loader
Foto

Exclusivitate TVR: Interviu cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen

Duminică, 26 mai, de la ora 13.00, la emisiunea Ultima ediţie, cu Claudiu Lucaci

 

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a acordat un interviu în exclusivitate pentru TVR. Telespectatorii pot urmări declaraţiile lui Anders Fogh Rasmussen în emisiunea Ultima ediţie de duminică, 26 mai, de la ora 13.00. Interviul cu secretarul general al NATO a fost realizat pentru Ştirile TVR de Claudiu Lucaci.

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, s-a aflat, vineri, în vizită oficială la Bucureşti. Prima vizită oficială la Bucureşti a secretarului general al NATO a avut loc în luna mai 2010. Anders Fogh Rasmussen este cel de-al doisprezecelea secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Rasmussen şi-a început mandatul la 1 august 2009.

Anders Fogh Rasmussen are 60 de ani. A fost ales parlamentar imediat după absolvirea Universităţii. A fost ministru, a condus guvernul de la Copenhaga timp de opt ani, iar în prezent este secretar general al NATO. Îi place să facă sport şi este activ pe reţelele de socializare, unde are nenumărate fotografii cu fiii şi nepoţii săi.

Cele mai importante subiecte ale săptămânii care se încheie sunt analizate în fiecare duminică, la Ultima Ediţie, de la TVR 1, emisiune moderată alternativ de jurnaliştii Ramona Avramescu, Mihai Rădulescu şi Claudiu Lucaci.

 

România în NATO

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru şapte state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.

Pe baza unei propuneri legislative, începând cu anul 2005, “Ziua NATO în România” se celebrează în prima duminică a lunii aprilie.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...