loader
Foto

Pe cine mai „ia la întrebări" Virgil Ianţu - la concursul „Câştigă România!”?

Iată-i pe concurenţii celor 4 ediţii din această săptămână şi câteva dintre întrebările puse lor - cunoaşteţi răspunsurile?

 

În ediţia de luni, Cristian Niculescu, pasionatul de matematică şi plimbări, îşi etalează şi cunoştinţele cinematografice. Intra în competiţie şi tânăra Alina Laura Anghel, absolventă a Facultăţii de Litere, pasionată de teatru şi muzică. Al treilea concurent este Teodor Leontescu, pasionat de filme, pisici şi pescuit.

Marţi, 23 mai, câştigătorul ediţiei de luni intră în concurs alături de consilierul financiar cu suflet de artist Marin Laslău şi de studentul la Academia Militară - Ovidiu Buzatu Matei, pasionat de tehnologie, dar şi de lectură.

Miercuri, Virgil Ianţu se întâlneşte atăt cu câştigătorul ediţiei de marţi, cât şi cu doi noi concurenţi. Prima este Elena Ştefania Andreescu din Drăgăşani. La 26 de ani este inginer şi pasionată de citit şi de grădinărit şi regretă că nu a călătorit mai mult. Cel de-al doilea nou concurent este Marius Hoară, de 54 de ani, un informatician născut în Drobeta Turnu Severin. Acum el locuieşte în Bumbeşti-Jiu şi este de părere ca "Nu-i român cum e olteanu', nu-i oltean cum e gorjeanu’”!

Joi, concurentul din ediţia anterioară se va întâlni cu Horea Rusu – un tânăr clujean absolvent de psihologie care la 22 de ani este pasionat de baschet şi fotbal. Cel de-al doilea concurent este Ion Răucea, inginer bucureştean amator de concursuri de cultură generală care se menţine tânăr practicând "sportul minţii".

Aşa cum v-am obişnuit, urmărind concursul „Câştigă România” în fiecare seară, de luni până joi, vă puteţi testa cunoştinţele generale.

Din fotoliul de acasă, puteţi încerca să daţi răspunsurlie la cele mai diverse întrebări – iată câteva dintre cele care vor fi puse concurenţilor din această săptămână:

Soprană bistriţeană, solistă a Operei de Stat din Viena.

Oraş unde se fabrică sunetul viorilor.

Blană din care este confecţionată bituşa purtata de ciobani

A scris "Take, Ianke şi Cadâr", iar teatrul din Bârlad îi poartă numele

Domnitorul Alexandru Ghica este înmormântat în oraşul care îi poartă numele Stea aflată în centrul sistemului solar, sculptată pe porţi de meşterii maramureşeni.

Film al marelui regizor Dan Piţa, a cărui acţiune se desfăşoara în Roşia Montană.

Vă reamintim că puteţi consulta regulamentul concursului AICI

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...