recuperatorul
Recuperatorul
DEBT COLLECTOR – SUA, Regatul Unit, 2018

Regia Jesse V. Johnson

Cu: Scott Adkins, Louis Mandylor, Vladimir Kulich

*Film de acţiune

French, instructor de arte marţiale falit, se angajează temporar la un mafiot, ca să câştige rapid nişte bani. Jobul lui este să recupereze sumele pe care diverse personaje i le datorează mafiotului, dar treaba se complică atunci când un client îl amestecă în situaţii neprevăzute.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 18 Ianuarie 2021
ora 22:10
TVR1
THE AFRICAN QUEEN
Regina africană
THE AFRICAN QUEEN - SUA, 1951

Regia: John Huston

Cu: Katharine Hepburn, Humphrey Bogart, Peter Bull

*Premiul Oscar pentru cel mai bun actor şi alte 3 nominalizări - pentru cea mai bună actriţă, regie şi scenariu

*Film de aventuri, comedie

În estul Africii, la începutul Primului Război Mondial, Rose Sayer, o misionară din Anglia, şi Charlie Allnut, un aventurier canadian, fug din faţa nemţilor la bordul unei ambarcaţiuni bizare, botezată "Regina africană". Şi, de parcă dificila călătorie, lipsită de orice confort, n-ar fi suficientă bătaie de cap, spiritul patriotic îi inspiră lui Rose planuri grandioase: să atace o navă germană de război care blochează o porţiune strategică a unui lac, cu o torpilă improvizată şi o doză zdravănă de inconştienţă.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

 

Marţi, 19 Ianuarie 2021
ora 22:10
TVR1
Siege film
O familie împotriva legii (I-II)
The siege at ruby ridge – SUA, 1996

Prima parte - 20 ianuarie, ora 21:10

A doua parte - 21 ianuarie, ora 21:10

Regia: Roger Young

Cu: Randy Quaid, Laura Dern, Kirsten Dunst, Diane Ladd

* Premiul YoungStar pentru cea mai bună tânără actriţă într-o miniserie (Kirsten Dunst)

*Nominalizare la premiul Emmy pentru imagine

Dramă – film bazat pe evenimente reale.

În august 1992, sute de agenţi FBI, echipaţi cu mitraliere, tancuri şi elicoptere, au înconjurat cabana izolată din Idaho a lui Randy Weaver, cunoscut militant neonazist şi fundamentalist religios, acuzat de deţinere ilegală de armament. Au urmat 11 zile de adevărat asediu asupra lui Weaver şi a familiei sale, care s-au încheiat tragic, stârnind un val de controverse şi şocând întreaga Americă.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

Joi, 21 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR2
calul balan agata criste
Agatha Christie: Calul Bălan
AGATHA CHRISTIE’S PALE HORSE – Regatul Unit, 2020

Regia Leonora Lonsdale

Cu: Rufus Sewell, Georgina Campbell, Sheila Atim, Kaya Scodelario

* Thriller - inspirat din romanul "Calul bălan" de Agatha Christie

În Londra anilor 1960, Mark Eastbrook, dealer de antichităţi, are bani, succes, o casă elegantă şi o maşină demnă de James Bond. Pe scurt, o viaţă de vis. Dar visul începe să se destrame când fostele lui amante sunt asasinate una câte una, iar poliţia îl informează pe Mark că el însuşi este ţinta unui misterios ucigaş în serie.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 22 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR1
Copilul furtunii
Copilul furtunii
Storm boy – Australia, 2019

PREMIERĂ

Regia: Shawn Seet

Cu: Geoffrey Rush, Finn Little, Jai Courtney, Trevor Jamieson

Dramă – după nuvela „Storm Boy” a scriitorului australian Colin Thiele.

Din biroul său modern din Adelaide, omul de afaceri Michael Kingley se pregăteşte să ia o decizie care ar permite unei companii miniere să distrugă o parte din zona de coastă unde el însuşi a copilărit, în sudul Australiei. Copleşit de amintiri, Michael îşi rememorează copilăria petrecută împreună cu tatăl său într-un sătuc de pe malul oceanului. Viaţa lor, tristă şi izolată după pierderea mamei şi a surorii băiatului, s-a schimbat definitiv în ziua în care Michael – poreclit Storm Boy – a găsit pe plajă trei pui orfani de pelican. Prin îngrijirile lui, micuţele păsări s-au transformat în trei pelicani blânzi şi maiestuoşi, unul dintre ei, botezat Domnul Perceval, devenind cel mai bun şi mai credincios prieten al copilului.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
ora 20:10
TVR2
Iancu Jianu, zapciul
Iancu Jianu, zapciul
România, 1980

Regia: Dinu Cocea

Cu: Adrian Pintea, Radu Beligan, Ioana Ciomârtan

*Aventuri

Iancu, fiu de boier, slujeşte cinstit domnia ca zapciu, în vreme ce Tudor aşteaptă doar un semn ca să stârnească revoluţia în Oltenia. Când un haiduc fură caravanele cu aur ale lui Caragea, Iancu, aspru şi neîndurător, are grijă ca nimeni să nu încalce legea, însă foarte curând va începe să înţeleagă că aceasta este anume făcută ca să-i înrobească pe săraci.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR1
Nemuritorii
NEMURITORII
România, 1974

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică

Aventuri. Adaptare cinematografică a scenariului "După furtună" de Titus Popovici.

La zece ani de la asasinarea lui Mihai Viteazul, foştii lui oşteni rătăcesc încă prin Europa. Câţiva se hotărăsc să renunţe la pribegie şi să se întoarcă acasă pentru a-şi ţine jurământul faţă de voievod: să împlinească visul Unirii. Cu ei au un cufăr, în care credeau că se află galbenii adunaţi de domnitor pentru refacerea armatei, şi steagul celor trei Ţări Româneşti unite - Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Vitejii fac faţă diverselor obstacole ivite în lungul drum spre casă; duşmanii îi atacă la tot pasul. Fără a fi înfrânţi, eroii noştri pier unul câte unul, apărând cu vitejie preţiosul steag al Unirii.

* 1974 - ACIN - Premiul pentru interpretare masculină - Sergiu Nicolaescu.

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
ora 23:00
TVRi
Dragoste 1. Câine
România, 2018

Regia: Florin Şerban

Cu: Valeriu Andriuţă, Cosmina Stratan

Dramă. Primul film din trilogia ”Dragoste” – scris, regizat și montat de Florin Șerban. Într-o cabană dintr-o pădure, la poalele unui munte, Simion locuiește singur, avându-l alături doar pe câinele său. Într-o zi, bărbatul descoperă în pădure o femeie tânără și frumoasă, Irina, care pare să fi fost victima unui viol și a unei tentative de omor. Între ei se naște o poveste de iubire viscerală, o legătură izolată în timp și spațiu, izvorâtă din frică, furie și posesivitate.

 

*Premiile CINEUROPA si Art Cinema la Festivalul de Film de la Sarajevo, 2018

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
ora 23:00
TVR.RO
DRAGOSTE LA ZERO GRADE
România, 1964

Regia: Geo Saizescu, Cezar Grigoriu

Cu: Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Coca Andronescu

Comedie

La un concurs de schi din Poiana Braşov, Oana, tânără muncitoare la uzina locală, se ciocneşte pe pârtie cu Andrei, un tehnician tv venit în zonă să monteze un releu. El se îndrăgosteşte fulgerător, dar ea rămâne de gheaţă. După ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra, şi după multe alte peripeţii, amândoi se vor alege în cele din urmă cu o frumoasă poveste de dragoste.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 24 Ianuarie 2021
ora 13:10
TVR2
Florin Piersic in Rug si flacara
Rug şi flacără
România, 1980

Regia şi scenariul: Adrian Petringenaru

Cu: Ion Caramitru, Florin Piersic, Teofil Vâlcu, Ilarion Ciobanu, Dorel Vişan

* 1980 - ACIN - Premiul pentru interpretare masculină - Florin Piersic

Dramă. Adaptare a romanului „Rug şi flacără", de Eugen Uricaru.

Un tânăr patriot transilvănean, Alexandru Bota - care fusese înrolat în armata generalului Garibaldi - intră în organizaţia secretă „Ordinul Rozei”. Aceasta iniţiază o acţiune care are drept scop eliberarea popoarelor de sub tirania habsburgică. Însă unul dintre conducătorii societăţii încalcă înţelegerea făcută cu domnitorul Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, şi pune la cale asasinarea premierului Barbu Catargiu pentru a iniţia un conflict pe teritoriul Ţărilor Române.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP).

Duminică, 24 Ianuarie 2021
ora 20:10
TVR2
Imparat si asasin
Împărat şi asasin
The emperor and the assassin/Jing ke ci qin wang - China, Japonia, Franţa, 1998

Regia: Chen Kaige

Cu: Gong Li, Fengyi Zhang, Zhou Sun

* Marele Premiu Tehnic (acordat pentru scenografie) şi nominalizare la Palme d'Or - Festivalul de la Cannes, 1999

Dramă

În China secolului III î. Hr., împărţită în şapte regate rivale, Ying Zheng, conducătorul statului Qin – cel care va deveni mai târziu primul împărat al Chinei unificate – plănuieşte invadarea regatelor învecinate, pentru a-şi îndeplini ambiţia de a crea un singur stat invincibil. Doamna Zhao, concubina lui Ying Zheng, maestră în intrigi şi comploturi, înscenează o tentativă de asasinare a conducătorului şi îl acuză pe regele statului Yan, ca pretext pentru declanşarea războiului. Însă pionul de care vrea să se folosească doamna Zhao, asasinul plătit Jing Ke, îndrăgostit şi el de frumoasa intrigantă, va acţiona într-un mod surprinzător, dejucând toate planurile.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

Duminică, 24 Ianuarie 2021
ora 22:10
TVR2
Revansa, Sergiu Nicolaescu
Revanșa
România, 1978

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu

Poliţist

Filmul urmăreşte destinul principalelor personaje din pelicula Un comisar acuză, în primele zile ale anului 1941. Împuşcat şi crezut mort la finalul filmului anterior, comisarul Moldovan revine pentru a-şi lua „revanşa” faţă de Paraipan şi de colonelul Zăvoianu, vinovaţi de moartea mamei sale şi de tentativa de ucidere a sa. Lupta comisarului cu legionarii se desfăşoară pe fundalul evenimentelor tulburi din ianuarie 1941, care au culminat cu rebeliunea legionară. Moldovan reuşeşte să-l omoare pe Paraipan şi să-l aresteze pe Zăvoianu, dar - în încercarea de a-l aresta pe Horia Sima - îi este ucis unicul copil.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 24 Ianuarie 2021
ora 23:00
TVRi
PURPLE HEART
Victime de război
PURPLE HEART – SUA, 2005

PREMIERĂ

Regia Bill Birrell

Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris

* Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 25 Ianuarie 2021
ora 22:10
TVR1
Moulin Rouge
Moulin Rouge
Moulin Rouge .- Regatul Unit, 1952

Regia John Huston

Cu: Jose Ferrer, Colette Marchand, Zsa Zsa Gabor

Dramă, film biografic. O evocare a figurii pictorului francez Henri de Toulouse-Lautrec, unul dintre obişnuiţii faimosului cabaret parizian Moulin Rouge, ale cărui dansatoare şi cântăreţe au fost imortalizate în multe dintre lucrările marelui artist.

*Două premii Oscar – pentru scenografie şi costume – şi 5 alte nominalizări

*Premiul Leul de Argint pentru regie – Festivalul de Film de la Veneţia

*Premiul Globul de Aur pentru cel mai promiţător debut (Colette Marchand)

*  ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

Marţi, 26 Ianuarie 2021
ora 22:10
TVR1
mariachi
MARIACHI GRINGO
SUA, Mexic, 2012

Regia: Tom Gustafson

Cu: Shawn Ashmore, Martha Higareda, Adriana Barazza

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Miercuri, 27 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR2
TVR +
Canalul TVR YouTube