loader
Foto

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR 3 ne-a propus vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare și persistență”, a Școlii de Acasă - Hundorf (ȘAH).

 

Inițiat în 2007 la București și dezvoltat în mai multe orașe din România în parteneriat cu organizații locale, evenimentul denumit generic „Noaptea Albă a Galeriilor” se desfăşoară, de șapte ani, şi la Târgu Mureş. Organizatorul ediţiei de anul trecut din Târgu Mureș a fost Asociaţia K’ARTE. Pasionații de artă modernă și contemporană au fost întâmpinați cu o serie de expoziții inedite în 11 spații culturale din municipiu.

(w882) Hundorf

„Școala de Acasă - Hundorf”, pe scurt „ŞAH”, a fost prezentă pentru prima oară la Târgu Mureș cu expoziția rezidenților. Inițiată în 2017, tabăra de creaţie de la Hundorf, vechiul nume al comunei Viișoara, județul Mureș, s-a dezvoltat în timp, iar anul trecut a avut și participare internațională.

(w882) Hundorf

Scopul ŞAH este de a forma o punte de legătură între tradiţie şi creaţia contemporană, de a pune în valoare poveştile mai mult sau mai puţin ascunse ale satului transilvănean, un efort comun de recuperare prin creaţie. Bastionul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureş a găzduit expoziția rezidenţilor ŞAH, ediţia a şasea, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor.

(w882) Hundorf

Expoziția, inspirat denumită „Acasă: o lume între uitare și persistență” cuprinde lucrările finale ale artiştilor rezidenţi, 14 la număr, și reprezintă rezultatul cercetării și explorării lor artistice în satul transilvănean.

(w882) Hundorf

Organizatorii doresc ca prin această tabără de creaţie, lumea satului și spațiul rural din România să intre în atenţia publicului, iar evenimentul să reprezintă încă un punct important de discuție în vederea dezvoltării potențialului încă neexplorat al acestor spații în momentul prezent.

(w882) Hundorf

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

 
Despre Casele din lut, la Forum Economic | VIDEO

Despre Casele din lut, la Forum Economic | VIDEO

publicat: Luni, 27 Martie 2023

Arhitecta Ileana Mavrodin ne-a explicat avantajele caselor din lut la "Forum Economic".

Vorba domnului Lăzărescu, o ediție cu și despre umor | VIDEO

Invitaţii lui Florin Lăzărescu au fost Gabriel Dumitriu şi Theodor Ivan.

Opera „La Fanciulla del West”, a lui Puccini, în 28 martie, la TVR Cultural

Marți, 28 martie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează opera „La Fanciulla del West” („Fata din Vest”), a lui Giacomo Puccini, pusă în scenă ...