loader
Foto

O bibliotecă, o poveste, o moștenire

RECOMANDARI

În prim-plan, o istorie aparte – cea a lui Andrei Tamazlâcaru, un om care a trăit prin și pentru folclor, un iubitor de carte și de semeni.

 

Prin munca sa neobosită, a unit generațiile, insuflând respect pentru autenticitate și dragoste pentru tradiție.

Recent, biblioteca sa a fost inaugurată în cadrul Studioului de valorificare și cercetare a Patrimoniului, devenind un loc unde tinerii pot descoperi comori rare ale folclorului românesc.

Mai mult decât o colecție de cărți, această bibliotecă este o mărturie a pasiunii acestuia pentru cultura noastră. Înregistrările sale de arhivă au fost digitizate şi pot fi documentate mult mai uşor.

Cei care l-au cunoscut își amintesc cu drag de învățăturile primite. Veta Ghimpu Munteanu, artistă și om de radio, spunea: „Noi, cei de la Tălăncuța, suntem conștienți de faptul că am răsărit ca firul de iarbă printre crăpături de asfalt numai datorită căldurii protectoare a lui Andrei Tamazlâcaru. Tot el ne-a învățat să alegem, să culegem și să rezistăm.”

În fiecare ediție, emisiunea „Tradiții” aduce mai aproape de sufletele noastre oameni, locuri și povești ce definesc identitatea culturală a românilor, dincolo de timp și spațiu.

 

Sursa foto: Arhiva emisiunii „Tradiții”, TVR MOLDOVA

Sursa: TVR MOLDOVA

 

 
Vinerea Patimilor  Domnului Iisus Hristos, zi de post negru si rugăciune

Vinerea Mare ne amintește de Patimile Mântuitorului pentru păcatele omenirii, de răstignirea pe Cruce care nu era practicată de evrei, ci de ...

Remix junior: Nicolae Covaci și PHOENIX: trecut, prezent, viitor

Ediție specială  Remix Junior : Ultimul interviu Remix cu Nicolae Covaci / Phoenix merge mai departe: ...

Pătrundem „Secretele istoriei” şi îl cunoaştem pe „Rafael Sanzio, copilul-minune al Renaşterii”

Om, artist, semizeu. Urmărim la TVR Cultural sâmbătă, pe 26 aprilie, de la ora 20.00, un documentar ce înfăţişează personalitatea, parcursul şi ...