loader
Foto

“Țară, țară, cine ești?”: Dincolo de manuale, educația care transformă | VIDEO

RECOMANDARI

Deși statisticile alarmante privind reciclarea, obezitatea infantilă și obiceiurile nesănătoase reflectă probleme serioase, există un nucleu de persoane care lucrează activ pentru a construi o Românie mai bună. Urmărim o ediție "Țară, țară, cine ești?", sâmbătă, 26 iulie, de la ora 18:00, la TVR 1 și online pe TVR+.

 

Emisiunea exemplifică rolul esențial al educației ca instrument de schimbare. Proiecte precum "Gesturi mici pentru practici mari" și "Gust pentru sănătate" demonstrează impactul pozitiv al implicării active a copiilor în activități precum grădinăritul și reciclarea, cultivă responsabilitatea față de mediu și sănătate.
.

.
Investițiile în infrastructură educațională ecologică, precum panourile fotovoltaice, nu doar protejează mediul înconjurător, ci și familiarizează tânăra generație cu resursele regenerabile, modelând astfel o mentalitate responsabilă.

România este mai mult decât o sumă de statistici negative; este o țară în care educația poate transforma mentalități și în care gesturile mici au un impact semnificativ.

Un sistem educațional eficient trebuie să abordeze, de asemenea, aspectele emoționale ale dezvoltării umane. Frica, o emoție constrictivă, care limitează potențialul adultului, poate fi depășită prin cultivarea curiozității, a curajului și a unei mentalități proactive încă din copilărie. Un adult echilibrat este rezultatul unei copilării în care nevoile i-au fost înțelese și împlinite, iar exprimarea emoțiilor a fost încurajată.

Cheia unei educații cu adevărat transformatoare rezidă într-o abordare centrată pe elevi, care valorifică stilurile individuale de învățare. Această metodă stimulează participarea activă a elevilor și cultivă o dorință perpetuă de cunoaștere.

"Învățarea este, până la urmă, un proces viu în care câteodată învățăm din cărți, din manuale, câteodată învățăm din experiențele noastre și câteodată învățăm din interacțiunea socială. Iar școala ar trebui să ajute fiecare copil să descopere care este cea mai eficientă formă de învățare", susține Magor Csibi.

Aprecierea, autonomia și cultivarea curiozității sunt elemente esențiale. Pedeapsa, prin natura sa inhibitoare, trebuie înlocuită cu recunoașterea eforturilor, stimulând astfel obiceiurile pozitive.

(w882) tara taraInvitați:

Magor Csibi, expert în cultură organizațională
Simona Paraschiv, președinte Asociația InspirAction

Moderator Mădălina DobrovolschiMădălina Dobrovolschi
.

“Țară, țară, cine ești?”,
sâmbătă, 26 iulie, de la ora 18:00, la TVR 1 și online pe TVR+.

 


 
Energie, emoţie și o lume a copilăriei la

Sâmbătă, 26 iulie, ora 20.00 și duminică, 27 iulie, ora 15.00, vă aducem în dar, la TVR 2, o nouă gală de excepție a sezonului 14 al emisiunii ...

75 de ani de viaţă şi peste 60 de ani de carieră artistică - Ştefan Cigu, sărbătorit la TVR 1 printr-o emisiune specială

Talent, optimism, omenie! Sunt atributele unui muzician îndrăgit - violonistul Ștefan Cigu, dirijorul Orchestrei Ansamblului „Dor Românesc”. ...

MEDICUL CARDIOLOG DRAGOŞ VINEREANU, INVITATUL ACADEMICIANULUI MIRCEA DUMITRU LA

Duminică, 27 iulie 2025, ora 13:00, TVR Cultural şi Academia Română vă invită la "Dialoguri Academice" cu medicul primar cardiolog DRAGOŞ ...