possesion
UMBRA UNEI DORINŢE
POSSESSION – SUA, 2009

Regia: Joel Bergvall, Simon Sandquist

Cu: Sarah Michelle Gellar, Lee Pace, Michael Landes

Thriller. Jess şi Ryan au o căsnicie aproape perfectă, deranjată doar de prezenţa brutală a fratelui lui Ryan, Roman. Într-o zi fatală, cei doi fraţi sunt implicaţi într-un grav accident de maşină, în urma căruia amândoi ajung în comă. Situaţia devine şi mai complicată când Roman se trezeşte şi încearcă s-o convingă pe Jess că el este soţul ei. Copleşită de durere şi de spaimă, Jess se confruntă cu întrebări fără răspuns: oare bărbatul ei chiar a ajuns prizonier în corpul altuia? Sau tot ce i se întâmplă nu este decât o înscenare sinistră?

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Joi, 15 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR2
Luna comanșilor (II)
Comanche Moon (SUA, 2008)

Comanche Moon (SUA, 2008)

Partea a II-a (din III)

Regia: Simon Wincer

Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks

Seria, o adaptare pentru televiziune după romanul cu același nume publicat de Larry McMurtry în 1997, prezintă aventurile tinerilor texani Woodrow Call și Augustus McRae.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 16 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR.RO
strada sperantei
STRADA SPERANȚEI
ROMÂNIA, 2016

Partea întâi - 10 aprilie, ora 8.00

Partea a II-a - 17 aprilie, ora 8.00

***

Regia: Ştefan Buzea, Alexandru Buzea

Voci: Cristi Iacob, Marius Stănescu, Şerban Duţă, Ionuţ Grama

Animaţie, aventuri. Un băiat de 10 ani, Lorenz, descoperă un pasaj secret spre o lume neştiută de sub lumea noastră, care îl va conduce într-o mare aventură, cu scopul de a salva muzica lumii. Alături de trei prieteni muzicieni, de părintele Abbey și de cele două pisici ale lui, Lorenz trăieşte întâmplări incredibile în lumea secretă Havala. Acolo descoperă planul malefic al lui Marcus, un geniu care încearcă să transforme muzica lumii într-o sursă uriaşă de energie, pe care vrea s-o folosească ca să devină nemuritor. Lorenz şi prietenii lui primesc un ajutor neașteptat din partea unei fetițe pe nume Hava, singurul supravieţuitor al lumii subterane.

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
ora 08:00
TVR2
film
DINCOLO DE PRERIE
BEYOND THE PRAIRIE: THE TRUE STORY OF LAURA INGALLS WILDER – SUA, 2000

Regia: Marcus Cole

Cu: Meredith Monroe, Walton Goggins, Lindsay Crouse, Richard Thomas

*Nominalizare la premiul Emmy pentru costume

***

Prima parte - 10 aprilie, ora 20.10

Partea a II-a - 17 aprilie, ora 20.10

Dramă, adaptare a ultimelor patru volume din seria de romane "Căsuţa din prerie" de Laura Ingalls Wilder. În Midwest-ul american al anilor 1880, tânăra Laura Wilder ţine un jurnal despre aventurile, reuşitele şi greutăţile prin care trece familia ei, de la entuziasmul coloniştilor de a descoperi regiuni nelocuite până atunci, la dramele provocate de clima dificilă sau de bolile neîndurătoare. Pe parcursul a zece ani, adolescenta Laura devine femeie, soţie şi mamă, ajungând în cele din urmă să pornească, împreună cu soţul ei Almanzo, în propria lor aventură de descoperire a unor noi teritorii.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
ora 20:10
TVR2
BULETIN DE BUCUREŞTI
România, 1982

Regia: Virgil Calotescu

Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu

* Comedie. Absolventă a Facultăţii de Agronomie, Silvia îşi doreşte să rămână în Bucureşti. Pentru a avea un buletin care să-i înlesnească obţinerea repartiţiei dorite, fata este gata să facă o căsătorie de convenienţă, urmată de un divorţ rapid. După mai multe tatonări, ea îl descoperă pe Radu, şofer de taxi şi viitor medic veterinar, care se arată dispus să deruleze afacerea, contra cost. Situaţia se complică, evident, pentru că tinerii ajung să se îndrăgostească şi trebuie să rezolve toate problemele ivite şi să se descurce şi cu "ajutorul" primit de la prieteni şi rude.

* 1983 - ACIN - Premiul pentru interpretare masculină - Mircea Diaconu

* 1983 - Costineşti - Trofeul Costineşti '83 pentru cel mai bun film de tineret

 

 

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR1
Dacii
România-Franţa, 1967

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Amza Pellea, Pierre Brice, Emil Botta, György Kovács, Georges Marchal

Dramă

Acţiunea se petrece în anii 86-88 d.Hr, când Domiţian, împăratul roman din aceea vreme, a încercat să cucerească Dacia. Expediţia a fost condusă de generalul roman Cornelius Fuscus.

„Reconstituire a posibilei vieţi a „celor mai viteji dintre traci”, în Dacia anului 87, când primul atac al legiunilor romane, condus de Cornelius Fuscus, general ros de ambiţii deşarte, e respins de vitejii daco-geţi. Dar răgazul păcii nu mai poate dura mult. Primul şi cel mai bun lungmetraj al lui Sergiu Nicolaescu, inspirat servit de Titus Popovici-scenaristul, într-o superproducţie de nivel european, rezistentă nu atât datorită anvergurii montării cât, mai ales, fanteziei poetice. Amplele pânze epice ale bătăliilor sunt reţinute doar ca fundal spectaculos din care se detaşează drama propriu-zisă, regizorul urmărind în primul rând elocvenţa efectului vizual. Violenţa unor fraze de montaj cu chipuri şi trupuri însângerate ca şi remarcabila dinamică a cadrelor protejează filmul de decorativism. Depăşind locurile comune ale genului, realizatorii reuşesc performanţa unei drame istorice spectaculare într-un climat specific local” - Tudor Caranfil.

* 1967 - Selectat pentru premiul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago;

* 1968 - Festivalul filmului muncitoresc de la Praga – Premiul III.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
ora 23:00
TVRi
Film 2017 Scurtcircuit
SCURTCIRCUIT
România, 2017

Regia: Cătălin Saizescu

Cu: Oana Ştefănescu, Magda Catone, Maruca Băiaşu, Manuel Nicolae

Dramă, film inspirat de evenimente reale petrecute în anul 2010 la Maternitatea Giuleşti.

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi decid să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil, găsesc "cadrul legal" pentru vânzarea bebeluşului unei familii de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după ce Melania naşte prematur, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
ora 23:00
TVR3
Mireasa din tren
MIREASA DIN TREN
ROMÂNIA, 1980

Regia: Lucian Bratu

Cu: Gheorghe Visu, Aurora Leonte, Radu Gheorghe, Radu Vaida, Dorel Vişan

Dramă. „Film de dragoste: aventură romantică cu tentă neorealistă, în care sunt implicaţi trei tineri atipici pentru realităţile standard ale socialismului; doi dintre ei iubesc pitorescul escapadelor feroviare, în care joacă rolul de ”mire” şi ”mireasă”; cel de-al treilea, care li se alătură şi care va răpi în final ”mireasa”, este stăpânit de sentimente statornice şi păstrează un dram de raţionalitate”. (Bujor T. Râpeanu - ”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 18 Aprilie 2021
ora 13:10
TVR2
fructe de padure
FRUCTE DE PĂDURE
ROMÂNIA, 1983

Regia: Alexandru Tatos

Cu: Manuela Boboc, Nicolae Diaconu, Ion Besoiu, Ion Fiscuteanu

Dramă. Într-un sat din creierii munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decât un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că, în final, acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Duminică, 18 Aprilie 2021
ora 20:10
TVR2
dina
DINA
I AM DINA – NORVEGIA, SUEDIA, FRANŢA, 2002

Regia: Ole Bornedal, Tony Spataro

Cu: Maria Bonnevie, Gerard Depardieu, Christopher Eccleston, Mads Mikkelsen, Pernilla August

*5 premii ale Academiei Daneze de Film în 2003

*Premiul Amanda pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Filmului Norvegian 2002

*Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal 2002

Dramă. La mijlocul secolului al XIX-lea, într-un mic oraş portuar norvegian, tânăra Dina trăieşte împovărată de vina de a fi provocat accidental, în copilărie, moartea mamei sale. Respinsă de tată, ea devine o fiinţă sălbatică, izolată, care încalcă toate regulile epocii. Doar pasiunea pentru violoncel o ajută să iasă, treptat, din izolare şi să devină o femeie imprevizibilă şi pasională, decisă să-şi ia revanşa asupra vieţii.

Prezentare: prof. univ. dr. Laurentiu Damian

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15 )

Duminică, 18 Aprilie 2021
ora 22:10
TVR2
Nopțile Cabiriei
Le Notti di Cabiria (Italia, 1957)

Regia: Federico Fellini

Cu: Giulieta Massina, Francois Perier, Amedeo Nazzari

* Dramă. Cabiria e o femeie de moravuri ușoare, nici foarte tânără, nici prea frumoasă, dar mai „realizată” decât alte surate ale sale: are casa ei, într-un cartier sărac al Romei, e drept, şi chiar propriul cont în bancă. Dar – mai presus de toate – în ciuda profesiei şi a experienţelor sentimentale nefericite, are speranţa inocentă că nu e prea târziu să-l întâlnească pe bărbatul visurilor ei.

* Premiul Oscar 1958 pentru cel mai bun film străin

*Premiul pentru cea mai bună actriţă (Giulietta Masina), la Festivalul de la Cannes 1957

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

Marţi, 20 Aprilie 2021
ora 22:10
TVR1
culoarea dragostei
CULOAREA DRAGOSTEI
PLAYING FOR KEEPS – SUA, 2009

Regia: Gary Harvey

Cu: Jennifer Finnigan, Roger Cross, Doug Savant

Dramă inspirată de un fapt real. Tânăra Nicole are o scurtă aventură cu Ty Rivers – un baschetbalist de culoare, însurat, vedeta echipei din Vancouver - în urma căreia se naşte micul Noah. Deşi Ty refuzase iniţial să-şi recunoască fiul, el şi soţia sa ajung să solicite custodia, începând o luptă dureroasă şi îndelungată cu Nicole prin tribunalele canadiene.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Miercuri, 21 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR2
past
TRECUTUL NU MOARE
PAST NEVER DIES – CANADA, 2019

Regia: Farhad Mann

Cu: Erin Karpluk, Larissa Dias, Brendon Zub

Thriller. Răpită pe când era adolescentă, Jane a petrecut opt ani în captivitate, timp în care a născut o fetiţă. Mama şi fiica au reuşit să evadeze, iar individul care le sechestrase a ajuns la închisoare. Douăzeci de ani mai târziu, Jane şi-a schimbat numele în Lena Winters şi a încercat să-şi construiască o viaţă normală împreună cu fiica ei, Casey, deşi amândouă sunt chinuite încă de coşmaruri. Când mai multe femei din oraşul lor dispar misterios, într-un mod care îi aminteşte Lenei de propria ei dramă, ea îi face o mărturisire şocantă lui Casey: individul care o răpise avea şi un complice, rămas în libertate.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Joi, 22 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR2
Luna comanșilor (III)
Comanche Moon (SUA, 2008)

Partea a III-a

Regia: Simon Wincer

Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks

Western, ecranizare a romanului omonim de Larry McMurtry, care face parte din celebra sagă "Lonesome Dove", laureată cu premiul Pulitzer. În Texas, la jumătatea secolului 19, Woodrow Call şi Augustus "Gus" McCrae se angajează în trupele de rangeri, aflate într-un conflict permanent cu comanşii conduşi de şeful de trib Cocoaşă-de-Bizon. Între rangeri, a căror misiune este să-i protejeze pe colonişti, şi mândrii comanşi, care-şi apără cu îndârjire teritoriile şi tradiţiile, confruntările sunt de cele mai multe ori sângeroase şi nu duc nicidecum la pacea mult-dorită.

*5 nominalizări la Premiile Emmy 2008

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

 

Vineri, 23 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR1
father
TOTUL DESPRE TATA
FATHERS AND DAUGHTERS – ITALIA, SUA, 2015

Regia: Gabriele Muccino

Cu: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Diane Kruger, Olivia Spencer

Dramă. Jake Davis, romancier faimos şi premiat, îşi pierde soţia şi suferă el însuşi leziuni grave într-un accident de maşină. Afectat de o depresie profundă, el se agaţă de iubirea fetiţei lui, Katie, dar se teme că nu va fi capabil să se ocupe de ea şi o lasă o vreme în grija rudelor. 27 de ani mai târziu, Katie a devenit o tânără femeie care se chinuie să înveţe să iubească, căci relaţia cu tatăl i-a creat o teamă profundă de abandon.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 20:09
TVR2
TVR +
Canalul TVR YouTube