gustul
GUSTUL ŞI CULOAREA FERICIRII
România, 1978

Regia: Felicia Cernăianu

Scenariul: Gheorghe Manole

Cu: Mitică Popescu, Cornelia Gheorghiu, Vasile Cosma, Nae Gh. Mazilu, Dorel Vişan, Gheorghe Visu

Dramă

Grigore Romcescu, un inginer constructor, detaşat ca diriginte de şantier pentru a ridica o ţesătorie într-un orăşel de provincie, intră în conflict cu directorul de investiţii al întreprinderii din cauza corectitudinii cu care aplică normele de producţie, precum şi din pricina nonconformismului său.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

 

Duminică, 05 Decembrie 2021
ora 13:10
TVR2
Cele patru diamante
THE FOUR DIAMONDS – SUA, 1995

Regia: Peter Werner

Cu: Tom Guiry, Christine Lahti, Kevin Dunn

Dramă - bazată pe o poveste reală. Chris Millard, un băiat de 13 ani grav bolnav, este inspirat de legendele Cavalerilor Mesei Rotunde pentru a învinge răul invizibil care-l atacă. Imaginându-se drept un brav războinic, Chris înfruntă o vrăjitoare afurisită şi va reuşi să câştige cele patru „diamante”: Curaj, Înţelepciune, Cinste şi Putere.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

 

Duminică, 05 Decembrie 2021
ora 15:30
TVR1
Vânătoarea de vulpi
România, 1980

Regia: Mircea Daneliuc

Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Cozorici, Valeria Seciu

Dramă. În anii '50, într-un sat românesc, ţăranul Năiță Lucean se opune cu încăpăţânare colectivizării, prin toate tertipurile. Simte instinctiv că acest lucru nu-i poate aduce decât rău, odată ce ar ceda statului pământul și vitele crescute cu atâta efort. Singura certitudine pe care o are este proprietatea unui pământ insuficient și neroditor. Deși ține cu dinții de aceasta, ideea binelui colectiv îi este impusă prin forță.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Duminică, 05 Decembrie 2021
ora 20:10
TVR2
cvartet
Cvartet
QUARTET – Regatul Unit, Franţa, 1981

PREMIERĂ

Prezentare: prof. univ. dr. Laurentiu Damian

Regia: James Ivory

Cu: Isabelle Adjani, Maggie Smith, Alan Bates, Anthony Higgins

***

*Nominalizare la premiul BAFTA 1982 pentru cea mai bună actriţă (Maggie Smith)

*film aflat în competiţia oficială pentru Palme d'Or, Festivalul de la Cannes 1981

* Dramă. În Parisul anilor 1920, Marya Zelli ajunge într-o situaţie disperată după ce soţul ei Stephan, comerciant de artă polonez, a fost condamnat la un an de închisoare pentru furt. Neputându-se întreţine, Marya acceptă găzduirea unui cuplu de britanici, H.J. şi Lois Heidler, deşi e conştientă că aparenta generozitate a bărbatului ascunde intenţii deloc onorabile. Coabitarea cu soţii Heidler se transformă într-un joc pervers, căruia Marya îi cade victimă, iar viitorul ei alături de Stephan devine incert, chiar şi după eliberarea acestuia.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Duminică, 05 Decembrie 2021
ora 22:10
TVR2
revolver
Revolver
REVOLVER – Franţa, Regatul Unit, 2005

Regia: Guy Ritchie

Cu: Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore

* Thriller. Dotat cu multă îndrăzneală şi încă şi mai multă inconştienţă, Jake Green e un parior vestit, de care toate cazinourile se tem. După ce a petrecut câţiva ani la puşcărie, acuzat pe nedrept de o crimă comisă de către şeful mafiot Dorothy Macha, Jake e invitat la o partidă de pocher pe care o câştigă, umilindu-l pe Macha. Ştiind că mafiotul îşi va plănui răzbunarea, Jake se aliază cu cei doi fraţi ai săi ca să-l poată înfrunta.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

 

Luni, 06 Decembrie 2021
ora 22:50
TVR1
Ultimul pistolar
L'ULTIMO KILLER – Italia, 1967

Regia: Joseph Warren

Cu: George Eastman, Anthony Ghidra, Dana Ghia, Mirco Ellis

* Western. Ramon, fiu de fermier sărac, este jefuit în drum spre conacul latifundiarului John Barrett, căruia trebuie să-i returneze o sumă de bani. Tânărul îl recunoaşte pe unul dintre bandiţi printre angajaţii lui Barrett, dar acesta nu-l crede, ba chiar ordonă ca Ramon să fie bătut, iar ferma familiei lui, incendiată. Nemaiavând nimic de pierdut, Ramon ia lecţii de tras cu arma de la un pistolar de meserie şi îşi plănuieşte răzbunarea împotriva lui Barrett.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

Marţi, 07 Decembrie 2021
ora 22:10
TVR1
THAT GOOD NIGHT
În noaptea blândă
THAT GOOD NIGHT - SUA, Portugalia, 2017

Regia: Eric Styles

Cu: John Hurt, Charles Dance, Sofia Helin, Max Brown

Dramă. Conştient că boala de care suferă nu-i mai lasă mult timp de trăit, Ralph, un scenarist faimos, încearcă să se reapropie de fiul lui, Michael, cu care n-a avut niciodată o relaţie prea bună. Mai presus de orice, îşi doreşte să treacă demn "în noaptea blândă", fără a deveni o povară pentru soţia lui mai tânără, Anna.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Miercuri, 08 Decembrie 2021
ora 21:10
TVR2
Red wing
Căile iubirii
Red wing - SUA, 2013

Regia: Will Wallace

Cu: Breann Johnson, Glen Powell, Bill Paxton

*Dramă, adaptare a nuvelei "Francois le Champi" de George Sand. Într-un orăşel din Texas, un tânăr cuplu de fermieri – Maddie şi Carl – îl ia în grijă pe Francis, un copil orfan care-şi doreşte cu disperare o familie. Maddie se ataşează imediat de băiatul harnic şi cuminte, încercând să compenseze prin blândeţe comportamentul adesea brutal al soţului ei. Anii trec, Francis se transformă într-un tânăr chipeş şi responsabil, iar relaţia apropiată dintre el şi Maddie începe să-i stârnească bănuieli lui Carl. Confruntat cu acuzaţii mincinoase, Francis e nevoit să plece de la fermă pentru a salva reputaţia lui Maddie şi încearcă să-şi croiască propriul său drum, dar ştie că inima i-a rămas acasă.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Joi, 09 Decembrie 2021
ora 21:10
TVR2
Prădătorii
MARAUDERS – Canada, SUA, 2016

Regia: Steven C. Miller

Cu: Christopher Meloni, Bruce Willis, Dave Bautista

* Film de acţiune. O echipă de agenţi FBI investighează un jaf armat violent petrecut la una dintre băncile din Cincinnati ale magnatului financiar Hubert. În curând, alte câteva bănci Hubert sunt atacate în acelaşi mod. Agentul Montgomery, coordonatorul anchetei, descoperă o adevărată conspiraţie financiară şi politică în spatele seriei de jafuri, dar trebuie să lupte în acelaşi timp şi cu propriile sale probleme personale.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

 

Vineri, 10 Decembrie 2021
ora 22:10
TVR1
Un şef pe cinste
Un drôle de caïd – Franţa, 1964

Regia: Jacques Poitrenaud

Cu: Dany Saval, Louis de Funes, Maurice Biraud

*Comedie. Francis şi Marcel, doi tâlhari mărunţi, sunt surprinşi în flagrant delict de Lucille, o tânără de familie bună, care promite că nu-i va turna poliţiei dacă cei doi o acceptă ca parteneră de "afaceri". Numai că noua asociată se transformă repede într-un lider ambiţios al micii bande şi vine cu idei de jafuri tot mai îndrăzneţe.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 15:30
TVR1
Husarul de pe acoperiş
LE HUSSARD SUR LE TOIT – Franţa, 1995

Regia: Jean-Paul Rappeneau

Cu: Juliette Binoche, Olivier Martinez, Gerard Depardieu, Pierre Arditi

Film de aventuri, ecranizare a romanului omonim de Jean Giono. În anul 1832, holera face ravagii în sudul Franţei, unde tânărul husar italian Angelo Pardi, revoluţionar carbonar, s-a refugiat pentru a scăpa de urmăritorii săi austrieci. Din pricina epidemiei, străinii sunt priviţi cu teamă şi alungaţi, dar Angelo este găzduit cu generozitate de Pauline de Theus, o tânără femeie nobilă, al cărei soţ este dat dispărut. Cei doi pornesc împreună într-o călătorie periculoasă, în căutarea soţului lui Pauline, încercând să se ferească de autorităţi şi de cumplita boală.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 20:10
TVR2
iancu jianu
Iancu Jianu, zapciul
România, 1980

Regia Dinu Cocea

Cu: Adrian Pintea, Radu Beligan, Mihai Mereuţă, Emanoil Petruţ, Silvia Furcovici

* Film de aventuri

Iancu, fiu de boier, slujeşte cinstit domnia ca zapciu, în vreme ce Tudor Vladimirescu aşteaptă doar un semn ca să stârnească revoluţia în Oltenia. Când un haiduc fură caravanele cu aur ale lui Caragea, Iancu, aspru şi neîndurător, are grijă ca nimeni să nu încalce legea, însă foarte curând va începe să înţeleagă că aceasta este anume făcută ca să-i înrobească pe săraci.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 21:10
TVR1
Duminică la ora 6
România, 1966

Regia: Lucian Pintilie

Cu: Irina Petrescu, Dan Nuţu, Eugenia Popovici, Graziela Albini

Dramă

Plotul politico-ideologic, semnat de Ioan Mihăileanu şi Lucian Pintilie, e stas: doi tineri cuminţi duc o viaţă aspră şi periculoasă în condiţiile ilegalităţii. Fireşte, se îndrăgostesc unul de celălalt pe parcursul activităţii politice… ”Duminică la ora 6” are momente de cinema antologice: plimbarea celor doi tineri sărăcuți pe lângă terenurile arenei de tenis Doherty, de unde se aud scorurile în englezește, sau achiziționarea ”șmokingului” și rochiei de mireasă pentru ”căsătoria mea cu domnișoara Niculina Vrajbă”, dar rămâne un film ”aliniat” ideologic. (Cristian Tudor Popescu, ”Filmul surd în România mută”, 2011, Ed. Polirom)

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 23:00
TVRi
cadoul de craciun
Cadoul de Crăciun
România, 2018

Regia: Bogdan Mureşanu

Cu: Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma

Comedie

Pe 20 decembrie 1989, o familie bucureșteană află că băiatul de 7 ani a expediat prin poștă o scrisoare către Moș Gerilă, în care a scris dorința tatălui de a-l vedea mort pe Nicolae Ceaușescu. Evenimentul îl aruncă pe tatăl băiatului într-un vârtej paranoic, speriat de o potențială condamnare la închisoare. Mama trebuie să fie elementul tampon, cea care-și păstrează cât poate calmul, încercând să-și apere copilul, dar să-și liniștească și soțul.

2018 - Transilvania IFF - Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc2018 - Festival du cinéma méditerranéen de Montpellier - Mențiune specială2018 - Cottbus - Marele Premiu2019 - Premiile Gopo - Cel mai bun scurtmetraj

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 23:00
TVR3
aventurile lui cap patrat si cap rotund
AVENTURILE LUI CAP PĂTRAT ŞI CAP ROTUND
The Stressful Adventures of Boxhead & Roundhead, România - SUA, 2014

Regia: Elliot Cowan

Voci: Jeremy Beck, Elliot Cowan

Film de aventuri, animaţie

Doi prieteni, raţionalul Cap Pătrat şi visătorul Cap Rotund, rămân fără casă şi pornesc într-o mare călătorie către oraşul visurilor lor. Dar voiajul lor homeric se transformă într-un ameţitor coşmar al umilinţei, ghinionului şi suferinţei.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 11 Decembrie 2021
ora 23:23
TVR3
TVR +
Canalul TVR YouTube