loader
Foto

Galerie foto

Cristina Lapis – „Sanctuarul urșilor salvați de om” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 16 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Cristina și soțul ei, Roger, și-au pus la bătaie toate economiile pentru a amenaja un sanctuar pentru urși, la 2 kilometri de Zărnești. „Libearty” este cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume, are 69 de hectare de pășune și pădure, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară, unde și-au găsit adăpost peste 100 de urși.

​ Deschis în anul 2005, Sanctuarul de urși „Libearty” este cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa, un colț de rai pentru urșii maltratați. Urșii din sanctuar au fost salvați de la o viaţă crudă și abuzivă în captivitate, fiecare urs având o poveste impresionantă. Urşi chinuiţi şi ţinuţi în cuşti ani de zile au parte, azi, de o viaţă normală.

(w882)

(w882)

Cristina Lapis este propunerea Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului” de joi, pe 16 mai. Am cunoscut-o de la ora 18.30, în episodul 4 al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Sanctuarul urșilor salvați de om” este titlul reportajului care ne-a spus povestea ei.

(w882)

(w882)

***

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

(w882)

Anul acesta, spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă. Din 25 aprilie, în fiecare joi după-amiază, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor astfel de eroi. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

 
Vrăjitoarea Kera și multe alte surprize vă așteaptă la celebrarea Zilelor Teatrului Muzical Ambasadorii!

În perioada 31 mai – 2 iunie, copiii și tinerii din București sunt invitați să petreacă aceste 3 zile importante pentru noi, alături de părinți ...

Seara de Gală a Festivalului şi concursului „Ionel Perlea” - un regal muzical la TVR Cultural

Și în acest an, TVR Cultural se alătură Concursul Internațional de Canto „Ionel Perlea și va oferi pentru a doua oară „Premiul TVR CULTURAL”. ...

Televiziunea Română sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului cu programe şi premii speciale

Telespectatorii Televiziunii Române pot participa la concursul cu indicii afişate pe ecran pentru a ajunge în Laponia sau la Londra, pe ...