loader
Foto

Galerie foto

Arhiva TVR prezintă: Patrimoniul Mondial UNESCO din România în materiale video

O serie de materiale video despre obiectivele patrimoniului imaterial, cultural şi natural din România înscrise în lista patrimoniului mondial UNESCO sunt readuse în memoria publicului român de Arhiva TVR.

 

Din 16 noiembrie, în fiecare duminică, Arhiva TVR prezintă, atât pe pagina de Facebook, cât şi pe canalul de YouTube dedicat, o serie de materiale video despre obiectivele patrimoniului imaterial, cultural şi natural din România înscrise în lista patrimoniului mondial UNESCO. Pe 16 noiembrie 2014 se sărbătoreşte Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România.

Peste 2000 de ani de istorie şi-au lăsat amprenta în România, iar fiecare informaţie despre un monument UNESCO poate fi o călătorie pe drumul cunoaşterii, în căutarea istoriei personale.

Fie că vorbim despre patrimoniul cultural imaterial – doina, un element esenţial al folclorului românesc, pe listă din 2009, sau ritualul căluşului, în 2005, despre tehnicile de prelucrare a ceramicii de Horezu, în 2012, fie despre patrimoniul natural – Delta Dunării – şi cultural – biserici din Moldova, înscrise în 1993, datorită unicităţii ansamblurilor de picturi murale exterioare şi interioare, cetăţi fortificate din Transilvania, cetăţi dacice ori biserici de lemn din Maramureş, Arhiva TVR ne readuce în memorie, în acest fel, elementele noastre de patrimoniu mondial, precum şi necesitatea protejării şi conservării acestora.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...