loader
Foto

"În gradina Danei": Peperomia. Transplantare și îngrijire | VIDEO

RECOMANDARI

În episodul de sâmbătă,  biologul Adela Boeriu povestește despre Peperomia, un gen care cuprinde peste 1000 de specii de plante native din zonele tropicale si subtropicale.

 

Aflam despre modul în care se îngrijește, cum se înmulțește, condițiile de creștere diferite, față de majoritatea celorlalte plante decorative de interior...
.

.
Pentru transplantare, se selectează un ghiveci ușor mai mare, prevăzut cu orificii de drenaj. Substratul trebuie să fie ușor, aerat și permeabil, un amestec de turbă, pământ de frunze, eventual mraniță și un agent de afânare precum perlitul.

După adăugarea unui strat de substrat în ghiveci, planta se extrage cu grijă din vasul inițial și se poziționează la aceeași adâncime. Se completează cu substrat nou, apăsând ușor pentru eliminarea aerului, și se udă abundent.

Peperomia preferă locurile luminoase, ferite de razele directe ale soarelui, în special varietățile cu frunze colorate. Udarea trebuie să fie moderată, evitând stagnarea apei, fiind o plantă suculentă sensibilă la excesul de umiditate.

Temperatura optimă este caldă, dar planta tolerează și temperaturi mai scăzute (8-9 grade), cu condiția reducerii udării. Fertilizarea nu este imediat necesară după transplantare, putând fi aplicate soluții nutritive specifice pentru plante decorative prin frunză, în perioada martie-octombrie, fără a fi obligatorie.

.
"În grădina Danei": Peperomia, sâmbătă, 29 martie, ora 10:00, TVR 1 și TVR+

 

.

 
David Popovici! Singapore! Nataţie! – superlative în exclusivitate la TVR Sport

Campionatele Mondiale de Nataţie de la Singapore continuă cu probele de înot şi sărituri în apă, unde România va fi reprezentată de şase ...

Turneul Unicredit Iași Open

Turneul Unicredit Iași Open

publicat: Vineri, 18 Iulie 2025

Sorana Cîrstea, Irina Begu și Jaqueline Cristian s-au calificat în sferturile turneului Unicredit Iași Open.

O mamă, un diagnostic și o luptă pentru toți ceilalți - o poveste impresionantă de viaţă la „Brilliant”

18 ani au fost necesari pentru a afla diagnosticul corect al bolii propriului copil! O viață întreagă de întrebări, suferință și căutări. Apoi, ...