loader
Foto

De Paşti, Arhiva TVR aduce momente muzicale şi voie bună

Poveşti de odinioară, momente muzicale de aur, umor de pe vremuri şi o întoarcere la tradiţii. Toate, cu Arhiva TVR,  în zilele de Paşti!

 

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinismului, o sărbătoare a sufletului. De aceea, de Paşti, Arhiva TVR prezintă, atât pe pagina de Facebook, cât şi pe canalul de YouTube dedicat, câteva materiale memorabile.

În prima zi de Paşti, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici povesteşte cum trăia sărbătoarea Sfintelor Paşti în copilărie. Urmează câteva momente amuzante cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel care nu se înţeleg asupra preţului unui… miel şi cu Nae Lăzărescu şi Vasile Murariu, deghizaţi în iepuraşi.

Bineînţeles, nu lipsesc momentele muzicale, Angela Similea aducând “Lumină din lumină”, iar duetul Florin Piersic - Irina Loghin constituie o adevărată surpriză.

În cea de-a doua zi de Paşti, aflăm etimologia cuvântului “Paşte”, dar şi obiceiurile din Bihor. În unele zone, finii se duc în vizită la naşi, cu cozonaci, pască şi ouă roşii, apoi toată lumea merge la hora satului. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri. Fiecare cu tradiţiile sale.

Iar obiceiurile noastre, după cum observaţi, spun că trebuie să aducem buna dispoziţie. După Aurelian Andreescu şi Ana Blandiana, încheiem ziua cu Mioara Velicu, o vedetă populară la… masa de Paşti.

Echipa Arhiva TVR vă urează Paşte Fericit!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.