loader
Foto

COASTE DE PORC CU SOS DE CHILI LA CUPTOR

RECOMANDARI

Un răsfăţ gastronomic de weekend sau când vin prietenii în vizită. Uşor de preparat, greu de aşteptat până e gata!

 

INGREDIENTE

1,25 kg coaste de porc, tăiate în bucăţi măricele

jumătate de cană de sos chili dulce

1 1/2 linguriţe ghimbir curăţat şi dat pe răzătoare

4 linguri sos de soia

100 ml bere

sare şi piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Într-un castron încăpător, amestecă sosul de soia, ghimbirul ras, sosul de soia şi berea cu sare şi piper negru după gust. Adaugă bucăţile de scăricică, amestecă bine, să ajungă marinada prin toate cotloanele. Acoperă castronul cu folie de plastic şi pune-l în frigider, pentru cel puţin 3 ore, optim de pe o zi pe cealaltă. Din când în când, întoarce bucăţile de coaste.

2. Preîncălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius. Peste o tavă mare, protejaăa cu folie de aluminiu, aşează un grătar de metal. Scoate bucăţile de coaste din marinadă, scurge-le bine şi aşează-le pe grătar. Dă la cuptor. La fiecare jumătate de oră, întoarce bucăţile de coaste şi unge-le cu marinada rămasă. După 3 ore la temperatură redusă, unge bine coastele şi ridică temperatura la 200 grade Celsius, pentru 15 – 20 minute. Stai cu ochii pe cuptor, să nu se ardă bunătate de coaste.

3. Scoate din cuptor, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă să se odihnească preţ de 20 minute. Serveşte cu ce ţi se pare potrivit !

sursă: smarandavornicu.ro

 
Via Transilvanica – ziua 22: Odorheiu Secuiesc – Mărtiniș

Colegul nostru, Alexandru Ungureanu, călătorește, în cea de-a 22-a zi pe Via Transilvanica, pe ruta Odorheiu Secuiesc – Mărtiniș, pentru a ...

Via Transilvanica – ziua 21: Lupeni-Odorheiu Secuiesc

În cea de 22-a zi pe Via Transilvanica, Alexandru Ungureanu are de parcurs 25 kilometri pe Via Transilvanica, între Lupeni și Odorheiu Secuiesc, ...

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Colinele Iașilor joacă un rol esențial în comunitatea rurală, facilitând extinderea și amenajarea unui spațiu ...