Legenda lui Bruce Lee (Partea I)
THE LEGEND OF BRUCE LEE - China, SUA, 2010

Regia: Lee Moon-ki.

Cu: Kwok Kwan Chan, Michelle Lang, Mark Dacascos

Dramă. Miniserie biografică (varianta comprimată a unui serial de 50 de episoade), despre viaţa celebrului maestru în artele marţiale. Povestea începe cu naşterea lui Bruce Lee - la San Francisco, în 1940 - continuând cu viaţa dificilă din Hong Kong-ul anilor '50, cu transformarea tânărului, aproape peste noapte, într-un star al cinematografiei, şi se încheie cu moartea sa misterioasă şi prematură, la doar 32 de ani.

Vineri, 25 Iulie
ora 20:10
TVR2
Cartea dragostei
BOOK OF LOVE - SUA, 2004

Regia Alan Brown

Cu: Simon Baker, Frances O’Connor, Gregory Smith

Dramă. Încântătoarea Elaine şi soţul ei, David, fac cunoştinţă cu un tânăr de 15 ani cu care ajung să se împrietenească. Acesta începe să se simtă tot mai atras de frumoasa femeie şi totul culminează cu o noapte de dragoste, iar mărturisirea infidelităţii va atrage după sine distrugerea căsniciei celor doi.

Vineri, 25 Iulie
ora 23:10
TVR1
Racheta lui Homer
OCTOBER SKY - SUA, 1999

Regia Joe Johnston

Cu: Jake Gylenhaal, Chris Cooper

Dramă. 1957: Uniunea Sovietică lansează nava Sputnik, primul satelit artificial. Homer Hickam este un licean dintr-un orăşel din West Virginia. În timp ce majoritatea prietenilor şi vecinilor săi privesc evenimentul cu frică si neîncredere, Homer este pe loc fascinat şi începe să studieze tot ce găseşte despre rachete. Mulţi dintre prietenii săi sunt nedumeriţi de noua lui obsesie, însă câţiva îi împărtăşesc entuziasmul. Încurajaţi de o profesoară, băieţii încep să proiecteze şi să lanseze propriile lor rachete. Cu toate astea, tatăl lui Homer nu priveşte cu ochi buni ceea ce face fiul său şi crede că Homer ar trebui să lucreze, ca şi el, în mina de cărbune.

Sâmbătă, 26 Iulie
ora 16:10
TVR1
Legenda lui Bruce Lee (Partea II)
THE LEGEND OF BRUCE LEE - China, SUA, 2010

Regia: Lee Moon-ki.

Cu: Kwok Kwan Chan, Michelle Lang, Mark Dacascos

Dramă.

Sâmbătă, 26 Iulie
ora 20:10
TVR2
Trecătoarea blestemată
THE FAR COUNTRY - SUA, 1954

Regia Anthony Mann

Cu: James Stewart, Ruth Roman

Western. În timp ce trecea prin Skagway cu cireada sa de vite, Jeff (James Stewart)  îl împiedică pe Gannon, judecătorul corupt al oraşului, să spânzure un om. Incidentul îl întârzie din drum, căci este nevoit să-şi recupereze vitele confiscate de Gannon. Cu banii obţinuţi în urma vânzării cirezii, Jeff îşi cumpără o mină de aur în Dawson şi decide să se stabilească acolo. Dar foarte curând, în oraş îşi fac apariţia Gannon şi acoliţii săi, care aduc cu ei corupţia, jafurile şi crimele.

Sâmbătă, 26 Iulie
ora 21:10
TVR1
Fay Grim
FAY GRIM - SUA, 2006

Regia: Hal Hartley

Cu: Parker Posey, Jeff GoldblumFay Grim (Posey) este constrâns de un agent CIA (Goldblum) să încerce să localizeze notebook-uri care au aparținut fostul ei soț (Ryan). 

Sâmbătă, 26 Iulie
ora 23:20
TVR2
Zi noapte, zi noapte
DAY NIGHT DAY NIGHT -  SUA-Germania-Franţa, 2006

Regia: Julia Loktev

Cu: Luisa Williams, Josh Phillip Weinstein, Gareth Saxe

*Thriller. O tânără de 19 ani pregăteşte un atentat sinucigaş cu bombă în Times Square, celebra piaţă new-yorkeză veşnic înţesată de turişti. Numele, naţionalitatea, cetăţenia, religia, motivaţiile politice şi personale ale fetei cu rucsac exploziv ne rămân necunoscute, de parcă regizoarea ar dori să sugereze că moartea, crima şi sinuciderea vor rămâne întotdeauna un mister pentru supravieţuitori, cu atât mai mult când toate trei sunt concentrate într-o singură apăsare de buton.

Sâmbătă, 26 Iulie
ora 23:55
TVR1
Un petic de cer
Un petic de cer - România, 1984

Regia Francisc Munteanu

Cu: Gheorghe Cozorici, Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Stela Popescu

Dramă. Directorul unei centrale hidroelectrice (Gheorghe Cozorici) trebuie să facă faţă conflictelor dintre subalternii săi, presiunilor din partea mai-marilor şi complicaţiilor din propria lui viaţă personală.

Duminică, 27 Iulie
ora 14:10
TVR2
Aviatori de ocazie
THE FLYBOYS - SUA, 2008

Regia Rocco DeVilliers

Cu: Jesse James, Reiley McClendon, Stephen Baldwin

Aventuri. Doi puşti dintr-o mică localitate americană se văd nevoiţi să dea un adevărat test de curaj pilotând un avion al mafiei în care se află doar ei şi… o bombă.

Duminică, 27 Iulie
ora 16:10
TVR1
Micul scăldător
LE PETIT BAIGNEUR - Franţa - Italia, 1968

Regia Robert Dhéry

Cu: Louis de Funes, Andrea Parisy, Franco Fabrizi

Comedie. Louis-Philippe Fourchaume, autoritarul director al unei companii franceze de construcţii de iahturi, ajunge să depindă pentru semnarea unui contract de o importanţă vitală de André Castagnier, designerul pe care tocmai îl concediase. Ca să-l convingă să revină, Fourchaume descinde în satul acestuia, o aşezare rurală din inima „Franţei profunde”. Experienţa se va dovedi o tortură grozavă pentru răsfăţatul om de afaceri, cu atât mai mult cu cât este nevoit să-şi înfrâneze toate accesele de furie ca să nu-şi pericliteze situaţia.

Luni, 28 Iulie
ora 21:10
TVR1