Umbra unui necunoscut
Umbra unui necunoscut
Für den unbekannten Hund, Germania, 2007

Regia: Ben Reding, Dominik Reding

Cu: Josef Heynert, Lukas Steltner, Zarah Löwenthal

Dramă

Uciderea unui vagabond îl urmăreşte pe tânărul Bastian în toate încercările sale de a-şi găsi un drum în viaţă. Nevoit să fugă pentru a nu mai fi şantajat, el se alătură unui grup de muncitori în mijlocul cărora va trăi experienţe extreme, ce-l vor determina să-şi mărturisească secretul.

Marţi, 03 Martie 2015
ora 23:50
TVR.RO
Moştenitorul
Moştenitorul
L'heritier, Franţa, 1973

Regia: Philippe Labro

Cu: Jean-Paul Belmondo, Jean Rochefort

Thriller

Bart Cordell, care trece drept un playboy incorigibil şi un pierde-vară răsfăţat, ajunge brusc în fruntea unui uriaş imperiu financiar, după moartea tatălui său. Nimeni nu se aşteaptă la mare lucru din partea lui, dar, confruntat cu intrigi şi conspiraţii de temut, tânărul moştenitor va produce surprize.

Miercuri, 04 Martie 2015
ora 20:10
TVR2
Îmbrăţişări frânte
LOS ABRAZOS ROTOS - Spania, 2009

Regia Pedro Almodóvar

Cu: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo

Dramă. După un accident de maşină în care îşi pierde vederea, fostul regizor Mateo Blanco, continuă să scrie scenarii sub pseudonimul Harry Caine. Moartea producătorului unuia dintre filmele sale readuce în atenţie un vechi scandal provocat de rivalitatea dintre cei doi, interesaţi la vremea respectivă de aceeaşi femeie.

Miercuri, 04 Martie 2015
ora 23:50
TVR1
Urmele paşilor noştri
Urmele paşilor noştri
Le cose che restano, Italia, 2010

Prima parte (din patru)

Regia: Gianluca Maria Tavarelli

Cu: Claudio Santamaria, Lorenzo Balducci, Paola Cortellesi

Dramă

Existenţa familiei Giordano este zdruncinată de moartea bruscă, într-un accident de maşină, a celui mai mic dintre cei patru copii, studentul Lorenzo. În timp ce părinţii se despart, iar mama cade într-o profundă depresie, cei trei fraţi-Nora, psiholog, ea însăşi proaspătă mamă, Andrea, funcţionar la Ministerul de Externe, şi Nino, strălucit absolvent de Arhitectură-încearcă să-şi regăsească echilibrul, acceptând că propriile lor vieţi trebuie să continue.

Joi, 05 Martie 2015
ora 20:10
TVR2
Supravieţuitorii Apocalipsei
Supravieţuitorii Apocalipsei
AE: APOCALYPSE EARTH, SUA, 2013

Regia: Thunder Levin

Cu: Adrian Paul, Richard Grieco, Michelle Jones

SF

Cândva, în viitor: un atac masiv al extratereştrilor ameninţă să distrugă planeta. Militarii evacuează aşezările, îmbarcând omenirea pe nave gigantice de transport în spaţiu. Un mic grup de supravieţuitori ajunge pe o planetă ostilă, unde are de înfruntat tot felul de primejdii.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 00:50
TVR2
Porţile albastre ale oraşului
PORŢILE ALBASTRE ALE ORAŞULUI

Dramă. În zilele ce au urmat după întoarcerea armelor împotriva hitleriştilor, sublocotenentul Roşu revine de pe patul de spital la comanda bateriei sale de artilerie antiaeriană. Unitatea lui va lupta eroic pentru distrugerea avioanelor de luptă germane decolate de pe aeroportul Otopeni, iar sublocotenentul, văzut până atunci de oamenii lui ca un om aspru şi intransigent, îşi va câştiga respectul şi admiraţia acestora.

* 1974 - ACIN – Premiul pentru scenariu - Marin Preda, mențiune specială pentru interpretare masculină - Ion Caramitru

România, 1974

Regia: Mircea Mureşan

Scenariu: Marin Preda

Cu: Romeo Pop, Costel Constantin, Dan Nuţu, Ion Caramitru, Dumitru Furdui, Amza Pellea

Se difuzează vineri, 6 martie, de la ora 13.00.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 13:00
TVRi
Mereu puternici
Mereu puternici
Forever strong, SUA, 2008

Regia: Ryan Little

Cu: Gary Cole, Sean Faris, Neal McDonough

Dramă

Rick Penning, un talentat jucător de rugby, îşi trăieşte viaţa ca pe un meci de rugby, curajos, dur, insensibil. Un accident de maşină îl trimite la şcoala de corecţie, unde este silit să joace la echipa adversă şi să se supună unor reguli stricte. Aici, el învaţă disciplina, prietenia şi corectitudinea. Odată eliberat din centrul de corecţie, el este ademenit din nou de vechiul stil de viaţă. Rămâne de văzut care va fi alegerea lui.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 20:10
TVR2
Detectiv cu greutate: magie neagră
EXTRALARGE: BLACK MAGIC - Germania, Italia, 1992

Regia Enzo G. Castellari

Cu: Bud Spencer, Philip Michael Thomas, Lou Bedford

* Acţiune. Dumas este prezent în sală la procesul unui tânăr acuzat de uciderea iubitei sale Elizabeth şi este extrem de uimit de povestea acestuia. De cealaltă parte, Jack Costello o caută pe fiica dispărută a unui bărbat aflat pe moarte din cauza unei boli misterioase. Cele două tinere erau prietene iar asupra lor şi a familiilor lor pluteşte ameninţarea magiei negre.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 21:10
TVR1
Târâtă în Iad
Târâtă în Iad
Drag me to Hell, SUA, 2009

Regia: Sam Raimi

Cu: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, David Paymer

Thriller

Christine Brown, responsabilă de credite la o bancă din Los Angeles, doreşte să-şi impresioneze şeful, drept pentru care refuză să amâne evacuarea din casă a unei datornice. Ca răzbunare, aceasta din urmă aruncă asupra tinerei blestemul prin care urmează să fie aruncată în iad în câteva zile. Christine cere ajutorul unui medium pentru a scăpa, dar „cursa contra cronometru” este plină de obstacole.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 23:10
TVR2
Mia Farrow: dragoste şi trădare (I)
LOVE AND BETRAYAL: THE MIA FARROW STORY - SUA, 1995

Regia: Karen Arthur

Cu: Patsy Kensit, Dennis Boutsikaris

*Dramă. O biografie a actriţei Mia Farrow-fiică a unei alte vedete hollywoodiene, Maureen O'Sullivan-care marchează momente importante din cariera şi viaţa unei persoane publice înconjurate de controverse: rolul din serialul "Peyton Place" care a făcut-o celebră, scurta căsnicie "turbulentă" cu Frank Sinatra, relaţia cu regizorul Woody Allen, căruia i-a devenit muză, şi scandalul adopţiilor, ale cărui ecouri încă nu s-au stins.

Vineri, 06 Martie 2015
ora 23:55
TVR1