ADELA

Dramă. Transpunerea cinematografică a poveştii imposibile de iubire din romanul omonim al lui Garabet Ibrăileanu. Versurile cântecelor din poeziile lui Mihai Eminescu şi Lucian Blaga. Medicul Emil Codrescu o reîntâlneşte, după un număr de ani, pe frumoasa Adela, pe care n-o mai văzuse din copilăria acesteia. În ciuda marii diferenţe de vârstă dintre ei, cei doi sunt puternic atraşi unul de celălalt, dar scrupulele bărbatului pun oprelişte sentimentelor.

România, 1985

Regia: Mircea Veroiu

Cu: George Motoi, Marina Procopie, Valeria Seciu, Ştefan Sileanu

Se difuzează vineri, 28 august, de la ora 14:00.

 

Vineri, 28 August 2015
ora 14:00
TVRi
Linia vieţii
Linia vieţii
GOLDEN EARRINGS-SUA, 1947

Regia: Mitchell Leisen

Cu: Marlene Dietrich, Ray Milland

Dramă

În 1939, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, ofiţerul englez Ralph Denistoun primeşte misiunea secretă de a intra în Germania nazistă pentru a recupera formula unui gaz otrăvitor. Aliaţii săi în periculoasa misiune vor fi frumoasa ţigancă Lydia şi şatra ei.

Vineri, 28 August 2015
ora 16:10
TVR2
Phoebe în ţara minunilor
Phoebe în ţara minunilor
PHOEBE IN WONDERLAND-SUA, 2008

Regia: Daniel Barnz

Cu: Elle Fanning, Patricia Clarkson, Felicity Huffman

Dramă

Crescută de o mamă pasionată de literatură, Phoebe este o fetiţă specială, căreia sindromul Tourette îi sporeşte imaginaţia deja debordantă. Găsindu-şi cu greu locul printre colegii de clasă, copila îşi canalizează energia creativă la orele de teatru, organizate de o profesoară care-i descoperă talentul şi îi dă rolul principal din "Alice în Ţara Minunilor". Dar, deşi Phoebe se simte mai liberă şi mai fericită ca niciodată, tendinţa ei de a evada din realitate devine o sursă de îngrijorare şi la şcoală, şi în familie.

Vineri, 28 August 2015
ora 20:10
TVR2
MARIA ŞI MAREA

Aventuri. Ecranizare a romanului omonim de Radu Tudoran. "Maia Morgenstern interpretează în acest film după un scenariu de Radu Tudoran, o Penelopă modernă care îşi împarte timpul între pupitrul de telegrafistă şi frumoasele amintiri din cea mai frumoasă vară a iubirii îndepărtate."  Ileana Peneş Dănălache (1989, Cinema)

„Maria, femeie voluntară şi răbdătoare, îşi aşteaptă, romantică visătoare a întinderilor marine, ”lupul de mare”.  Tudor Caranfil (”Dicţionar universal de filme”, 2008)

România, 1988

Regia: Mircea Mureşan

Scenariul: Radu Tudoran Muzica: Horia Moculescu

Cu: Maia Morgenstern, Eusebiu Ştefănescu, Mircea Anca

Se difuzează vineri, 28 august, de la ora 22:00.

Vineri, 28 August 2015
ora 22:00
TVRi
Stigmata
Stigmata
(STIGMATA-SUA, 1999)

Regia Rupert Wainwright

Cu: Patricia Arquette, Gabriel Byrne

Thriller

Preotul iezuit Andrew Kiernan se ocupă cu investigarea fenomenelor inexplicabile apărute în bisericile din întreaga lume. Când Vaticanul află de ciudata poveste a unei femei, Frankie, pe trupul căreia apar din senin semne asemănătoare crucificării, părintele Kiernan este delegat să cerceteze cazul. Însă această situaţie, cunoscută în lumea ecleziastică sub numele de ’’stigmata’’, este mult complicată de faptul că Frankie este atee. Situaţia devine şi mai greu de desluşit când Frankie începe să leviteze şi transmite mesaje în limba aramaică.

Vineri, 28 August 2015
ora 23:10
TVR1
Seducătorul
Seducătorul
KOKOWAAH-Germania, 2011

Regia: Til Schweiger

Cu: Til Schweiger, Emma Schweiger

Comedie

Henry, scriitor cu o carieră nu tocmai strălucită, primeşte pe neaşteptate oferta de a lucra la ecranizarea unui roman scris de fosta lui iubită Katharina, de care e încă îndrăgostit. Gândul că şi cariera, şi viaţa personală o iau pe drumul cel bun îi dă mari speranţe... până când la uşa lui Henry apare o fetiţă de 8 ani, care se dovedeşte a fi chiar fiica lui, de existenţa căreia scriitorul habar n-avea.

Vineri, 28 August 2015
ora 23:10
TVR2
BALTAGUL

Dramă. Ecranizare a romanului omonim de Mihail Sadoveanu. Când bărbatul ei, cioban, dispare în împrejurări misterioase, Victoria Lipan reface drumul parcurs de el cu turmele de oi şi află adevărul: Nichifor a fost ucis chiar de cei pe care-i credea aproape. Cu îndârjirea specifică unei femei de la munte, Victoria nu se dă bătută până nu-şi face dreptate.

România, 1969

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Margarita Lozano, Paul Misai, Sidonia Manolache, Folco Lulli, Ilarion Ciobanu

Se difuzează sâmbătă, 29 august, de la ora 14:00.

Sâmbătă, 29 August 2015
ora 14:00
TVRi
Turişti
Turişti
TOURIST-SUA, 1980

Regia: Jeremy Summers

Cu: Lee Meriwether, Bradford Dillman

Comedie

Câteva cupluri de americani pleacă în vacanţă peste ocean şi au parte de aventuri-turistice şi amoroase-în decorurile celor mai frumoase capitale europene.

Sâmbătă, 29 August 2015
ora 14:10
TVR2
Zbor deasupra unui cuib de cuci
Zbor deasupra unui cuib de cuci
ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST-SUA, 1975

Regia: Milos Forman

Cu: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Danny DeVito

Dramă, ecranizare a romanului omonim de Ken Kesey.

Ajuns la închisoare pentru corupere de minori, după o relaţie cu o fată de 15 ani, Patrick McMurphy se preface că ar fi nebun şi reuşeşte să obţină transferul într-un azil. În curând, însă, va constata că situaţia nu i s-a uşurat deloc. Asistenta-şefă, Mildred Ratched, o femeie aparent calmă şi amabilă, se dovedeşte a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care-i persecută. Încercând să mai încălzească atmosfera apăsătoare din ospiciu, rebelul McMurphy îşi îndeamnă colegii la jocuri de cărţi şi la partide de pescuit, scoţându-i din permanenta lor letargie. Falsul nebun îi declară război deschis tiranicei asistentei-şefe şi nu-şi ascunde planurile de evadare; însă o petrecere nocturnă care scapă de sub control va avea consecinţe tragice pentru toţi cei implicaţi.

Cinci premii Oscar-pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor principal, cea mai bună actriţă principală, cel mai bun scenariu

Şase premii Globul de Aur

Şase premii BAFTA

Două premii David di Donatello

Sâmbătă, 29 August 2015
ora 20:10
TVR2
Piedone Africanul
Piedone Africanul
(PIEDONE L’AFRICANO, Italia-Germania, 1978)

Regia Steno

Cu: Bud Spencer, Enzo Cannavale, Werner Pochath

Comedie

Comisarul Rizzo-Piedone pleacă în Africa de Sud, unde urmează să vină în ajutorul unui coleg aflat pe urmele unei bande de traficanţi de diamante. Dar acesta e ucis înainte de întâlnirea cu Piedone, care trebuie să ia acţiunea pe cont propriu şi, în plus, să se ocupe şi de micul Bodo, băieţelul poliţistului mort.

Sâmbătă, 29 August 2015
ora 21:10
TVR1