loader
Foto

Tu ştii adevărul. Pandemia nu este un fake news!

RECOMANDARI

Începând de luni, 29 noiembrie, Televiziunea Română a lansat în cadrul jurnalelor de ştiri o amplă campanie de informarea corectă privind infectarea cu virusul SARS-COV 2, sub titlul : “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!”.

 

Răspândirea coronavirusului a generat multe știri false, iar dezinformarea împiedică eforturile autorităților de aplicare a măsurilor de prevenire, siguranţă şi protecţie în rândul populaţiei şi de stopare a pandemiei.

În susținerea unei informări corecte, zilnic, de luni până duminică, în principalele buletine informative ale zilei difuzate pe canalele TVR 1 şi TVR 2, respectiv, în Telejurnalul de la 20:00 - TVR 1 şi Ora de știri, de la ora 18:00 - TVR 2 , telespectatorii vor putea afla direct de la specialiștii invitați care este adevărul despre cele mai vehiculate dezinformări legate de pandemie și infecția cu SARS-COV 2.

Ştiri sau informaţii de genul: „COVID este răceală” sau „Secțiile ATI sunt goale” sunt doar câteva dintre subiectele demontate.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie fac eforturi pentru a stopa numărul pacienților infectați, fiecare dintre noi poate contribui la oprirea răspândirii COVID-19, având grijă față de propria sănătate și a celor din jur, dar și printr-o informare corectă, cu un conținut verificat și relevant.

Campania TVR “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!” se va desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2021.

***

FOTO: http://stiri.tvr.ro/

 
Legendele urbane (II) - Exemple de povești din lumea contemporană

Legendele urbane fac parte din folclorul contemporan. Ele amestecă teama și curiozitatea, nevoia de apartenență și pe cea de divertisment, ...

Sportul, activitate socială cu rol de perfecţionare a fiinţei umane

Sportul are o puternică dimensiune psihosocială, întrucât stimulează interacțiunea, dezvoltă abilități de comunicare și consolidează încrederea ...

Schimbări culturale și economice: tot mai mulți oameni locuiesc singuri

România traversează o schimbare demografică importantă, caracterizată prin creșterea rapidă a numărului de oameni care locuiesc singuri.