loader
Foto

Galerie foto

Despre tradiții, muzică și dor, la „A doua Românie"

Joi, 18 martie, de la ora 21.00, v-am adus în atenție o serie de evenimente care sunt dedicate românilor de pretutindeni, dar și povești de viață interesante din „A doua Românie".

 

Satul românesc tradițional, cu oamenii și meșteșugurile lui, reprezintă una dintre valorile incontestabile ale României, cu atât mai mult cu cât România este poate singura țară din Europa care păstrează încă vii tradițiile populare. Din fericire, acestea pot fi cunoscute și admirate și afara granițelor țării, în Spania de exemplu, acolo unde este prezentată în aceste zile Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor, care îşi spune povestea la A doua Românie, împreună cu Maria Pop, director al ICR Madrid.

(w882) srorin oni

(w882) maria pop

Anul acesta, la sfârșit de martie suntem invitaţi să sărbătorim omul bun, cu muzică folk și artiști de excepție. Festivalul OM BUN, ajuns la cea de-a 30-a ediție, este aniversat printr-un eveniment special, online, dedicat iubitorilor de folk românesc din toată lumea. 30 de artiști, multe amintiri și speranțe, vor fi împărtășite timp de 3 zile, pe 29, 30 și 31 martie! Ada Milea, Mircea Vintilă și Victor Socaciu sunt o parte dintre artiștii care au făcut posibil acest eveniment, de-alungul anilor și care vor fi alături de publicul lor și de această dată.

(w882) ada milea

(w882) victor soc

(w882) mircea vin

Vă spunem o poveste despre DOR, atât de familiar tuturor celor aflați departe de casă, și care uneori dă naștere unor proiecte speciale. „Agora for LIFE” este un astfel de proiect, lansat din dorința de a pune în lumină valorile reale ale României. Mihaela Popescu este fondatoarea asociației „Agora for life” din Belgia, dar și inițiatioarea proiectului DOR.

(w882) mihaela po

De multă vreme se vorbește despre marele potențial al turismului românesc, dar și despre nevoia de a atrage mai mulți turiști străini în România. Tocmai de aceea, românii de pretutindeni sunt chemați să pună umărul la relansarea turismului românesc post pandemie, prin acțiuni concrete de promovare a României și atragerea turiștilor străini în țară. Pot face asta prin proiectul RePatriot Turism, coordonat de antreprenorul Dragoș Anastasiu.

(w882) dragos ata

Brexitul i-a determinat pe mulți români din Marea Britanie să aplice pentru cetățenia engleză, dar au fost și cetățeni britanici care au dorit să primească cetățenia română. Mark Percival este unul dintre ei. După 14 ani de ședere în România, Mark s-a pregătit temeinic și a reușit să obțină cetățenia română de care este foarte mândru.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici și premiată de APTR, din 22 aprilie, la TVR Cultural. Edițiile săptămânii

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...