CASTELUL DIN CARPAŢI

Dramă. Scenariul inspirat de romanul ”Castelul din Carpaţi” de Jules Verne. O poveste romantică şi misterioasă în plină atmosferă revoluţionară a anilor 1848, în Transilvania. Un revoluţionar ardelean şi un conte ungur sunt îndrăgostiţi de o cântăreaţă de operă care cântă la Scala din Milano. Cu mijloace tehnice misterioase, contele maghiar obţine imaginea frumoasei artiste şi o învie în singurătatea castelului transilvănean. După aceasta, cântăreaţa dispare. Tânărul revoluţionar încearcă să afle adevărul şi ajunge la castel. Are loc o înfruntare în urma căreia castelul sare in aer, iar contele moare. Soarta artistei va rămâne pe veci un mister.

Regia: Stere Gulea

Scenariu: Nicolae Dragoş, Mihai Stoian

Cu: Cornel Ciupercescu, Maria Bănică, Octavian Cotescu, Marcel Iureş, Ion Caramitru, Irina Petrescu, Dorel Vişan

România, 1981

Se difuzează vineri, 31 iulie, de la ora 22:00.

 

Vineri, 31 Iulie 2015
ora 22:00
TVRi
ALTCINEVA
Someone else - Marea Britanie, 2006

Regia: Col Spector

Cu: Stephen Mangan, Susan Lynch, Lara Belmont

Comedie. În timpul rămas după terminarea orelor de lucru la studioul foto unde este angajat, tânărul David se ’’concentrează’’ asupra vieţii sale amoroase, oscilând între agreabila lui iubită Lisa şi atrăgătoarea, dar mult mai capricioasa Nina. Decizia pe care o are de luat este foarte dificilă şi importantă, dar alegerea se dovedeşte a fi una complet greşită, astfel că le pierde pe ambele femei şi este nevoit să ia totul de la capăt.

Se difuzează vineri, 31 iulie, de la ora 23:10.

 

 

Vineri, 31 Iulie 2015
ora 23:10
TVR2
Nu da înapoi
Nu da înapoi
NEVER BACK DOWN-SUA, 2008

Regia Jeff Wadlow

Cu: Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet

Acţiune

Jake Tyler s-a mutat de curând în Florida, împreună cu familia lui. Fost star al echipei de fotbal a liceului din oraşul natal, tânărul are dificultăţi de integrare în noua colectivitate. Răspunzând invitaţiei unei colege, el merge la o petrecere, unde e agresat şi ridiculizat în faţa tuturor de către bătăuşul şcolii, membru al unui club de luptă ilegal. Hotărât să-şi spele onoarea, Jake apelează la un maestru, care îl iniţiază în Artele Marţiale Combinate.

Vineri, 31 Iulie 2015
ora 23:10
TVR1
ÎNTOARCEREA LUI VODĂ LĂPUŞNEANU

Dramă. Adaptare liberă a dramei lui Costache Negruzzi "Vodă Lăpuşneanu".

„Lăpuşneanu, obsedat de glorioşii înaintaşi, şi eforturile sale de a uni Moldova, într-un veac încercat de lupte, intrigi şi trădări, formează miezul acestei drame psihologice.” (Tudor Caranfil - Dicţionar universal de filme, 2008)

Regia: Malvina Urşianu. Scenariul: Malvina Urşianu

Cu: George Motoi, Silvia Popovici, Cornel Coman

România, 1980

Se difuzează sâmbătă, 1 august, de la ora 14:00.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 14:00
TVRi
DEPARTE DE CASĂ
Southern cross - Australia, 2004

Regia: Mark Defriest

Cu: Yeung-Ming Tan, Raegan-Louise Perreau, Bill Kerr

Dramă, aventuri. Liang şi Bo, copiii orfani ai unei imigrante chineze, fug dintr-o tabără de refugiaţi din vestul Australiei, plănuind să ajungă la rudele lor din Perth. Generozitatea străinilor întâlniţi pe drum se dovedeşte salvatoare, de-a lungul unei călătorii palpitante, dar deloc uşoare.

Se difuzează sâmbătă, 1 august, de la ora 14:10.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 14:10
TVR2
VULTURII LEGII
Legal eagles - SUA, 1989

Regia: Ivan Reitman

Cu: Robert Redford, Debra Winger, Darryl Hannah

Thriller, comedie. Ambiţiosul Tom Logan e la un pas de a deveni procuror districtual al New York-ului, când întâlnirea cu avocata Laura Kelly îi schimbă cursul carierei. Laura, cel puţin la fel de ambiţioasă şi de încăpăţânată ca el, o reprezintă pe tânăra Chelsea Deardon, acuzată că ar fi furat un tablou de la un cunoscut comerciant de artă. Fata susţine însă că tabloul îi aparţine şi că i-a fost dăruit chiar de pictor, tatăl ei, mort cu ani în urmă în împrejurări dubioase. Pe măsură ce noi elemente complică ancheta, cei doi avocaţi - iniţial aflaţi în tabere opuse - îşi unesc forţele pentru a dezlega misterul.

Se difuzează sâmbătă, 1 august, de la ora 20:10.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 20:10
TVR2
Piedone, comisarul fără armă
Piedone, comisarul fără armă
PIEDONE LO SBIRRO-Italia-Franţa, 1972

Regia Steno

Cu: Bud Spencer, Adalberto Maria Merli, Raymond Pellegrin

Comedie

Primul dintre cele patru filme care-l au ca erou pe simpaticul şi nonconformistul comisar Rizzo, zis şi Piedone, de la poliţia din Neapole. Înarmat doar cu inteligenţă, siguranţă de sine şi forţa pumnilor proprii, Piedone bagă spaima în răufăcători şi reuşeşte să destructureze o periculoasă grupare de traficanţi de droguri.

o petrecere, unde e agresat şi ridiculizat în faţa tuturor de către bătăuşul şcolii, membru al unui club de luptă ilegal. Hotărât să-şi spele onoarea, Jake apelează la un maestru, care îl iniţiază în Artele Marţiale Combinate

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 21:10
TVR1
BALUL DE SÂMBĂTĂ SEARA

Comedie. Şoferul Papa, care transportă alimente pentru cantina unui mare şantier, se îndrăgosteşte de două fete. Pentru a alege una dintre ele, le supune "probei devotamentului": cea care îl va aştepta la gară atunci când el anunţă că a suferit un accident, va fi fericita câştigătoare a „competiţiei”.

Regia: Geo Saizescu

Cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Cornel Patrichi

România, 1968

Se difuzează sâmbătă 1 august, de la ora 22:00.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 22:00
TVRi
CULOAREA LIBERTĂŢII
Goodbye Bafana - SUA, 2007

Regia: Bille August

Cu: Joseph Fiennes, Dennis Haysbert, Diane Kruger

Dramă, film inspirat de evenimente reale. În 1968, în plină eră a apartheid-ului, James Gregory, un sud-african alb, este numit gardian la închisoarea de pe Insula Robben. Misiunea lui este să-l supravegheze îndeaproape pe cel mai faimos deţinut: liderul Congresului Naţional African, Nelson Mandela. Intrigat de personajul căruia trebuie să-i cenzureze corespondenţa şi contactele cu exteriorul, James ajunge să citească Proclamaţia pentru Libertate, document interzis pentru că „instiga la ură împotriva albilor”. Revelaţia cumplită că, până atunci, acceptase cu seninătate o realitate profund nedreaptă şi relaţia tot mai apropiată cu Mandela îi vor conduce destinul pe căi nebănuite.

*Nominalizat la Premiul Ursul de Aur – Festivalul de la Berlin 2007

Se difuzează sâmbătă, 1 august, de la ora 22:20.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 22:20
TVR2
Iubire la New York
Iubire la New York
TWO LOVERS-SUA, 2008

Regia James Gray

Cu: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow

Dramă

După o tentativă de sinucidere, Leonard se mută în apartamentul părinţilor săi din Brooklyn, încercând să-şi readucă viaţa pe linia de plutire. Familia îngrijorată încearcă să-i înţeleagă frământările şi îl încurajează să înceapă o relaţie serioasă cu Sandra, fiica partenerului de afaceri al tatălui. În schimb, Leonard se îndrăgosteşte pasional de Michelle, frumoasa şi misterioasa lui vecină, însă viaţa haotică a acesteia ameninţă să-i distrugă din nou fragilul echilibru.

Sâmbătă, 01 August 2015
ora 23:10
TVR1