loader
Foto

20 de ani de turism rural, ecologic şi cultural în România

Conf. univ. dr. Marilena Stoian, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, este invitata lui Sorin Burtea, marţi, la TVR 1, de la ora 18.10.

 

În 2014, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural aniversează 20 de ani de activitate. Reprezentanţii ANTREC au reuşit să promoveze brand-ul atât în rândul pensiunilor membre ale Asociaţiei, cât şi al românilor şi străinilor care aleg vacanţele cu farmec, în satele din România.

În prezent, în ţara noastră sunt circa 5.000 de pensiuni, iar capacitatea de cazare este estimată la 80.000 de locuri. Regiunile solicitate sunt Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului, Bucovina şi Maramureş, urmate de Neamţ, Apuseni, Nordul Olteniei, Buzău, Argeş.

„În ultimii ani se observă tendinţa românilor către tradiţiile mediului rural, din cauza urbanizării accelerate. Turiştii aleg zone liniştite, în mijlocul naturii şi apreciază obiceiurile şi gastronomia tradiţională. De asemenea, se observă o fidelizare a clienţilor, care aleg aceleaşi pensiuni de mai mulţi ani”, afirmă conf. univ. dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator ANTREC.

2013 a fost un an foarte bun pentru turismul rural românesc, tendinţă care se menţine şi în 2014.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii utile şi extragere de premii.


Emisiunea Interes general se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+, precum şi pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...