-au depănat amintiri și s-au stabilit valori. Iar una dintre cele mai importante rămâne prietenia, sub semnul căreia a fost realizată această ediție „Nocturne”. Poate şi de aceea, invitatul Marinei Constantinescu concluzionează: „Orice relație umană, fără respect, nu e validă”. (Cristian Hadji-Culea)

credit foto: TVR

 

 
Legendele urbane (I) - Fascinație și frică la timpul prezent

Legendele urbane fac parte din folclorul contemporan. Ele amestecă teama și curiozitatea, nevoia de apartenență și pe cea de divertisment, ...

„Cel mai trist lucru în viață este talentul irosit!” - Robert De Niro şi Chazz Palminteri ne farmecă, la TVR 1, cu o „Poveste din Bronx”

De obicei gangster nemilos în filme, Robert De Niro înfățișează, de data aceasta, un bărbat obișnuit care încearcă să-și protejeze fiul de ...

Într-o societate contemporană marcată de polarizare și de o complexitate crescândă a problemelor sociale, rolul emisiunilor de dezbatere publică ...