Benny şi Joon
BENNY & JOON - SUA, 1993

Regia Jeremiah S. Chechik

Cu: Johnny Depp, Mary Stuart Masterson, Aidan Quinn

Comedie. De la dispariţia într-un accident a părinţilor lor, Benny - mecanic auto - se îngrijeşte de sora sa Joon - o fată fragilă şi asocială - ale cărei accese de furie şi violenţă îi îndepărtează pe prietenii lui Benny. Sosirea lui Sam - un tânăr aproape mut - care a adoptat atitudinea şi costumul faimosului comic al filmului mut Buster Keaton, tulbură existenţa celor doi fraţi.

Vineri, 31 Octombrie
ora 21:10
TVR2
Poliţie
POLICE – Franţa, 1985

Regia: Maurice PialatCu: Gerard Depardieu, Sophie Marceau, Sandrine Bonnaire *Thriller, poliţist. Louis Mangin, inspector parizian de poliţie renumit pentru stilul său fără mănuşi, vrea să pună mâna pe o bandă de traficanţi de droguri condusă de trei fraţi tunisieni. Reuşeşte să-l aresteze pe Simon, unul dintre ei, dar se şi îndrăgosteşte de iubita acestuia, frumoasa Noria. În preajma fetei, durul poliţist nu-şi mai poate controla emoţiile, punând în pericol ancheta, dar şi propria lui siguranţă.

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 00:10
TVR2
Nunta mută

Dramă, film inspirat din fapte reale. Într-un oraş izolat din Romania anilor `50, Mara şi Iancu au decis să se căsătorească. Nunta a fost planificată pe 5 martie. Dar, în mijlocul ceremoniei, se anunţă moartea lui Stalin! Primarul satului declară doliu de şapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nunţii. Nu vrea să i se strice mâncărurile şi nici să-şi trimită invitaţii acasă! Lui îi vine ideea de a muta nunta în interiorul casei, pe care o "izolează" cu scânduri la geamuri, ca să nu se producă prea mult zgomot. Pe măsură ce nunta se desfăşoară, invitaţii beau şi se simt bine, uitând de jurământul de tăcere pe care l-au făcut. "Nunta muta" devine o "nuntă gălăgioasă", o adevărată petrecere în toată regula. Dar, în mijlocul petrecerii, turela unui tanc sovietic intră în casă!

Semn de avertizare: 15

România, 2008

Regia: Horaţiu Mălăele

Cu: Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu

Se difuzează vineri 31 octombrie şi sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 00.40

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 00:40
TVR1
100 de grade sub zero
100 DEGREES BELOW ZERO - SUA 2013

Regia R.D. Braunstein

Cu: Jeff Fahey, Sara Malakul LaneJohn Rhys-Davies

* SF. După puternicele erupţii ale unui lanţ vulcanic, un nor imens de cenuşă blochează lumina solară şi aruncă Europa într-o nouă eră glaciară. Înainte ca atmosfera să îngheţe de tot, un cuplu de americani trebuie neapărat să-şi recupereze copiii aflaţi la Paris.

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 01:10
TVR1
Inimi tinere
YOUNG HEARTS UNLIMITED - SUA, 1998

Regia Don E. FauntLeRoy

Cu: Lesley-Anne Down, Andrew Lawrence

Comedie. O gaşcă de copii ai căror părinţi sunt divorţaţi se hotărăsc să le dea acestora o mână de ajutor într-ale dragostei. Sub conducerea Lissei, înfiinţează un serviciu matrimonial pentru mămici şi tătici. Ideea pare sclipitoare, dar se dovedeşte în curând a fi mai mult decât pot ei duce...

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 10:10
TVR1
Tribul curcubeului
THE RAINBOW TRIBE - SUA, 2008

Regia Christopher R. Watson

Cu: David James Eliott, Grayson Russell

Comedie, aventuri. După ce tocmai a primit un diagnostic medical sumbru, Morgan Roberts se reîntâlneşte cu vechiul său prieten Sunny, care conduce tabăra de vară unde petrecuseră şi ei vacanţe de pomină în copilărie. Morgan, entuziasmat, acceptă să-l ajute, iar vara petrecută alături de copii îl va ajuta să-şi depăşească problemele personale.

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 14:10
TVR2
Jane Eyre
Jane Eyre - Marea Britanie - SUA, 2011

Regia Cary Fukunaga

Cu: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Dench

Dramă, ecranizarea romanului omonim al lui Charlotte Bronte. Proaspăt ieşită de pe băncile şcolii, tânăra Jane Eyre acceptă postul de institutoare a micii Adele, crescută de presupusul ei tată la Thornfield Hall, un domeniu la fel de impunător şi de plin de secrete ca şi stăpânul său, dl Rochester. Este începutul unei aventuri menită să schimbe total viaţa eroinei principale.

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
La fel, dar diferiţi
SAME, SAME, BUT DIFFERENT - Germania, 2009

Regia: Detlev Buch

Cu: David Kross, Apinya Sakuljaroensuk

Dramă, inspirată de o poveste reală. Aflat la prima lui mare călătorie, plecat cu rucsacul în spinare din Germania, Benjamin ajunge la Phnom Penh şi, într-un club de noapte, o cunoaşte pe Sreykeo. Îndrăgostit pătimaş, adolescentul trece cu vederea faptul că fata este prostituată şi foarte bolnavă, căci singura lui dorinţă este să-şi trăiască până la capăt marea iubire.

Sâmbătă, 01 Noiembrie
ora 22:10
TVR2
Mascul necruţător
ALPHA DOG - SUA, 2006

Regia Nick Cassavetes

Cu: Bruce Willis, Matthew Barry, Justin Timberlake, Emile Hirsch

Dramă. Frankie, un tânăr traficant de droguri din Los Angeles, care nu duce deloc grija banilor, îşi permite să-şi petreacă mai tot timpul distrându-se cu prietenii. În clipa în care unul dintre aceştia încearcă să se spele pe mâini de plata unei datorii, Frankie îi răpeşte fratele mai mic, în speranţa că-şi va primi mai repede banii. Numai că adolescentul, deşi are numeroase ocazii să scape, n-o face pentru că stilul de viaţă al tinerilor începe să-i placă din ce în ce mai mult…

Duminică, 02 Noiembrie
ora 00:10
TVR1
Răscoala
Răscoala - România, 1965

Regia Mircea Mureşan

Cu: Ilarion Ciobanu, Emil Botta, Adriana Bogdan

Dramă. Frescă social-istorică a evenimentelor de la 1907 și a lumii românești la începutul secolului XX.

"Grigore sosește la moșia tatălui său de la Amara, însoțit de avocatul liberal Baloleanu, într-un climat tulbure de violență și mânie abia stăvilite. În vreme ce la conac se sărbătorește Crăciunul, țăranii cer pământ. Moșierul le răspunde cu arma, iar mulțimea îl ucide pe loc și incendiază conacul. Baloleanu va conduce personal represiunea, uitând de liberalismul său." (Tudor Caranfil (Dicționar universal de film, 2008)

Duminică, 02 Noiembrie
ora 14:10
TVR2