loader
Foto

Louis de Funès în comedia „Nevăzut, necunoscut" | VIDEO

Filmul de la Telecinemateca din 23 februarie, ora 22:10, v-a oferit ocazia întâlnirii cu Louis de Funès, într-o comedie clasică, la TVR 1 și pe TVR+.

 

Nevăzut, necunoscut
(NI VU, NI CONNU – Franţa, 1957)
Regia: Yves Robert
Cu: Louis de Funès, Noëlle Adam, Frédéric Duvallès, Claude Rich, Madeleine Barbulée

În această comedie, într-un pitoresc sătuc francez, simpaticul braconier Blaireau are o mulţime de prieteni, de la oameni simpli până la persoane de vază, pe care-i aprovizionează frecvent cu roadele muncii sale. Un singur om i-a pus gând rău lui Blaireau: paznicul forestier Parju care se foloseşte de orice pretext ca să-şi dărâme inamicul.

Într-o noapte, Parju primeşte o lovitură şi, negăsindu-l pe făptaş, îl acuză pe Blaireau, care ajunge la închisoare. A doua zi, însă, toţi sătenii îşi unesc forţele ca să-l elibereze pe delincventul lor preferat.

Rolul lui Parju este interpretat de Moustache, numele de scenă al actorului francez de origine greacă François-Alexandre Galipedes.

(w882)

Acesta este cel de-al treilea film în care Moustache (actor, cântăreţ de jazz, patron de restaurante şi cluburi, dar şi pasionat de cursele auto) a jucat alături de Louis de Funès.

Dintre cele peste 40 de filme în care a jucat Moustache, probabil rolul care l-a făcut cel mai cunoscut publicului din România a fost cel al sergentului Garcia din filmul Zorro, cu Alain Delon.

Dacă e marţi, e Telecinemateca​ la TVR1​!

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen (Germania, 1981)”.

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...