loader
Foto

Galerie foto

Cristi Greţcu, prins în sinergia faptelor, la „Politică şi delicateţuri”

Dinescu a preparat celebrul „crap la carton” pentru actorul care ne aduce zâmbetul pe buze ori de câte ori interpretează rolul Ion Iliescu. Întâlnirea dintre cei doi, dintr-o superbă şi însorită zi de toamnă, a avut loc la Cetate. Am difuzat-o la TVR 1 şi TVR+ pe 12 noiembrie, de la 15.30.

 

Moment neobişnuit duminică, 12 noiembrie, la Politică şi delicaţeturi: „fostul preşedintele Ion Iliescu” poposeşte pentru câteva minute pe pajiştea de la Cetate, unde Mircea Dinescu aliniază câţiva peşti proaspăt scoşi din Dunăre. După un schimb amuzant de replici, personajul Ion Iliescu iese din scenă şi îi lasă locul lui Cristi Greţcu, membru al grupului Divertis. Actorul care ne-a adus de atâtea ori zâmbetul pe buze interpretând rolul Ion Iliescu este invitatul lui Mircea Dinescu la Politică şi delicateţuri de la TVR 1 şi TVR+ duminică, 12 noiembrie, de la 15.30.

(w882)

(w882)

Până şi meniul este inspirat de fostul preşedinte. Astfel că Dinescu prepară celebrul „crap la carton”, o nostalgie a lui Ion Iliescu din vremea tinereţii sale. Poetul înfăşoară peştele în hârtie de copt, nu înainte de a-l unge cu ulei, mujdei usturoi şi miere. Îl aşază apoi cu grijă pe grătar. Şi pentru că invitatul său este pasionat de vinuri şi somelier, poetul îl pune la încercare cu trei soiuri din vinul său, despre care Greţcu are numai cuvinte de laudă. Iar cum mâncarea bună merge de minune cu vinul şi cu muzica lăutărească, taraful din Greceşti se ocupă de buna dispoziţie a gazdei şi a musafirului său.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Duminică, 12 noiembrie, Mircea Dinescu şi Cristi Greţcu vă aşteaptă la Cetate cu o ediţie însorită, filmată într-o zi superbă de toamnă, a emisiunii Politică şi delicateţuri. Ediţia începe la ora 15.30 şi poate fi vizionată la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

***

Cristian Greţcu s-a născut pe 28 aprilie 1960, la Piatra Neamţ. A absolvit Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra Neamţ şi Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi. Se alătură grupului Divertis împreună cu care va cunoaşte celebritatea.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...