loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavoastră": In memoriam dr. ADRIAN LOBONȚIU

Luni, 22 martie, de la ora 19:00, la TVR Internațional am adus un ultim omagiu medicului ADRIAN LOBONȚIU, românul care a scris pagini de istorie în medicina mondială.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În anii ‘90, la Târgu Mureş, a pus bazele Serviciul SMURD, împreună cu dr. Raed Arafat. A colaborat cu specialiști NASA pentru robotul Da Vinci. Este autorul a numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate cât și în România. A fost deschizător de drumuri, pionier al telemedicinei prin satelit. A lucrat 20 de ani în sistemul medical din Franța și 8 ani în SUA.

Centrul Biografic din Cambridge, Anglia, în 2006, l-a desemnat cel mai bun medic specialist al anului. A fost specialist în chirurgie generală și robotică, noninvazivă, fără incizii.

În 2009, la Paris, a operat o pacientă de 190 de kg prin chirurgie endoluminală, micșorându-i stomacul fără incizii, fără sânge şi fără cicatrice. Adrian Lobonțiu a fost singurul chirurg din Franţa acceptat ca membru plin în Colegiul American al Chirurgilor și membru al Societății Americane a Chirurgilor Gastrointestinali și Endoscopiști. Era supranumit „Chirurgul zburător” (Flying surgeon) pentru că, mereu, era pe drumuri, întors de la un eveniment medical sau se pregătea să susțină demonstrații de chirurgie robotică în America, Franţa, Belgia, Italia, Germania, Olanda, Marea Britanie și România.

(w882) lobontiu 2

A răspuns cu mare drag invitațiilor noastre și ne spunea mereu că face acest lucru pentru români. Nu contenea să spună cât de frumoasă este România și cât de frumoși sunt oamenii ei pentru care avea un respect deosebit!

Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină! Drum bun printre îngeri!

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...