Soarele negru
IL SOLE NERO - Italia - Franţa, 2007

Regia Krzysztof Zanussi

Cu: Valeria Golino, Kaspar Kapparoni

Dramă. Agata e o femeie frumoasă, pasională şi îndrăgostită nebuneşte de soţul ei, Manfredi. Dar visul de fericire al celor doi se transformă în coşmar atunci când tânărul este asasinat. Agata, hotărâtă să-şi facă singură dreptate, va fi pusă în faţa unei dileme şi a unei alegeri: între iertare şi răzbunare.

Joi, 24 Aprilie
ora 00:10
TVR1
Pierrot nebunul
PIERROT LE FOU - Franţa, 1965

Regia Jean-Luc Godard

Cu: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina

Dramă, ecranizarea romanului „Obsession”, de Lionel White. Bărbat însurat şi cu copii, Ferdinand Griffon - zis şi Pierrot Nebunul - descoperă, după o dezolantă serată mondenă la socrii săi, că femeia angajată ca baby-sitter e fosta sa iubită, Marianne Renoir. După o noapte petrecută împreună, cei doi hotărăsc să plece spre sudul Franţei, într-o călătorie deloc banală, din care nu lipsesc traficul de arme, comploturile politice, urmăririle, dar nici pauzele bucolice.

Joi, 24 Aprilie
ora 20:11
TVR2
In bătaia focului (Partea I)
ANSWERED BY FIRE - Canada - Australia, 2006

Regia Jessica Hobbs

Cu: David Wenham, Isabelle Blais, Tara Morice

Dramă. În 1999, o echipă de observatori internaţionali ONU este trimisă în Timorul de Est, pentru a supraveghea desfăşurarea referendumului pentru independenţa statului. Coordonatorii echipei - Mark Walden, ofiţer de poliţie australian, şi Julie Fortin, din Poliţia Călare Canadiană - încearcă să ţină situaţia sub control, dar atacurile violente ale miliţiilor pro-indoneziene le fac aproape imposibilă misiunea pacifistă. Pe măsură ce ziua votării se apropie, pericolul creşte, iar confruntările ameninţă să se transforme într-un carnagiu.

Vineri, 25 Aprilie
ora 20:10
TVR2
PVC-1
PVC-1 - Columbia, 2007

Regia Spiros Stathoulopoulos

Cu: Merida Urquia, Hugo Pereira, Daniel Paez

Thriller. Filmul este inspirat de un bizar act de terorism petrecut în Columbia. O bandă de tâlhari năvăleşte într-o fermă şi îi imobilizează pe cei cinci membri ai familiei. Femeii i se fixează la gât un dispozitiv explozibil învelit în PVC şi este somată să strângă o mare sumă de bani în schimbul eliberării. Transformată într-o bombă umană cu ceas, victima este supusă unui cumplit joc al aşteptării, din care se pare că nu există ieşire.

Sâmbătă, 26 Aprilie
ora 00:10
TVR1
Nuntă cu bucluc
SAMOAN WEDDING - Noua Zeelandă, 2006

Regia Chris Graham

Cu: Oscar Kightley, Iaheto Ah Hi, Robbie Makasiva

Comedie. Sione urmează să se însoare şi a hotărât să nu-i invite la ceremonie pe fratele său, Michael, şi pe cei trei prieteni ai acestuia, care aveau prostul renume de a fi distrus toate nunţile la care au participat. În cele din urmă, băieţilor li se mai acordă o şansă: vor fi primiţi la nuntă, cu condiţia să apară alături de nişte prietene adevărate, nu de fetele „vesele” care-i însoţeau de obicei. Se pune întrebarea dacă în luna care a mai rămas până la eveniment ei vor fi în stare să-şi găsească iubite.

Sâmbătă, 26 Aprilie
ora 22:50
TVR2
Memento
Memento - SUA, 2000

Regia Christopher Nolan

Cu: Guy Pearce, Carrie-Ann Moss, Joe Pantoliano

Thriller. Leonard Shelby poartă îmbrăcăminte “de firmă” şi se deplasează numai la volanul unui Jaguar. În schimb, locuieşte în moteluri sordide şi-şi achită notele de plată cu bani gheaţă. Singurul său gând este de a-l descoperi şi a se răzbuna pe cel care i-a violat şi ucis soţia. Dar căutarea e dificilă şi pentru că Leonard suferă de o formă rară şi incurabilă de amnezie care îl împiedică să-şi amintească fapte din trecutul imediat. Ca să nu-şi piardă din vedere obiectivul, el se ajută de fişe, note, fotografii şi tatuaje făcute pe propriul corp.

*2 nominalizări la premiile Oscar 2002, pentru scenariu şi montaj

*Nominalizare la Globurile de Aur 2002, pentru scenariu

*Alte 47 de premii şi 32 de nominalizări

Sâmbătă, 26 Aprilie
ora 23:10
TVR1
Testamentul tatălui
BROTHERS THREE - SUA, 2007

Regia Paul Kampf

Cu: Neal Mc Donough, Patrick Wilson

Dramă. Încercând să scape de un trecut dureros, Peter se îndepărtează de familie şi îşi construieşte în altă parte o carieră. Moartea tatălui îl readuce însă alături de cei doi fraţi ai săi, iar discuţia despre ultimele zile ale acestuia este poate prima cu adevărat sinceră din viaţa lor.

Duminică, 27 Aprilie
ora 00:30
TVR2
Septembrie
Septembrie - România, 1978

Regia Timotei Ursu

Cu: Anda Onesa, Geo Costiniu

Dramă. Dezamăgit că a ratat examenul de intrare la facultate, Vali se lasă antrenat în escrocheriile unei bande de hoţi. Ca să facă rost de un alibi, invită o tânără chelneriță într-o escapadă la mare. În fața nevinovăţiei fetei, Vali are o revelaţie şi încearcă să-şi schimbe viaţa, dar momentul adevărului vine prea târziu.

Duminică, 27 Aprilie
ora 14:10
TVR2
Al patrulea stol
Al patrulea stol - România, 1978

Regia Timotei Ursu

Cu: Violeta Andrei, Ileana Stana Ionescu, Mircea Daneliuc

Dramă. Adaptare liberă a piesei "Jocul de-a vacanţa" de Mihail Sebastian. Un grup gălăgios și pestriț de orășeni își petrece vacanţa la o cherhana din Deltă, în anii '70. După un conflict cu logodnicul ei, în atmosfera idilică a satului, Corina se îndrăgosteşte de Ştefan. Acesta le impune tuturor locatarilor pensiunii un joc "de-a vacanţa", desfiinţând orice element care ar putea sugera scurgerea timpului. După multe ezitări, toţi sfârşesc prin a accepta jocul, dezvăluindu-şi idealurile şi visurile. Dar, odată cu venirea toamnei şi cu sfârşitul vacanţei, visurile se spulberă şi fiecare se întoarce la existenţa sa normală.

Duminică, 27 Aprilie
ora 20:10
TVR2
Întâlnire pe nevăzute
BLIND DATING - SUA, 2006

Regia James Keach

Cu: Chris Pine, Anjali Jay, Jane Seymour

Comedie. Danny, un tânăr nevăzător, urmează să se supună unei operaţii revoluţionare, menite să-i corecteze infirmitatea. La recepţia spitalului unde se va desfăşura intervenţia chirurgicală, lucrează Leeza, o frumoasă indiancă de care băiatul se îndrăgosteşte. Când aceasta îi mărturiseşte că e pe cale să se mărite cu un alt bărbat, Danny e convins că, de fapt, a fost respins pentru că e orb.

Duminică, 27 Aprilie
ora 21:10
TVR1