loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

RECOMANDARI

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Via Transilvanica – ziua 21: Lupeni-Odorheiu Secuiesc

În cea de 22-a zi pe Via Transilvanica, Alexandru Ungureanu are de parcurs 25 kilometri pe Via Transilvanica, între Lupeni și Odorheiu Secuiesc, ...

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Colinele Iașilor joacă un rol esențial în comunitatea rurală, facilitând extinderea și amenajarea unui spațiu ...

MUZICOLOGUL ADRIAN IORGULESCU, INVITATUL ACADEMICIANULUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 24 august 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită să intraţi în "DIALOGURI ACADEMICE"​cu muzicologul şi ...