Schimb valutar
România, 2008

Regia: Nicolae Mărgineanu

Scenariul: Tudor Voican

Cu: Cosmin Seleşi, Aliona Munteanu, Teodor Danetti, Valentin Uritescu, Şerban Pavlu, Rodica Ionescu, Patrik Petre, Tatiana Iekel, Mihai Dinvale, Mihai Gruia Sandu, Ninel Surdu, Mihai Bisericanu, Doru Ana, Constantin Cojocaru, Coca Bloos, Andi Vasluianu, Anca Sigartău, Adrian Titieni, Carmen Palcu, Mihaela Beţiu.

Duminică, 19 Aprilie 2015
ora 22:10
TVR2
Schimb valutar
Schimb valutar
România, 2008

Regia: Nicolae Mărgineanu

Cu: Cosmin Seleşi, Aliona Munteanu

Dramă

Emil, strungar într-un orăşel de provincie, devine şomer când fabrica lui se închide. După ce soţia îşi pierde şi ea slujba, cei doi se hotărăsc să emigreze în Australia. Emil îşi vinde apartamentul şi maşina cumpărată la nuntă şi pleacă la Bucureşti să schimbe leii în dolari. La casa de schimb e abordat de un tip care-i oferă un curs mai bun, dar imediat după tranzacţie, valutistul dispare şi Emil constată că bancnotele sunt false. Disperarea tânărului atinge cote maxime când şi speranţele de a-şi recupera banii cu ajutorul justiţiei îi sunt spulberate.

Duminică, 19 Aprilie 2015
ora 22:10
TVR2
Rechinii ucigaşi
SHARK WEEK - SUA, 2012

Regia: Christopher Ray

Cu: Yancy Butler, Patrick Bergin

*Thriller. Un bogătaş care şi-a pierdut minţile după moartea fiului său îi răpeşte pe cei opt oameni pe care-i consideră responsabili de tragedie, ducându-i pe o insulă pustie. Vinovaţii sunt obligaţi să ia parte la un joc sinistru, în care trebuie să supravieţuiască în confruntarea cu mai multe specii de rechini ucigaşi.

Luni, 20 Aprilie 2015
ora 00:25
TVR1
Ferma suspiciunilor
LES GRANGES BRULEES - Franţa, 1973

Telecinemateca

Regia: Jean Chapot

Cu: Alain Delon, Simone Signoret

Thriller. În plină iarnă, lângă Montpellier, cadavrul unei femei elegante este descoperit într-o maşină abandonată, iar bănuielile cad asupra familiei care deţine ferma din apropiere. Judecătorul Larcher, trimis să ancheteze crima, avansează cu greu prin hăţişul de informaţii contradictorii, dar nu se poate împiedica s-o simpatizeze pe vajnica fermieră Rose, care-şi apără familia ca o leoaică.

Miercuri, 22 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
Condamnaţi să ucidă
CONTROL - SUA, 2004

Regia Tim Hunter

Cu: Ray Liotta, Willem Dafoe, Michelle Rodriguez, Kathleen Robertson

Thriller. Unui sociopat condamnat la moarte pentru omor i se dă şansa de a scăpa de execuţie dacă acceptă administrarea unui tratament aflat în teste pentru corectarea comportamentelor deviante. Lee Ray trece cu bine de fazele tratamentului, ajungând chiar să poată fi reintegrat în societate, sub o nouă identitate şi cu o înfăţişare schimbată. Cu toate că la un moment dat se dovedeşte că i se administraseră doar medicamente placebo şi că îndreptarea lui se datorează de fapt consilierii psihologice şi propriei dorinţe de schimbare, trecutul sângeros îl ajunge din urmă…

Miercuri, 22 Aprilie 2015
ora 23:50
TVR1
Cold Spring
COLD SPRING - SUA, 2013

Regia Sheldon Wilson

Cu: Natasha Henstridge, Sean Patrick Flanery

Thriller. Scoşi din rutina vieţii de cuplu de un accident de maşină care era să le fie fatal, Sara (Natasha Henstridge) şi Roy (Sean Patrick Flanery) decid să-şi refacă viaţa şi căsnicia, mutându-se în alt oraş. Roy speră că a lăsat în urmă trecutul, în persoana fostei lui amante Diane, dar când aceasta îi apare din nou în cale, hotărâtă să-l recâştige, traiul tihnit al celor doi soţi se transformă treptat într-un coşmar.

Joi, 23 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
O călătorie de pomină
BUNNY AND THE BULL - Marea Britanie, 2009

Regia: Paul King

Cu: Edward Hogg, Simon Farnaby, Veronica Echegui

Comedie. Stephen suferă de agorafobie şi refuză să iasă din apartamentul său, în care toate obiectele sunt etichetate cu o grijă maniacală. Lipsit de orice contact cu lumea exterioară, el preferă incursiunile în propria-i minte, rememorând în detaliu călătoria plină de peripeţii pe care o făcuse cu un an în urmă prin Europa, în compania prietenului său Bunny, un personaj extrem de pitoresc.

Joi, 23 Aprilie 2015
ora 23:50
TVR1
Poloneza
LEEDVERMAAK - Olanda, 1989

Regia: Frans Weisz

Cu: Catherine ten Bruggencate, Pierre Bokma, Kitty Courbois

Dramă. Adaptare a piesei de teatru "Polonaise" de Judith Herzberg. Ziua nunţii ar trebui să fie cel mai frumos moment din viaţa lui Nico şi Lea, cărora rudele le-au organizat o petrecere extravagantă. Dar părinţii mirelui sunt supravieţuitori ai Holocaustului, iar mama lui Nico a fost ucisă în lagărul de la Auschwitz. Amintirile cumplite din timpul ocupaţiei naziste revin permanent în conversaţie şi ameninţă să întunece fericirea evenimentului.

Vineri, 24 Aprilie 2015
ora 00:50
TVR2
Serrallonga (Partea I)
SERRALLONGA - Spania, 2008

Regia Esteve Rovira

Cu: Isak Ferriz, Olalla Escribano

Aventuri. Povestea romanţată a unei figuri mitice din istoria Cataloniei, banditul Joan Sala Ferrer, zis şi Serrallonga. În Spania începutului de secol 17, marcată de sărăcie, foamete şi molime, un băiat de ţărani catalani îndrăzneşte să conteste autoritatea regală, devenind căpetenia celei mai temute bande de tâlhari din acele vremuri şi eroul oamenilor de rând. Isprăvile curajoase, iubirile pasionale şi destinul său de rebel cu sfârşit tragic i-au creat o aură de legendă în istoria populară a Cataloniei.

Vineri, 24 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
Vieţile lui Truddi (II)
VOICES WITHIN: LIVES OF TRUDDI CHASE - SUA, 1990

Regia: Lamont Johnson

Cu: Shelley Long, Tom Conti

Dramă, film inspirat de un caz real. Truddi Chase, o femeie care suferă de tulburări psihice şi comportamentale, dezvoltă multiple personalităţi, ceea ce îi distruge căsnicia şi cariera profesională. Cu ajutorul unui psihoterapeut, ea va reuşi să scoată la suprafaţă trauma cumplită din copilărie care i-a declanşat suferinţa.

Vineri, 24 Aprilie 2015
ora 23:10
TVR2