loader
Foto

TELEȘCOALA: Matematică, a VIII-a - Test de antrenament nr. 10. Subiectele I şi II | VIDEO

Pe 3 iunie, prof. Adina Oancea le-a propus elevilor de clasa a VIII-a sugestii pentru rezolvarea Subiectelor I şi II din Testul de antrenament nr. 10.

 

Lecțiile pot fi urmărite atât la TVR 2, de la orele 9.00 și 15.00, de luni până vineri, cât și online pe TVR+, pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii Teleșcoala şi pe tvr.ro.

Prof. Adina Oancea: profesor de matematică la Colegiul Național ”Octavian Goga”, Sibiu.

”Am absolvit  Facultatea de Științe ( Univ. Lucian Blaga din Sibiu), profil matematică-fizică, apoi am urmat cursurile de masterat, în cadrul aceleiași Facultăți, denumită Didactica Matematicii. Sunt profesor din 2005.

Sunt membru SSMR (Societatea de Stiinte Matematice din Romania), în cadrul căreia am participat la Programul ”Curriculumul românesc la matematică, reflecții și direcții viitoare” (https://ssmr.ro/curriculumul_romanesc)

Sunt pasionată de astronomie, liant între matematică și fizică, dar care nu are, din nefericire, un loc al său în Curriculum-ul Național. Pasiunea mea pentru astronomie m-a făcut să încerc să atrag elevii să încerce să o studieze în cadrul cursurilor de opțional sau a activităților extrașcolare.

Astfel, am participat la cursuri de formare prin ESERO, ESA (European Space Agency), am scris o secțiune a unui modul pentru un curs de tip MOOC (Massive Online Open Course) - http://space-awareness.ea.gr/Solar_System_Didactic_Course.pdf

Împreună cu alte două colege (fizică și biologie) am coordonat un grup de 3 elevi care au câștigat Mențiune la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică (iunie 2019-Suceava) cu proiectul Hai să colonizăm Luna!

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.