„Dispăruţi fără urmă“ a revenit la TVR 1 și TVR 1 HD după cinci ani

TVR.RO | Marţi, 08 Octombrie 2019
În fiecare seară de joi, de la ora 22.00, urmăriți poveştile unor oameni pe care parcă i-a înghiţit pământul. Amfitrionul emisiunii este Rafael Udrişte.

În fiecare zi dispar mii de persoane în intreaga lume. Unii îşi pierd urma fiind victimele unor crime, alţii sunt răpiţi, căzând în mâna reţelelor de trafic de carne vie. Dar sunt şi situaţii în care ei aleg să plece în lumea largă şi să-şi trăiască viaţa  sub o altă identitate, rupând-o ferm cu propriul trecut. De obicei, aceste întâmplări dramatice sau chiar tragice sunt elucidate în primele 48 de ore de la dispariţie. Dar există şi poveşti de viaţă care rămân nelămurite pentru totdeauna. Lipsite de dovezi şi de informaţii utile, aceste cazuri devin subiect de speculaţie. În România, peste 2.800 de cazuri de copii şi adulţi  dispăruţi au fost sesizate în prima parte a anului 2019, dupa cum precizează Poliţia Română. Chiar dacă numarul este atât de mare, pe site-ul Poliţiei la secţiunea  persoane dispărute nu apar decât 17 astfel de cazuri. Dece? Pentru că doar 17 familii şi-au dat acordul pentru mediatizarea dispariţiei copiilor sau rudelor lor.

(w500)

Emisiunea Dispăruţi fără urmă a revenit la TVR 1 în 10 octombrie, după cinci ani, într-o nouă formulă de realizare şi cu un nou amfitrion. Rafael Udrişte, jurnalist cu o experienţă de 25 de ani la Televiziunea Română, aduce în atenţia publicului cazuri de persoane dispărute, copii şi adulţi, neelucidate încă. Emisiunea, într-un format de documentar cine verite, încearcă să readucă la viaţă poveştile unor oameni pe care parcă i-a înghiţit pământul.

Rafael Udrişte este cel care scormoneşte prin arhive, stă de vorbă cu familiile  personajelor noastre, dar şi cu autorităţile, încercând să îi menţină încă vii pe aceşti oameni în memoria apropiaţilor.  Dincolo de dramatismul destinelor individuale, emisiunea Dispăruţi fără urmă îşi propune să analizeze în profunzime şi să semnaleze disfuncţiunile unei societăţi din ce în ce mai ermetice şi surde la problemele membrilor ei. De ce ne fug copiii de acasă? De ce îi acceptă cu uşurinţă pe străini în preajma lor? D ce ne ascundem? De ce căutăm fericirea departe de familiile noastre? De ce părinţii îşi abandonează copiii sperând că astfel le vor oferi o viaţă fericită? Iată doar câteva dintre întrebările la care a început căutarea răspunsului în noua serie difuzată de TVR 1, începând din 10 octombrie 2019, în fiecare seară de joi, de la ora 22.00.

Echipa emisiunii Dispăruţi fără urmă aşteaptă mesaje pe pagina de Facebook a emisiunii.

TVR +
Canalul TVR YouTube