Tu ştii adevărul. Pandemia nu este un fake news!

TVR.RO | Duminică, 05 Decembrie 2021
Începând de luni, 29 noiembrie, Televiziunea Română a lansat în cadrul jurnalelor de ştiri o amplă campanie de informarea corectă privind infectarea cu virusul SARS-COV 2, sub titlul : “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!”.

Răspândirea coronavirusului a generat multe știri false, iar dezinformarea împiedică eforturile autorităților de aplicare a măsurilor de prevenire, siguranţă şi protecţie în rândul populaţiei şi de stopare a pandemiei.

În susținerea unei informări corecte, zilnic, de luni până duminică, în principalele buletine informative ale zilei difuzate pe canalele TVR 1 şi TVR 2, respectiv, în Telejurnalul de la 20:00 - TVR 1 şi Ora de știri, de la ora 18:00 - TVR 2 , telespectatorii vor putea afla direct de la specialiștii invitați care este adevărul despre cele mai vehiculate dezinformări legate de pandemie și infecția cu SARS-COV 2.

Ştiri sau informaţii de genul: „COVID este răceală” sau „Secțiile ATI sunt goale” sunt doar câteva dintre subiectele demontate.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie fac eforturi pentru a stopa numărul pacienților infectați, fiecare dintre noi poate contribui la oprirea răspândirii COVID-19, având grijă față de propria sănătate și a celor din jur, dar și printr-o informare corectă, cu un conținut verificat și relevant.

Campania TVR “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!” se va desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2021.

***

FOTO: http://stiri.tvr.ro/

TVR +
Canalul TVR YouTube