Vă propunem o rețetă de cremă pentru corp cu care să vă răsfățați hidratându-vă pielea în orice anotimp, dar ținând seama de potențiale alergii.
Faza apoasă
142g apă distilată
4g glicerină
Fază uleioasă
30g ulei de cocos fracționat
10g unt de mango
10g ceară emulsifiantă NF
4g alcool cetearilic
Răcire
2g Optiphen (conservant)
2g Ulei de vitamina E (antioxidant)
2g Ulei esențial (parfum opțional)
Mod de preparare:
Măsurați ingredientele fazei apoase: apă distilată și glicerină, precum și ingredientele fazei uleioase: ulei de cocos fracționat, unt de mango, ceară emulsifiantă NF și alcool cetearilic.
Topiți ușor ambele faze în recipiente termorezistente separate, la foc mic, folosind fie metoda bain-marie, fie metoda la baie de aburi, amestecând ocazional.
Când ambele faze sunt complet lichide, turnați ingredientele fazei uleioase topite peste cele ale fazei apoase. Mixați imediat cu un blender de imersie până când amestecul devine omogen. Pe măsură ce emulsia se răcește, aceasta va continua să se îngroașe până când începe să semene cu o cremă.
După ce crema s-a răcit la temperatura camerei și are o consistență groasă, măsurați ingredientele pentru răcire: Optiphen, ulei de vitamina E și orice uleiuri esențiale opționale pentru parfumare.
Amestecați bine pentru a vă asigura că ingredientele pentru răcire sunt complet încorporate în crema de corp.
Transferați crema într-un recipient tip tub și depozitați-o departe de lumina directă a soarelui.
Această rețetă produce 200 g de cremă de corp preparată în casă, suficientă pentru aproximativ 3 luni.
***
Credit foto: Shutterstock - Prostock-studio
Sursă: Wholeelise