loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră" vine cu ediții în premieră miercuri și joi

În perioada 24 - 25 februarie, de la ora 19:00, „Un doctor pentru dumneavoastră" v-a prezentat la TVRi informații, în direct, despre tratamentele stomatologice și chirurgia de urgență în timpul pandemiei dar și despre sechelele neurologice post-COVID.

 

MIERCURI, 24 februarie

TRATAMENTE STOMATOLOGICE ÎN PERIOADA SARS-CoV-2

Invitat: dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

(w882)

Cel mai recent studiu, realizat de KANTAR la nivel național, în luna ianuarie, pentru al treilea an consecutiv, vizează comportamentul pacientului în pandemie. Peste jumătate dintre români nu merg deloc la stomatolog. Un sfert dintre români nu vizitează nici măcar o dată pe an medicul dentist iar peste 15% își propun să nu acceseze serviciile stomatologice în următoarea perioadă. Mai puțin de o treime dintre copii sunt aduși de către părinți la consult, o situație în scădere față de anii anteriori. Ce efecte pot apărea pe termen lung, ce presupune o consultație stomatologică și care sunt avantajele implanturilor dentare zigomatice aflăm în această ediție.

Prin telefon, din PORTUGALIA: dr. ANGELA ZGARDAN, specializare medicină de familie, Asociația Medicilor Moldoveni


SECHELELE NEUROLOGICE POST - COVID

Din Austria: prof. dr. GHEORGHE IANA, medic primar radiologie și imagistică medicală, președinte Societatea Română de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională

Există studii care arată că SARS-CoV-2 atacă de fapt creierul. Infecția poate genera sechele neurologice post-COVID. S-a constatat că, probabilitatea de apariție a unei boli cerebrovasculare crește în cazul pacienților care au avut Covid-19 cu forme medii și severe. Se pot forma cheaguri și există  risc crescut de accident vascular ischemic sau tromboză venoasă cerebrală. Este recomandată monitorizarea neurologică prin RMN cerebral.

 

JOI, 25 februarie

CHIRURGIA TORACICĂ ÎN PERIOADA PANDEMIEI

Din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen-Nürnberg, șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen.

(w882)

Chirurgia toracică este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor organelor situate la nivelul toracelui, cu excepția cordului și a vaselor mari. În perioada pandemiei, foarte multe persoane au ajuns în stare critică pe masa de operație.

TUMORILE CEREBRALE

Prin telefon, din Germania: dr. IOANA KNOELLER, medic primar neurochirurgie, Oberschwabenklinik - Ravensburg

Tumorile cerebrale reprezintă, în lume, aproximativ 2% dintre toate cazurile de cancer, circa 3% din totalul deceselor legate de cancer, iar studiile epidemiologice, la nivel mondial, indică o creştere a incidenţei şi prevalenţei în ultimii ani. România ocupă un loc fruntaș pe lista bolilor neurologice, mai ales în ceea ce privește afecțiunile tumorale. Acestea apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viaţa pacientului, până la imobilizare la pat sau chiar deces. Există tratamente moderne care conservă funcţiile vitale ale bolnavului, în vederea creșterii calității vieții.

CHIRURGIA DE URGENȚĂ

Din Marea Britanie: dr. ANDREI MIHĂILESCU, medic chirurgie generală  și de urgență

(w882)

La nivel mondial, în perioada pandemiei, populația a evitat să meargă la spital. Mulți au ajuns în faze tardive, în regim de urgență. În urma investigațiilor, medicii decid gradul de urgență al cazurilor și discută punctual ce tip de intervenție chirurgicală se recomandă: operații deschise (clasice) sau aborduri minim-invazive, laparoscopic sau robotic, în cazul în care pacientul este stabil și poate să beneficieze de o recuperare rapidă, cu o durată scurtă de spitalizare și fără complicații.

Invitatul nostru este originar din Iași, stabilit în urma cu 11 ani în Marea Britanie unde activează ca medic chirurg. În prezent, tratează cu ajutorul chirurgiei clasice și laparoscopice, pacienții din Manchester. Aria sa de interes, pe lângă chirurgia de urgență gastro-intestinală, este în reparații herniare clasice și laparoscopice, ce merg până la cazuri complexe de reconstrucții de perete abdominal.

 

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...