loader
Foto

Olanda, un ”Silicon Valley” al industriei florilor

RECOMANDARI

Țările de Jos dețin o suprafață agricolă de 7 ori mai mică decât a noastră, dar reprezintă un model de succes în agricultură, iar aici nimeni nu irosește vreo palmă de pământ. Olanda este țara cu cel mai scump teren arabil din Europa.  

 

O echipă a emisiunii Ferma a călătorit în Olanda pentru a vedea cum folosesc olandezii terenul arabil, ce utilaje folosesc, ce priorități au în agricultură. Deși fermele lor au dimensiuni mici, până la 20 ha, au productivitate foarte mare. Sunt campioni și la producția de lapte pe cap de bovină din lume. Exportul este o prioritate pe piața lactatelor, fiind leaderi pe piața mondială, alături de flori. Prioritatea lor este acum stimularea dezvoltării practicilor ecologice.

Potrivit statisticilor, olandezii produc în jur de 7 miliarde de flori pe an, adică 60% din producția globală. Exporturile florilor și plantelor olandeze au crescut cu 4% în prima parte a anului 2024. Potrivit datelor Dutch Association of Wholesalers in Floricultural Products (VGB), citate de  International Association of Horticultural Producers, arată că după 21 de luni consecutive de declin, exporturile la flori au început să crească la început de 2024.

Am descoperit care sunt secretele succesului în agricultura olandeză și care sunt provocările pe care le întâmpină România într-o ediție Ferma, pe 18 august, de la ora 9, la TVR 2.

 

 

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Fronturile pe care se va desfășura lupta pentru alegerea unui nou Papă

Un conclav format din 135 de cardinali ar putea alege pe cineva foarte diferit de Papa Francisc.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...