loader
Foto

Tradiții: Cărți pentru viitor, rădăcini din trecut

RECOMANDARI

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a început anul cu un eveniment dedicat tradițiilor și meșteșugurilor.

 

Au fost lansate două cărți importante: Calendarul tradiţiilor populare pentru copii, de Andrei Prohin și Muzeul şi meşterii populari, salvgardarea tradiţiei meşteşugăreşti, de Petru Vicol și Elena Cojocari.

Directorul muzeului, Petru Vicol, a subliniat că acest album promovează meșterii populari, considerați prieteni ai muzeului și păstrători ai artei tradiționale.

La rândul său, Marcel Lutic, președintele Asociației Meșterilor Populari din Moldova, a evidențiat rolul meșterilor populari, pe care i-a numit „ambasadori ai trecutului”.

Evenimentul a fost marcat și de o donație valoroasă: artista Ioana Căpraru a oferit muzeului o cămașă cu altiță cusută în cadrul grupului Șezătoarea Basarabia.

Emisiunea TRADIȚII, realizată de Tatiana Slivca, continuă să aducă în prim-plan moștenirea culturală a românilor.

 

Sursa foto: Arhiva emisiunii TRADIȚII, TVR MOLDOVA

Sursa: TRADIȚII, TVR MOLDOVA

 

 
„Schimbarea nu se face o dată la patru ani, ci constant. Zilnic”. Moldoveanca decorată de Regina Elisabeta a II-a, duminică, la „Brilliant”

Victoria Dunford, distinsă cu medalia British Empire pentru sprijinul persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, este invitata Loredanei ...

Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Noul Suveran Pontif al Bisericii Catolice, Papa Leon al XIV-lea

Președinția României, Guvernul și Patriarhia Română au transmis mesaje de felicitare după anunțarea noului Suveran Pontif al Bisericii Catolice, ...