Legenda dragonului
DRAGONQUEST - SUA, 2009

Regia: Mark Atkins

Cu: Marc Singer, Brian Thompson, Jason Connery

Aventuri, fantasy. Pe un tărâm aflat undeva în afara timpului şi a spaţiului, dominat de creaturi mitice şi fiinţe cu puteri magice, războinicul vrăjitor Kirill invocă un monstru terifiant pentru a-şi consolida poziţia de lider şi a înfricoşa populaţia. Singurul care i se poate împotrivi este tânărul Arkadi şi doar el îl poate găsi pe dragonul care îl va învinge pe monstrul lui Kirill.

Sâmbătă, 22 Noiembrie
ora 20:30
TVR2
Henric al IV-lea
HENRI IV - Franţa - Germania, 2009

Regia Jo Baier

Cu: Julien Boisselier, Armelle Deutsch, Sophie Huller

Dramă, film istoric. Franţa, 1563. Catolicii şi protestanţii se luptă pentru pământ şi putere, invocând religia ca pretext. În fruntea protestanţilor se află Henric de Navarra, care-şi conduce armata împotriva reginei catolice Caterina de Medici. În semn de reconciliere, aceasta îi oferă lui Henric mâna fiicei sale Margot, însă nunta se încheie cu o baie de sânge: masacrul din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Henric supravieţuieşte şi, după patru ani în temniţă, va lupta cu orice mijloace pentru a pune mâna pe putere.

Sâmbătă, 22 Noiembrie
ora 23:10
TVR2
Mongolul
MONGOL - Rusia - Germania - Kazahstan, 2007

Regia Serghei Bodrov

Cu: Tadanobu Asano, Amadu Mamadakov

Dramă. La vârsta de nouă ani, Temugin - viitorul Genghis Han - este dus de tatăl său într-un loc în care să-şi aleagă fata cu care să se căsătorească. Temugin îi promite lui Borte, aleasa lui, că se va întoarce după ea peste cinci ani. Pe drumul de întoarcere tatăl este otrăvit, iar băiatul, rămas singur, trece printr-o serie de grele încercări, de la înfometare şi umilinţe până la sclavie. Mai târziu, cu ajutorul lui Borte, el reuşeşte să depăşească toate greutăţile şi să devină cel mai mare cuceritor din istoria umanităţii.

Duminică, 23 Noiembrie
ora 00:10
TVR1
Tunelul
Tunelul (România - URSS, 1966)

Regia: Francisc Munteanu

Cu: Ştefan Bănică, Ion Dichinseanu, Florin Piersic

Dramă, film de război. În toamna anului 1944, în Transilvania, şapte militari români şi sovietici îndeplinesc cu preţul vieţii o misiune extrem de importantă: salvarea unui tunel amplasat strategic, pe care nemţii în retragere vor să-l arunce în aer.

Duminică, 23 Noiembrie
ora 14:10
TVR2
Balul de sâmbătă seara
România, 1968

Regia: Geo Saizescu

Cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu

Comedie. Şoferul Papa, care transportă alimentele pentru cantina unui mare şantier, se îndrăgosteşte de două fete. Pentru a o alege pe una dintre ele, le pune la încercare devotamentul: care dintre ele îl va aştepta la gară atunci după ce le anunţă că a suferit un accident ?

Duminică, 23 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Cel mai iubit dintre pământeni
România, 1995

Regia: Şerban Marinescu

Cu: Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Mircea Albulescu

Dramă, după romanul omonim al lui Marin Preda. Victor Petrini, filosof de profesie, e ridicat de Securitate şi supus anchetei, din cauza unei scrisori pe care unul dintre foştii săi colegi de facultate o încheia cu un banc stupid. Experienţa de deţinut în universul concentraţionar şi apoi între zidurile la fel de închise ale "libertăţii" îi lărgesc eroului orizontul filosofic.

Duminică, 23 Noiembrie
ora 22:10
TVR2
Rechinii ucigaşi
SHARK WEEK - SUA, 2012

Regia: Christopher Ray

Cu: Yancy Butler, Patrick Bergin

*Thriller. Un bogătaş care şi-a pierdut minţile după moartea fiului său îi răpeşte pe cei opt oameni pe care-i consideră responsabili de tragedie, ducându-i pe o insulă pustie. Vinovaţii sunt obligaţi să ia parte la un joc sinistru, în care trebuie să supravieţuiască în confruntarea cu mai multe specii de rechini ucigaşi.

Luni, 24 Noiembrie
ora 01:05
TVR1
Angel
Angel - SUA, 1937

Regia Ernst Lubitsch

Cu: Marlene Dietrich, Herbert Marshall

Comedie. Lady Maria “Angel” Barker, soţia oarecum neglijată a unui diplomat britanic, pleacă singură în vacanţă şi decide să-şi condimenteze viaţa luându-şi un amant. Din păcate pentru ea, soţul se împrieteneşte cu amantul, pe care-l invită la reşedinţa familiei.

Miercuri, 26 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Sherlock Holmes
SIR ARTHUR CONAN DOYLE'S SHERLOCK HOLMES - SUA, 2010

Regia Rachel Goldenberg

Cu: Ben Syder, Gareth David-Lloyd, William Huw

Acţiune. Aflat la anii senectuţii, Watson are în sfârşit curajul de a povesti una dintre cele mai extraordinare aventuri ale sale alături de celebrul detectiv: anihilarea unui periculos, chiar diabolic om de ştiinţă. Aflaţi pe urmele inventatorului, cei doi detectivi au avut de luptat cu monştrii creaţi de acesta, care deveniseră o ameninţare pentru toţi londonezii, inclusiv pentru regină !

Vineri, 28 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Vieţi paralele
WHEN A MAN FALLS IN THE FOREST- Germania, Canada, SUA, 2007

Regia: Ryan Eslinger

Cu: Sharon Stone, Dylan Baker, Timothy Hutton, Stacie Bono

*Dramă. Trei foşti colegi de liceu se regăsesc într-un moment în care disperarea începe să le cuprindă vieţile. Cu toţii încearcă să facă faţă alegerilor din trecutul lor, dar felul în care îşi rezolvă problemele şi dilemele devine curând autodistructiv.

Vineri, 28 Noiembrie
ora 23:10
TVR2