Louis de Funès în comedia „Nevăzut, necunoscut" | VIDEO

TVR.RO | Duminică, 21 Februarie 2021
Filmul de la Telecinemateca din 23 februarie, ora 22:10, v-a oferit ocazia întâlnirii cu Louis de Funès, într-o comedie clasică, la TVR 1 și pe TVR+.
Ni vu ni connu Funes
Nevăzut, necunoscut
(NI VU, NI CONNU – Franţa, 1957)
Regia: Yves Robert
Cu: Louis de Funès, Noëlle Adam, Frédéric Duvallès, Claude Rich, Madeleine Barbulée

În această comedie, într-un pitoresc sătuc francez, simpaticul braconier Blaireau are o mulţime de prieteni, de la oameni simpli până la persoane de vază, pe care-i aprovizionează frecvent cu roadele muncii sale. Un singur om i-a pus gând rău lui Blaireau: paznicul forestier Parju care se foloseşte de orice pretext ca să-şi dărâme inamicul.

Într-o noapte, Parju primeşte o lovitură şi, negăsindu-l pe făptaş, îl acuză pe Blaireau, care ajunge la închisoare. A doua zi, însă, toţi sătenii îşi unesc forţele ca să-l elibereze pe delincventul lor preferat.

Rolul lui Parju este interpretat de Moustache, numele de scenă al actorului francez de origine greacă François-Alexandre Galipedes.

(w640)

Acesta este cel de-al treilea film în care Moustache (actor, cântăreţ de jazz, patron de restaurante şi cluburi, dar şi pasionat de cursele auto) a jucat alături de Louis de Funès.

Dintre cele peste 40 de filme în care a jucat Moustache, probabil rolul care l-a făcut cel mai cunoscut publicului din România a fost cel al sergentului Garcia din filmul Zorro, cu Alain Delon.

Dacă e marţi, e Telecinemateca​ la TVR1​!

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

TVR +
Canalul TVR YouTube