Aur însângerat
CRIMSON GOLD –Iran, 2003

Regia Jafar Panahi

Cu: Hossein Emadeddin, Kamyar Sheisi, Azita Rayeji

*Dramă. Pentru Hussein, care-şi câştigă existenţa ca livrator de pizza în Teheran, nedreptatea sistemului social e evidentă la fiecare pas. Într-o zi când prietenul său Ali îi arată conţinutul unei genţi găsite, Hussein descoperă o factură emisă de un magazin de bijuterii şi nu-i vine să-şi creadă ochilor ce sumă uriaşă poate plăti cineva pentru un colier. După ce petrece toată noaptea cu banii din geantă, Hussein se îndreaptă a doua zi dimineaţă către magazinul de bijuterii...

Vineri, 24 Octombrie
ora 00:25
TVR1
Toamna bobocilor

Comedie. După terminarea facultății, trei absolvenți - Mariela, profesoară de franceză, Ovidiu, medic, şi Geo, inginer agronom - pornesc fără să se cunoască spre localitatea Viișoara, unde au primit posturi prin repartiție. Acolo, însă, vor da piept cu mai-marii satului, care-i primesc cu răceală şi nu sunt pregătiţi să aibă încredere în ideile "prospăturilor".

Semn de avertizare: AP

România, 1975

Regia: Mircea Moldovan

Cu: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru

Se difuzează vineri, 24 octombrie, de la ora 13.00 şi în reluare de la ora 00.40.

Vineri, 24 Octombrie
ora 13:00
TVR2
Casa de pe faleză
THE HAUNTING OF SEACLIFF INN - SUA, 1994

Regia: Walter Klenhard

Cu: Ally Sheedy, William R. Moses

Thriller. Susan şi Mark Enright se mută din San Francisco în orăşelul de coastă Mendocino, unde vor să cumpere o casă şi s-o transforme în pensiune. Susan este atrasă în mod inexplicabil de un vechi conac aflat pe faleză, deasupra unei plaje pustii, dar imediat după ce se instalează în el, cei doi soţi parte de experienţe stranii care-i fac să creadă că spiritele foştilor proprietari nu sunt tocmai împăcate...

Vineri, 24 Octombrie
ora 20:10
TVR2
Într-o lungă zi de vară
A SWEDISH MIDSUMMER SEX COMEDY - SUA, Suedia, 2009)

Regia: Ian McCrudden

Cu: Daniel Gustavsson, Luke Perry, Alexander Karim

Comedie. Ca în fiecare an, conform tradiţiei, un grup de prieteni se adună în casa "cuplului suedez perfect", Emil şi Susanne, pentru a sărbători cea mai lungă zi a anului, solstiţiul de vară. Fiecare are ocazia să se distreze şi să se relaxeze, încercând să-şi ascundă problemele personale. Şi, ca întotdeauna, nu lipsesc nici surprizele, nici secretele care ies pe neaşteptate la iveală.

Vineri, 24 Octombrie
ora 23:10
TVR2
Nobel şi fiul
NOBEL SON - SUA, 2007

Regia Randall Miller

Cu: Alan Rickman, Mary Steenburgen, Eliza Dushku, Danny DeVitto

* Dramă. Pe când se pregătea să primească Nobel-ul pentru chimie, Eli Michaelson se confruntă cu răpirea fiului său, Barkeley, pentru eliberarea căruia răpitorii cer două milioane de dolari, adică exact valoarea premiului atribuit lui Eli.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 01:10
TVR1
Cursa

Dramă. Şoferii Anghel şi Panait au misiunea să transporte un utilaj gigantic la o exploatare minieră, peste munţi. Pe drum o întâlnesc pe Maria, pornită către iubitul ei, miner în zonă. Pe timpul călătoriei, relaţiile dintre cei trei se complică; decis să nu sacrifice prietenia bărbătească pe o aventură pasageră, Anghel renunţă iniţial la fată, dar mai târziu se răzgândeşte şi o ia cu el în satul său natal.

Semn de avertizare: AP

România, 1975

Regia: Mircea Daneliuc

Cu: Mircea Albulescu, Tora Vasilescu, Constantin Diplan

Se difuzează sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 10:00 şi în reluare de la ora 04.00.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 10:00
TVR2
Yancheul şi sultanul
YANKEE PASHA - SUA, 1954

Regia Joseph Pevney

Cu: Jeff Chandler, Rhonda Fleming

Aventuri. Ca să-l întâlnească pe Jason, pentru care rupsese logodna cu un alt bărbat, Roxana se îndreaptă spre Franţa. Corabia pe care se îmbarcă este însă atacată de piraţi, iar femeia-vândută ca sclavă în Maroc. Pentru a o salva, Jason cere ajutorul sultanului, căruia reuşise să-i câştige încrederea.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 10:10
TVR1
Dreptate în lanţuri

Dramă. Pantelimon - un haiduc care le-a dat mult de furcă autorităţilor - este, în cele din urmă, capturat. În scurt timp îşi va recâştiga libertatea, dar nu e un gest de îngăduinţă din partea stăpânirii, ci o capcană. Imediat ce haiducul evadează, potera se pregăteşte să-l execute ca fugar. Pantelimon reuşeşte, însă, să dejoace planurile urmăritorilor săi, continuând să-i ajute pe cei săraci.

Semn de avertizare: AP

România, 1983

Regia: Dan Piţa

Cu: Ovidiu Iuliu Moldovan, Claudiu Bleonţ

Se difuzează sâmbătă, 25 octombrie, ora 13.00 şi în reluare de la ora 00.40.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 13:00
TVR2
Câştigătorul ia totul
MIRACLE ON THE 17TH GREEN - SUA, 1999

Regia Michael Switzer

Cu: Robert Urich, Meredith Baxter

Drama. Când Mitch (Robert Urich) îşi pierde slujba, totul i se pare zadarnic. Pentru că avea deja 50 de ani, nici nu mai încearcă să-şi caute un alt loc de muncă. După ce îşi revine din şoc, el încearcă să vadă şi partea bună şi îşi dă seama că acum are destul timp să se dedice pasiunii lui de o viaţă - golful. Mai mult decât atât, Mitch este hotărât să scoată şi bani din asta şi, în scurt timp, devine un jucător profesionist. Familia lui, departe de a-i fi alături, îl priveşte cu dispreţ şi neîncredere şi se îndepărtează treptat de cel pe care-l considera nebun de legat. Când acesta devine din ce în ce mai cunoscut şi bogat, situaţia se schimbă radical.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 14:10
TVR2
Complicele
THE CONSPIRATOR - SUA, 2010

Regia Robert Redford

Cu: Robin Wright, James McAvoy, Tom Wilkinson

Dramă. Şapte bărbaţi şi o femeie sunt arestaţi şi acuzaţi de a fi pus la cale uciderea preşedintelui Lincoln, acţiune ce ar fi trebuit urmată de atacurile asupra vicepreşedintelui şi a secretarului de stat , în încercarea disperată de a întoarce situaţia în favoarea Sudului, deja învins în război. Un tânăr avocat acceptă cu greu s-o apere pe Mary Surratt, singura femeie din grup, dar, pe măsură ce se desfăşoară procesul, începe să-şi dea seama de nevinovăţia clientei sale, folosită ca momeală pentru capturarea singurului conspirator rămas în libertate, nimeni altul decât propriul ei fiu.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 20:10
TVR2