loader
Foto

Tagliatelle cu fenicul şi brânză feta

RECOMANDARI

Dulceaţa feniculului şi şalotei, combinată cu iuţeala delicată a brânzei uşor topite şi aroma busuiocului proaspăt se armonizează perfect în această reţetă care transformă prânzul sau cina într-o experienţă de repetat.

 

INGREDIENTE

Pentru 2 porţii

200g tagliatelle

1 bulb de fenicul

1 şalota măricică (sau 1 ceapă roşie)

2 linguri ulei de măsline

100g brânză feta

10 – 15 frunze de busuioc proaspăt (opţional) sau frunzele feniculului, tocate

piper negru proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

2. Feliaţi foarte fin bulbul de fenicul şi salota. Căliţi-le în uleiul de măsline, până când devin translucide şi se înmoaie.

3. În cazul în care folosiţi busuioc, rupeţi frunzele deasupra legumelor călite.

4. Sfărâmaţi şi brânza feta deasupra acestora.

5. Scurgeţi pastele imediat ce au fiert, apoi combinaţi-le cu amestecul de legume şi brânza şi asezonaţi-le cu piper negru.

Se servesc imediat!

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
PROFESORUL DE ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI, ROMIŢĂ IUCU, ÎN

Duminică, 18 mai 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă propun să intrăm în "Dialoguri Academice" cu profesorul de pedagogie, ...

Energie, emoţie și o lume a copilăriei la

Sâmbătă, 17 mai, ora 20.00 și duminică, 18 mai, ora 15.00, vă aducem în dar, la TVR 2, o nouă gală de excepție a sezonului 14 al emisiunii "Drag ...

„Metronom”, un film despre dragoste, muzică şi curaj în România comunistăla, TVR 2

Povestea tinerilor pentru care muzica însemna libertate în vremea comunismului, în „Metronom”, difuzat de TVR 2, vineri, 16 mai, de la ora 22.00.