Duelul
Duelul
România, 1981

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Mihăiţă.

Poliţist. Ultimul film din seria "Comisarului".

Acţiunea filmului se petrece în septembrie 1939, în perioada invadării Poloniei de către Germania nazistă. Comisarul Moldovan trebuie să rezolve cazul unui jaf de la Banca Creditul Comercial.

El porneşte în căutarea celor doi posibili martori: un copil lustragiu şi un cerşetor olog. Filmul pune accent pe viaţa mizeră şi grea a copiilor străzii din perioada interbelică, nevoiţi să se refugieze în pivniţa unei mânăstiri părăsite şi parţial ruinate pentru a putea supravieţui.

Ei devin foarte uşor victimele unor filiere de crimă organizată, fiind trimişi să fure, să cerşească sau, în cel mai bun caz, să lustruiască pantofii trecătorilor pentru a strânge bani, care intră apoi în buzunarele unor diverse persoane din lumea interlopă.

 

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

 

 

Duminică, 05 Februarie 2023
ora 04:15
TVR Cultural
Grăbeşte-te încet
România, 1981  

Regia: Geo Saizescu

Cu: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Cornel Vulpe, Stela Popescu

*Comedie. Viorel, un bărbat veşnic grăbit, mai ales la volan, accidentează un pieton ciudat: un tânăr aiurit care merge pe mijlocul străzii. După ce, iniţial, fuge de la locul faptei, şoferul se întoarce, dar nu-şi mai găseşte victima. Ca din senin, însă, tânărul accidentat reapare în viaţa eroului, bulversându-i familia cu încurcături comico-sentimentale.

*ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Duminică, 05 Februarie 2023
ora 20:00
TVR2
Marele alb
THE BIG WHITE - SUA, 2005

Regia: Mark Mylod

Cu: Robin Williams, Holly Hunter, Woody Harrelson, Alison Lohman

Comedie neagră.  În liniştita Alaskă, Paul Barnell (Robin Williams) este un om cu probleme. Agenţia de turism nu-i aduce suficiente venituri pentru a plăti tratamentul costisitor pe care-l urmează soţia lui, Margaret (Holly Hunter), care suferă, printre altele, de sindromul Tourette. O variantă de salvare financiară ar fi încasarea asigurării de viaţă a fratelui său, dispărut fără urmă de ceva vreme. Dar pentru a încasa milionul de la asigurări, Paul trebuie să aducă dovada că fratele lui e mort. Soarta îi aruncă în cale cadavrul unui necunoscut. Dar soarta este, după cum era de aşteptat, plină de ironie.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Duminică, 05 Februarie 2023
ora 22:00
TVR2
Marea farsă
THE HOAX – SUA, 2006

PREMIERĂ

Regia: Lasse Hallstrom

Cu: Richard Gere, Alfred Molina, Hope Davis, Marcia Gay Harden

Dramă - inspirată de fapte reale.

La începutul anilor '70, scriitorul Clifford Irving (Richard Gere) şi complicele său, Richard Suskind (Alfred Molina), pun la cale una dintre cele mai mari escrocherii din industria mass-media a secolului XX. Hotărât să dea lovitura şi să scrie "cartea secolului", Irving inventează o biografie falsă a excentricului miliardar Howard Hughes, pretinzând că acesta a autorizat-o şi reuşind chiar să vândă drepturile de publicare unei mari edituri americane.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

Luni, 06 Februarie 2023
ora 21:00
TVR1
În căutarea lui Fellini
În căutarea lui Fellini
In search of Fellini – SUA, 2017

Regia: Taron Lexton

Cu: Ksenia Solo, Maria Bello

Dramă. Lucy (Ksenia Solo), o tânără timidă dintr-un orăşel american, evadează din realitatea cenuşie mergând la cinema. Într-o zi, ea descoperă universul extraordinar al filmelor lui Federico Fellini şi ia cea mai curajoasă hotărâre din viaţa ei: va merge în Italia să-l cunoască pe marele regizor.

Ceea ce urmează este o călătorie ciudată şi spectaculoasă prin frumoasa Italie, iar Lucy întâlneşte nu doar personaje din filmele lui Fellini, ci descoperă şi fanteziile şi coșmarurile care l-au inspirat pe acesta.

* Acest program este interzis copiilor sub 15 ani (15).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

 

Luni, 06 Februarie 2023
ora 22:00
TVR Cultural
Butch Cassidy şi Sundance Kid
BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID – SUA, 1969    

Regia: George Roy Hill

Cu: Robert Redford, Paul Newman, Katharine Ross

Film de aventuri, inspirat de fapte reale. La sfârşitul secolului XIX, Butch Cassidy şi Sundance Kid şi-au dobândit faima de temuţi jefuitori de trenuri. Eternul optimist Butch Cassidy (Paul Newman), gata oricând să scornească planuri îndrăzneţe, şi partenerul său Sundance Kid, cel mai iute pistolar al Vestului (Robert Redford), reuşesc să înşele mereu vigilenţa autorităţilor şi să scape cu buzunarele pline de bani. Până în ziua în care jaful unui tren se încheie cu un fiasco, iar cei doi aventurieri sunt nevoiţi să fugă de oamenii şerifului şi să se refugieze tocmai în Bolivia.

*4 premii Oscar – pentru scenariu, imagine, muzică şi melodie originală ("Raindrops Keep Fallin' on my Head")

*Premiul Globul de Aur şi premiul Grammy pentru coloană sonoră

*9 premii BAFTA

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

 

 

Marţi, 07 Februarie 2023
ora 21:00
TVR1
vynard
Misterele de pe Martha's Vineyard: hoţul de smaralde
Riddled with deceit: a Martha's Vineyard mystery – SUA, Canada, 2020

Regia: Andy Mikita

Cu: Jesse Metcalfe, Sarah Lind, Eric Keenleyside

*Film poliţist. Jeff Jackson are o nouă misiune pe insula Martha’s Vineyard: să păzească smaraldele, de o valoare inestimabilă, care aparţin familiei lui Britt Prajna, prietena lui Zee. Bijuteriile tocmai au fost recuperate de către proprietari după ce au circulat o vreme pe piaţa neagră, dar aventura lor nu se încheie aici, pentru că urmează un nou furt şi un atac violent la adresa familiei lui Britt.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Miercuri, 08 Februarie 2023
ora 20:00
TVR2
Războiul din adâncuri
TORPEDO – Belgia, 2019

PREMIERĂ

Regia: Sven Huybrechts

Cu: Koen De Bouw, Thure Riefenstein, Ella-June Henrard

Film de acţiune. În toiul celui de-al Doilea Război Mondial, în Belgia ocupată de nazişti, un grup de luptători din Rezistenţă primeşte o misiune secretă din partea forţelor aliate: să conducă la New York un submarin german capturat în Congo şi încărcat cu uraniu. Vânat de armata lui Hitler, echipajul comandantului Stan trebuie să înfrunte distrugătoare şi submarine mult mai puternice, într-o misiune care poate schimba soarta războiului.

XX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

Miercuri, 08 Februarie 2023
ora 21:00
TVR1
Beyond
Vinovat şi victimă
Beyond a reasonable doubt – SUA, 2009

PREMIERĂ

Regia: Peter Hyams

Cu: Michael Douglas, Amber Tamblyn, Jesse Metcalfe

*Thriller. Obsedat să găsească dovezi de corupţie împotriva procurorului Hunter, jurnalistul C.J. Nichols își convinge cel mai bun prieten să însceneze o crimă şi să-l prindă pe procuror în flagrant delict. Planul este ca cei doi să fabrice indicii care l-ar incrimina pe Nichols ca asasin al unei dansatoare dintr-un club de noapte. Însă hazardul schimbă datele problemei: prietenul şi singurul martor al jurnalistului este ucis, iar acesta nu-şi mai poate dovedi nevinovăţia.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Joi, 09 Februarie 2023
ora 20:00
TVR2
Fără prelungiri
Fără prelungiri
România, 2022

Regia: Ștefan Pătrașcu

Cu: Răzvan Vasilescu, Mihai Mălaimare, Nicodim Ungureanu

Comedie. Locatarii căminului de bătrâni „Seniorii Senectuţii Senine” decid să-şi facă o echipă de fotbal pentru a evada din banalul cotidian, pentru a-şi recăpăta demnitatea pierdută, fiind abandonaţi de familie, prieteni, lume ... pe scurt, de soartă. Dar, fiindcă viaţa e ca un meci de fotbal, lucrurile se pot schimba la orice fază.

* Acest program este interzis copiilor sub 15 ani (15).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

 

 

Joi, 09 Februarie 2023
ora 22:00
TVR Cultural
Prietenul la nevoie se cunoaşte
WHO FINDS A FRIEND FINDS A TREASURE – Italia, 1981  

PREMIERĂ

Regia: Sergio Corbucci

Cu: Bud Spencer, Terence Hill, Sal Borgese

Comedie, film de aventuri. Alan Lloyd (Terence Hill), un tânăr pierde-vară cu visuri de îmbogăţire, este posesorul unei hărţi care duce, se pare, la o comoară abandonată de armata japoneză pe o mică insulă din Pacific. Alan reuşeşte să se ascundă pe vasul lui Charlie (Bud Spencer), care se pregăteşte de o croazieră în jurul lumii, şi să-l abată pe acesta din drumul său, sabotându-i busola. Întâmplarea face ca, după o furtună, barca să naufragieze chiar pe insula unde se află comoara, iar cei doi aventurieri trebuie să-şi unească forţele ca să facă faţă tuturor încercărilor.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

 

Vineri, 10 Februarie 2023
ora 21:00
TVR1
Amintiri din copilărie
Amintiri din copilărie
România, 1965

Regia: Elisabeta Bostan

Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ.

 

Adaptând pentru ecran câteva dintre întâmplările reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu „Amintiri din copilărie”, Elisabeta Bostan dă viaţă celor mai minunate pagini ale literaturii româneşti pentru copii.

În bojdeuca lui din cartierul Ţicău al Iaşilor, Ion Creangă îşi aminteşte cu nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humuleşti, de poznele şi aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică al lui Ştefan a Petrii.

* Audiență Generală (AG)

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

 

 

Sâmbătă, 11 Februarie 2023
ora 09:00
TVR Cultural
A little something for your birthday
Cel mai frumos cadou
A little something for your birthday – SUA, 2017

PREMIERĂ

Regia: Susan Walter

Cu: Sharon Stone, Tony Goldwyn, Ellen Burstyn

* Comedie romantică. La 45 de ani, Senna Berges se poartă ca o adolescentă întârziată: n-are nici profesie stabilă, nici planuri de viitor, iar relaţiile ei amoroase cu bărbaţi mai tineri se încheie mereu lamentabil. La petrecerea de ziua ei, Senna îl întâlneşte pe chipeşul avocat Adam şi, pentru prima oară în viaţa ei agitată, se gândeşte că e posibil să-şi fi găsit alesul.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Sâmbătă, 11 Februarie 2023
ora 20:00
TVR2
La Strada
La Strada
Italia, 1954

Regia: Federico Fellini

Cu: Giulietta Masina, Anthony Quinn, Richard Basehart.

Dramă. Tânăra şi naiva Gelsomina (Giulietta Masina) îl urmează ca un animal credincios pe asprul Zampano (Anthony Quinn), un circar ambulant care a cumpărat-o de la familia ei săracă, pentru a o folosi ca asistentă în spectacolele sale. Deşi Zampano continuă să se comporte ca o brută, ea îl iubeşte din toată inima ei simplă şi îi rămâne loială, chiar şi după ce blândul acrobat poreclit Nebunul îi propune să vină cu el.

Cu două interpretări excepţionale – Giulietta Masina şi Anthony Quinn - şi o coloană sonoră semnată de Nino Rota, „La Strada” a fost primul succes internaţional al lui Fellini şi rămâne un mare clasic al cinematografiei mondiale.

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

 

 

 

Sâmbătă, 11 Februarie 2023
ora 22:00
TVR Cultural
primavara bobocilor
Primăvara bobocilor
România, 1987

Regia: Mircea Moldovan

Scenariul: Petre Sălcudeanu

Cu: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Horaţiu Mălăele, Anda Onesa

Comedie

Ionuţ, student în ultimul an la Agronomie, se întoarce în satul natal unde vrea să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. Aici însă, intră în conflict cu mama sa, Varvara, care are propriile concepţii în privinţa practicării agriculturii, iar înfruntarea lor va declanşa tot felul de situaţii comice.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

Sâmbătă, 11 Februarie 2023
ora 23:00
TVRi
TVR +
Canalul TVR YouTube