loader
Foto

Tocană piperată cu ardei şi carne de vită tocată

RECOMANDARI

O mâncare uşor foarte delicioasă şi uşor de preparat.  O soluţie la îndemână, atunci când nu vrei nici chiftele de vreun fel sau diverse plăcinte, dar vrei o mâncare aromată, cu carne tocată şi sos condimentat.

 

INGREDIENTE

2 linguri de ulei vegetal

500g carne de vită tocată

1 ceapă măricică, curăţată şi tocată

3 ardei graşi potriviţi – unul roşu, unul galben şi unul verde, curăţaţi şi tăiaţi fâşii

2 căţei de usturoi

1 cutie de 400g pulpă de roşii

1 1/2 linguriţă seminţe de chimen

1 linguriţă boia afumată dulce

1/2 linguriţă boia afumată iute

sare, piper negru proaspăt măcinat

(w882) tocana de

MOD DE PREPARARE

1. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins, se adaugă carnea tocată şi se rumeneşte, desfăcând-o cu muchia lingurii de lemn, ca să nu rămână cocoloaşe.

2. Când carnea e complet rumenită, după circa 5 minute la foc potrivit, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, mirodeniile şi fâşiile de ardei. Se amestecă bine şi lasă să se înmoaie legumele, tot cam 5 minute.

3. Deasupra se toarnă pulpa de roşii din cutie. Umpleţi cutia cu apă – o dată şi jumătate – pe care o turnaţi în cratiţă. Amestecaţi bine, puneţi capacul şi lăsaţi să fremete la foc mic, preţ de vreo jumătate de oră. Potriviţi de sare şi piper. Şi gata! Tocana e numai bună de servit cu orez, paste sau pâine ţărănească.

 

Sursă : smarandavornicu.ro

 
„Deceniul ascuns” – viața din România comunistă

Un proiect aparte în peisajul documentar autohton, „Deceniul ascuns” aduce în prim-plan viața cotidiană din România anilor ’80, într-o abordare ...

Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...