Cei trei lăncieri din Bengal
THE LIVES OF A BENGAL LANCER - SUA, 1935

Regia: Henry Hathaway

Cu: Gary Cooper, Franchot Tone, Richard Cromwell

*Premiul Oscar 1936 pentru cel mai bun regizor-asistent

*6 nominalizări la premiile Oscar 1936

Aventuri. În epoca de glorie a imperiului colonial britanic, o companie de lăncieri staţionată la graniţa de nord-vest trebuie să facă faţă atacurilor rebelilor Afridi. Experimentatul locotenent McGregor şi cei doi tineri recruţi pe care-i ia sub aripa sa vor avea dificila misiune de a apăra onoarea regimentului, în ciuda tuturor piedicilor şi primejdiilor.

Joi, 02 Iulie 2015
ora 16:10
TVR2
Te iubesc în toate limbile pământului
TI AMO IN TUTTE LE LINGUE DEL MONDO - Italia, 2005

Regia: Leonardo Pieraccioni

Cu: Leonardo Pieraccioni, Marjo Berasategui

Comedie. Gilberto, profesor de sport recent divorţat, devine obiectul obsesiei elevei sale de 16 ani, Paolina, care-i trimite bileţele de amor scriindu-i "te iubesc" în toate limbile pământului. Şi mai grav este că fetişcana îndrăgostită îl ameninţă cu moartea dacă-l va descoperi cu altă femeie. Iar bietul Gilberto tocmai e pe cale să se îndrăgostească: de Margherita, psiholog pentru animale la o grădină zoologică.

Joi, 02 Iulie 2015
ora 20:10
TVR2
Maroc
MOROCCO - SUA, 1930

Regia Josef von Sternberg

Cu: Marlene Dietrich, Gary Cooper, Adolphe Menjou

Dramă. În primul ei film hollywoodian, Marlene Dietrich o interpretează pe Amy Jolly, o cântăreaţă de cabaret cu un trecut tumultuos. Amy îl întâlneşte pe Tom Brown, înrolat în Legiunea Străină pentru a scăpa de amintirile dureroase care îl bântuiau. Încercând să-l seducă, ea sfârşeşte prin a se îndrăgosti de Tom şi a renunţa, de dragul lui, la un foarte bogat protector.

Vineri, 03 Iulie 2015
ora 16:10
TVR2
Elixirul iubirii
LOVE POTION NO. 9 - SUA, 1992

Regia Dale Launer

Cu: Sandra Bullock, Tate Donovan

Comedie. Un biochimist împătimit de munca sa şi lipsit de noroc la femei, se lasă convins cu greu de un amic s-o viziteze pe vrăjitoarea Madame Ruth. Aceasta îi dă Elixirul Dragostei nr. 9, o poţiune care face pe orice persoană de sex opus să se îndrăgostească instantaneu de cel sau de cea care a băut-o. Tânărul împarte poţiunea cu o prietenă, Diane, împreună cu care porneşte un experiment ştiinţific ce scapă de sub control.

Vineri, 03 Iulie 2015
ora 20:10
TVR1
Apostolul
THE APOSTLE - SUA, 1997

Regia: Robert Duvall

Cu: Robert Duvall, Todd Allen, John Beasley

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor

*Premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră

*3 premii Independent Spirit-pentru cel mai bun film, cel mai bun actor

Dramă. Predicatorul Eulis ”Sonny” Dewey duce o viață tihnită în Texas, împreună cu soția lui, până în ziua în care descoperă că aceasta îl înșală cu un tânăr pastor. Orbit de gelozie, Sonny își lovește rivalul, care intră în comă, și fuge din oraș. Căutând să-și ispășească păcatul, el începe o viață nouă în Louisiana și se angajează ca mecanic, dar foarte curând talentul său de predicator îl va face remarcat.

Vineri, 03 Iulie 2015
ora 23:10
TVR2
Joacă-te cu mine
THE DAISY CHAIN - Irlanda-Marea Britanie, 2008

Regia Aisling Walsh

Cu: Samantha Morton, Steven Mackintosh

Horror. Pierderea unui copil la o vârstă foarte fragedă îi determină pe Martha şi Tomas să plece într-un sat îndepărtat din Irlanda. Aici o aduc să locuiască împreună cu ei pe Daisy, o fetiţă autistă, rămasă singură pe lume. În scurt timp însă, apariţia unor evenimente ciudate încep să confirme zvonurile care circulă printre localnici că fetiţa nu este deloc fiinţa inocentă ce pare a fi…

-2 nominalizări la British Independent Film Awards-2008, pentru actriţă în rol principal (Samantha Morton) şi cea mai bună producţie.

Vineri, 03 Iulie 2015
ora 23:35
TVR1
Inimi regăsite
A STAR FOR TWO - SUA, 1991

Regia Jim Kaufman

Cu: Anthony Quinn, Lauren Bacall

Dramă. După 40 de ani, doi îndrăgostiţi - despărţiţi de al Doilea Război Mondial - se reîntâlnesc şi încearcă să reaprindă vechea scânteie, dar descoperă că nu e deloc simplu să reia povestea întreruptă.

Sâmbătă, 04 Iulie 2015
ora 14:10
TVR2
Insula Caprelor
STANDING UP - SUA, 2013

Regia D.J. Caruso

Cu: Chandler Canterbury, Annalise Basso, Radha Mitchell, Val Kilmer

Aventuri, ecranizarea romanului „The Goats” al scriitorului american Brock Cole. După ce cad victimele unei farse crude şi umilitoare a colegilor din tabăra de vară, doi adolescenţi-Howie şi Grace-hotărăsc să fugă, luându-şi viaţa pe cont propriu. Vreme de trei zile ei trăiesc o aventură de neuitat, care îi ajută să-şi înfrângă propriile temeri şi slăbiciuni şi, în ultimă instanţă, să se maturizeze.

Sâmbătă, 04 Iulie 2015
ora 16:10
TVR1
Atingerea dragostei
AT FIRST SIGHT - SUA, 1999

Regia Irwin Winkler

Cu: Mira Sorvino, Val Kilmer, Kelly McGillis

* Dramă. Orb încă din copilărie, Virgil Adamson lucrează ca maseur într-un centru de spa. Aici o întâlneşte şi se îndrăgosteşte de Amy, o arhitectă absorbită de carieră, care-l convinge să se opereze pentru a-şi recăpăta vederea. Noua condiţie a lui Virgil precum şi viziunea pe care o capătă acum asupra lumii vor tensiona relaţia lor şi le va pune la grea încercare iubirea.

Sâmbătă, 04 Iulie 2015
ora 20:10
TVR2
Omul din Sierra
THE APPALOOSA - SUA, 1966

Regia: Sidney J. Furie

Cu: Marlon Brando, Anjanette Comer, John Saxon

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar masculin (John Saxon)

Western, aventuri. La întoarcerea în oraşul natal, Matt Fletcher, vânător de bizoni la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite, este umilit şi hărţuit de banditul Chuy Medina. Când acesta îi fură preţiosul cal Appaloosa, Matt porneşte împotriva lui, pentru a-şi recupera tovarăşul de călătorie. Singur împotriva întregii bande a lui Medina, Matt primeşte un ajutor neaşteptat din partea iubitei banditului, Trini.

Sâmbătă, 04 Iulie 2015
ora 21:10
TVR1