loader
Foto

Tu ştii adevărul. Pandemia nu este un fake news!

Începând de luni, 29 noiembrie, Televiziunea Română a lansat în cadrul jurnalelor de ştiri o amplă campanie de informarea corectă privind infectarea cu virusul SARS-COV 2, sub titlul : “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!”.

 

Răspândirea coronavirusului a generat multe știri false, iar dezinformarea împiedică eforturile autorităților de aplicare a măsurilor de prevenire, siguranţă şi protecţie în rândul populaţiei şi de stopare a pandemiei.

În susținerea unei informări corecte, zilnic, de luni până duminică, în principalele buletine informative ale zilei difuzate pe canalele TVR 1 şi TVR 2, respectiv, în Telejurnalul de la 20:00 - TVR 1 şi Ora de știri, de la ora 18:00 - TVR 2 , telespectatorii vor putea afla direct de la specialiștii invitați care este adevărul despre cele mai vehiculate dezinformări legate de pandemie și infecția cu SARS-COV 2.

Ştiri sau informaţii de genul: „COVID este răceală” sau „Secțiile ATI sunt goale” sunt doar câteva dintre subiectele demontate.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie fac eforturi pentru a stopa numărul pacienților infectați, fiecare dintre noi poate contribui la oprirea răspândirii COVID-19, având grijă față de propria sănătate și a celor din jur, dar și printr-o informare corectă, cu un conținut verificat și relevant.

Campania TVR “Tu ştii adevărul. Pandemia nu este Fake News!” se va desfășura până la sfârșitul lunii decembrie 2021.

***

FOTO: http://stiri.tvr.ro/

FILM.TVR.RO

Logo

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...