Pentru cei aflaţi în căutarea unei reţete fără gluten, dar dulce, iată o propunere de neratat: o prăjitură extrem de fină şi ciocolatoasă!
INGREDIENTE
5 ouă
170g zahăr brun
200g ciocolată neagră cu cel puţin 60% cacao
220g unt
80g făină de porumb sau pudră de migdale (cernută)
MOD DE PREPARARE
- Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
- Se unge o tava rotundă (diametru de circca 20cm) sau dreptunghiulară cu unt, se tapetează fundul cu hârtie de copt şi se ţine în frigider până când se va turna compoziţia.
- Într-un castron încăpător, se bat bine ouăle. Se adaugă zahărul, continuând să batem până când amestecul devine omogen şi spumos.
- Untul tăiat în bucăţele şi ciocolata ruptă se pun într-o crăticioară, care se ţine la foc mic până când unul se topeşte complet. Se dă deoparte şi se amestecă până în momentul în care se topeşte şi ciocolata, iar amestecul este onctuos şi omogen.
- Ciocolata cu unt se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr şi se amestecă delicat. Se încorporează făina/pulberea de migdale, amestecând încă puţin.
- Compoziţia se toarnă în tavă, mişcând puţin tava pentru a elimina bulele de aer.
- Se dă la copt pentru maximum 25 minute.
Rezultatul este o prăjitură uşoară, uber-ciocolatoasa şi extrem de fină. Bucăţile se pot pudra cu puţin zahăr pudră sau le putem presăra cu ‘cioburi’ de ciocolată de la frigider. Pe deasupra, se mai potrivesc şi nişte fructe de pădure, dacă vă plac şi se întâmplă să aveţi.
Sursă: smarandavornicu.ro