loader
Foto

Galerie foto

Dosar România: Sorin Onişor în Marea Hoinăreală

Cel care readuce la lumină satul românesc prin fotografie este subiectul reportajului  de duminică, 17 mai, de la ora 18.45, la TVR 1 şi online, pe TVR+. La TVR HD, Dosar România se difuzează de la ora 20.00.

 

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR +

În urmă cu 12 ani, Sorin Onişor a renunțat la meseria de profesor de istorie - geografie şi s-a dedicat unui ideal: readucerea la lumină a satului românesc prin fotografie. A poposit în aproape 70% dintre satele României şi a fotografiat în fiecare zi oameni şi locuri interesante. Duminică, 17 mai, la Dosar România, Ileana Gaiţă ne propune reportajul Marea Hoinăreală. De la 18.45, la TVR 1, TVR+, iar de la ora 20.00, la TVR HD.

Dosar România continuă la TVR seria de reportaje, documentare şi anchete despre istoria pe care o trăim zilnic. În fiecare duminică seara, emisiunea produsă de Răzvan Butaru şi Ioana Mureşan vine în faţa telespectatorilor cu poveşti unice şi oameni speciali. Pe 17 mai, de la ora 18.45, Dosar România spune, la TVR 1 şi TVR+, povestea fotografului Sorin Onişor.

A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii de Vest Timişoara în 1997, iar în 2001 a terminat un masterat în „Românitate orientală” la aceeaşi universitate. Din 2008, este doctorand al Universităţii de Vest Timişoara, iar înainte, în 2005, termină secţia de fotografie a Şcoalii Populare de Artă, Timişoara.

Tot din 2005, Cosmin începe seria expoziţiilor personale, organizate ininţal în mai multe locuri din Timişoara, apoi ajunge la Bucureşti, Oradea, Iaşi, Constanţa, Paşcani, Suceava, Braşov, pentru ca din 2013, să întâlnească fotografia lui cu publicul internaţional în Baden-Viena, Lyon, Zaragosa şi Bruxelles.

În perioada 2009-2014, Sorin Onişor a organizat workshopuri de fotografie în Maramureş, Delta Dunării, Sibiu, Giurgiu, Buzău, Prahova, Braşov, Mureş, Alba, Harghita, Iaşi, Suceava, Timiş, Mehedinţi.

A primit numeroase premii pentru fotografiile sale, iar printre proiectele lui în derulare se numără: Bisericile de lemn din sudul Transilvaniei si nordul Olteniei, Fierarii din Transilvania (teza de doctorat), Pierduţi în (dez)integrare, dedicat comunităţii rome din România, Universul copilăriei în satul românesc contemporan. În perioada 2008-2013, a realizat proiectul foto Oamenii Deltei, în colaborare cu Televiziunea Română.

(w882)

Marea Hoinăreală, cu povestea în imagini a satului românesc al lui Sorin Onişor, poate fi urmărită la Dosar România de duminică, 17 mai, de la ora 18.45.

Codruţa Angelescu, Cristina de Hillerin, Ruxandra Ţuchel, Cornel Mihalache, Cătălin Apostol, Gabriel Geamănu, Ionuţ Cărpătorea, Ileana Gaiţă, Ioana Mureşan şi Răzvan Butaru prind din această primăvară noi file în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări.

Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. La TVR HD, ediţia din 17 mai a emisiunii Dosar România poate fi urmărită de la ora 20.00.

Credit foto: Sorin Onişor

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.