loader
Foto

Jendrik reprezintă Germania la Eurovision 2021 cu „I Don’t Feel Hate” | VIDEO

Versurile melodiei lui Jendrik la Eurovision 2021, „I Don’t Feel Hate” („Nu simt ură”), dau o replică toxicității din online și offline.

 

Nimeni nu știa că peisajul social media este plin de mine terestre. Distanțate de decența care mediază interacțiunea din viața reală, persoanele din spatele unei tastaturi sau a unui telefon consideră că este normal să-i intimideze, să-i umilească și să-i insulte pe ceilalți. Uneori, fac acest lucru pentru a se răzbuna, alteori pentru a compensa lipsurile din viața lor personală, iar alteori din pură gelozie, furie sau răutate. Cu „I Don’t Feel Hate”, cântecul optimist și plin de viață al Germaniei pentru Eurovision 2021, Jendrik strălucește în acest spațiu întunecat. Versurile și videoclipul sugerează că îi este milă de toți acei oameni care, pe măsură ce îi rănesc pe ceilalți, își fac și lor rău : „Când picurați în mod constant otravă, este firesc să absorbiți o parte din toxine”.

Jendrik a dat viață acestui cântec pe fundalul mișcărilor populiste în creștere și al figurilor unor politicieni precum Donald Trump. „I Don't Feel Hate” poartă un mesaj la fel de universal, pe cât e de specific.

Jendrik Sigwart, în vârstă de 26 de ani, este un multi-instrumentist cu un background în pian și vioară. Un interpret în plină ascensiune, care a apărut în spectacole precum „Hairspray”, „La Cage aux Folles” și „Berlin, Berlin” în timp ce studia teatrul muzical la Universitatea de Științe Aplicate din Osnabrück. În această perioadă a scris melodii pentru instrumentul său preferat, ukelele. Printre acestea se numără „Dibdibidi”, pe care a lansat-o în noiembrie 2016.

Dragostea sa pentru spectacol a fost pusă pe planul doi după apariția coronavirusului, care a dus la închiderea teatrelor și a altor spații de spectacol. Așadar, în loc să urce pe scenă, această minune blondă a produs piesa sa pentru Eurovision și a făcut videoclipul - un proces elaborat și amuzant, pe care l-a documentat din social media. Un agent de casting, din echipa germană de selecție la Eurovision, și-a dat seama de potențialul lui Jendrik, după ce unul dintre videoclipurile lui a devenit viral. Echipa germană a dezvăluit recent că Jendrik a obținut cel mai mare scor înregistrat vreodată la concursul de selecție al țării, concurs jurizat de un grup de experți Eurovision și de un grup separat de profesioniști din industria muzicală.

Ce semnificație au versurile cântecului „I Don’t Feel Hate”?

În esența lor, versurile îi încurajează pe oameni să nu absoarbă negativitatea care este îndreptată spre ei.  Jendrik - cu zâmbetul său molipsitor și aura de pozitivitate - invită oamenii să ridice în schimb un scut construit din rațiune și compasiune. „Ura pe care o dau nu este o povară pentru tine - este o reflectare a neajunsurilor și dificultăților persoanei, care aruncă toată acea umbră. Când vă amintiți acest lucru, este mai ușor să derulați în trecut decât să accesați răspunsul. Acest lucru are un bonus suplimentar: trolii pierd puterea atunci când nu pot provoca agitație. Chiar nu mă deranjează să fiu rivalul tău, pentru că este esențial pentru supraviețuire, pentru genul tău. ”

Videoclipul spune această poveste într-un mod luminos și vesel și conferă o senzație de acasă, perfectă pentru aceste vremuri dificile din punct de vedere financiar. Mulți îl vor compara cu piesa din Letonia, din 2014, „Cake To Bake”. Dar acesta este un tort servit fierbinte - și poate condimentat cu whisky, cocktailuri și rom, rom, rom.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.