Documentar despre istoria regalităţii române, la „Ora Regelui”, de la TVR 1

TVR.RO | Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30, documentarul realizat de Cristina Ionescu ne propune o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale. Invitați: academicianul Răzvan Theodorescu și istoricul Flilip-Lucian Iorga.

„Tot pentru Ţară, nimic pentru mine… am trăit şi mor cu deviza mea, care străluceşte în armele României: NIHIL SINE DEO”. Testamentul Regelui Carol I al României.

(w500)

Carol şi Elisabeta, în costum popular

Nimic fără Dumnezeu” – iată deviza unei case regale care a pus, incontestabil, temeiul României moderne, racordând-o  la ritmurile Europei și ale lumii, dar și încercând să-i păstreze bătrânei țări valorile cu adevărat tradiționale: cutumele, cultura, credința.

(w640)

(w640)

O deviză pe care întâiul monarh al României, Carol I, a moștenit-o de la casa nobiliar-regală germană în care s-a născut și pe care a dăruit-o dinastiei întemeiate de către el, dar mai ales țării și poporului pe care le-a păstorit.

(w640)

Ferdinand si Maria

Sâmbătă, 28 noiembrie, „Ora Regelui" vă invită la o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale, prin documentarul realizat de către Cristina Ionescu, avându-i ca invitați pe academicianul Răzvan Theodorescu și pe istoricul Flilip-Lucian Iorga.

(w640)

Istoricul Filip Lucian-Iorga

(w640)

Academicianul Răzvan Theodorescu

Ediţia poate fi urmărităla TVR 1 sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30.

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Cristina Ionescu

TVR +
Canalul TVR YouTube