loader
Foto

Prăjitură cu ciocolată, dar fără gluten

RECOMANDARI

Pentru cei aflaţi în căutarea unei reţete fără gluten, dar dulce, iată o propunere de neratat: o prăjitură extrem de fină şi ciocolatoasă!

 

INGREDIENTE

5 ouă

170g zahăr brun

200g ciocolată neagră cu cel puţin 60% cacao

220g unt

80g făină de porumb sau pudră de migdale (cernută)

MOD DE PREPARARE

  • Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Se unge o tava rotundă (diametru de circca 20cm) sau dreptunghiulară cu unt, se tapetează fundul cu hârtie de copt şi se ţine în frigider până când se va turna compoziţia.
  • Într-un castron încăpător, se bat bine ouăle. Se adaugă zahărul, continuând să batem până când amestecul devine omogen şi spumos.
  • Untul tăiat în bucăţele şi ciocolata ruptă se pun într-o crăticioară, care se ţine la foc mic până când unul se topeşte complet. Se dă deoparte şi se amestecă până în momentul în care se topeşte şi ciocolata, iar amestecul este onctuos şi omogen.
  • Ciocolata cu unt se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr şi se amestecă delicat. Se încorporează făina/pulberea de migdale, amestecând încă puţin.
  • Compoziţia se toarnă în tavă, mişcând puţin tava pentru a elimina bulele de aer.
  • Se dă la copt pentru maximum 25 minute.

(w500) Prajitura

Rezultatul este o prăjitură uşoară, uber-ciocolatoasa şi extrem de fină.  Bucăţile se pot pudra cu puţin zahăr pudră sau le putem presăra cu ‘cioburi’ de ciocolată de la frigider. Pe deasupra, se mai potrivesc şi nişte fructe de pădure, dacă vă plac şi se întâmplă să aveţi.

 

Sursă: smarandavornicu.ro

 
Cristina Neagu, decorată de către preşedintele interimar Ilie Bolojan

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a fost decorată, luni, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler de către preşedintele ...

Educația financiară, încă o provocare majoră în România

În România, educația financiară rămâne o provocare majoră, influențând direct stabilitatea economică a indivizilor și a societății în ansamblu.

Conservarea identității lipovenești: Poisul, arta și memoria colectivă | VIDEO

Comunitatea lipovenească, cu o istorie bogată și o identitate distinctă, păstrează cu sfințenie elemente tradiționale ce definesc portul și ...