Complicele
THE CONSPIRATOR - SUA, 2010

Regia Robert Redford

Cu: Robin Wright, James McAvoy, Tom Wilkinson

Dramă. Şapte bărbaţi şi o femeie sunt arestaţi şi acuzaţi de a fi pus la cale uciderea preşedintelui Lincoln, acţiune ce ar fi trebuit urmată de atacurile asupra vicepreşedintelui şi a secretarului de stat , în încercarea disperată de a întoarce situaţia în favoarea Sudului, deja învins în război. Un tânăr avocat acceptă cu greu s-o apere pe Mary Surratt, singura femeie din grup, dar, pe măsură ce se desfăşoară procesul, începe să-şi dea seama de nevinovăţia clientei sale, folosită ca momeală pentru capturarea singurului conspirator rămas în libertate, nimeni altul decât propriul ei fiu.

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 20:10
TVR2
Juno
JUNO - SUA, 2007

Regia Jason Reitman

Cu: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner

Comedie. Cu Ellen Page în rolul principal, Juno se prezintă ca o comedie inteligentă despre o adolescentă plină de viaţă, pe cale să descopere efectele unei sarcini neplanificate, la doar 16 ani.

* Premiul Oscar 2008, pentru cel mai bun scenariu original

* Premiul BAFTA 2008 pentru cel mai bun scenariu original

* Trei nominalizări la Premiul Oscar 2008 pentru cel mai buna film, regie, cea mai bună actriţă în rol principal - Ellen Page

Sâmbătă, 25 Octombrie
ora 22:10
TVR2
Joe cel frumos
BEAUTIFUL JOE - SUA - Anglia - 2000

Regia Stephen Metcalfe

Cu: Sharon Stone, Billy Connolly, Gil Bellows

Comedie. Sătul de infidelităţile soţei, Joe se hotărăşte să-şi pună ordine în viaţă. El părăseşte New Yorkul pentru mai blândul Kentucky unde o întâlneşte pe Hush - fostă stripteuză care-i cere s-o scape de mafiotul George Le Geek. Joe acceptă s-o ajute pe tânăra aflată în necaz. Se întâlneşte cu mafiotul care îl confundă cu asasinul plătit Joe cel Frumos. În consecinţă, Le Geek îi acceptă lui Joe toate condiţiile. Cel puţin o vreme, până la aflarea adevărului.

Duminică, 26 Octombrie
ora 00:35
TVR1
Al patrulea stol
Al patrulea stol - România, 1978

Regia Timotei Ursu

Cu: Violeta Andrei, Ileana Stana Ionescu, Mircea Daneliuc

Dramă. Adaptare liberă a piesei "Jocul de-a vacanţa" de Mihail Sebastian. Un grup gălăgios și pestriț de orășeni își petrece vacanţa la o cherhana din Deltă, în anii '70. După un conflict cu logodnicul ei, în atmosfera idilică a satului, Corina se îndrăgosteşte de Ştefan. Acesta le impune tuturor locatarilor pensiunii un joc "de-a vacanţa", desfiinţând orice element care ar putea sugera scurgerea timpului. După multe ezitări, toţi sfârşesc prin a accepta jocul, dezvăluindu-şi idealurile şi visurile. Dar, odată cu venirea toamnei şi cu sfârşitul vacanţei, visurile se spulberă şi fiecare se întoarce la existenţa sa normală.

Duminică, 26 Octombrie
ora 14:10
TVR2
O vară de neuitat
O vară de neuitat - România, 1994

Regia Lucian Pintilie

Cu: Claudiu Bleonţ, Kristin Scott Thomas

Drama. România anilor '20 - într-un oraş de graniţă de pe malul stâng al Dunării, conacul familiei Vorvoreanu străluceşte în luminile unei serate. Toţi nobilii din împrejurimi sunt de faţă, dar vedetele sunt tinerii soţi Dumitriu: el e căpitan în Armata Română, iar ea, Marie-Thérèse Von Debretsy (Kristin Scott Thomas), este de o frumuseţe ieşită din comun. Tânăra femeie, pe deplin fidelă familiei ei, întâmpină cu dispreţ avansurile generalului Ipsilanti, iar familia este transferată într-o garnizoană izolată din Dobrogea.

Duminică, 26 Octombrie
ora 20:10
TVR2
Cocoşul decapitat
România, Ungaria, Germania, Austria, 2008

Regia: Marijan David Vajda, Radu GabreaCu: Alicja Bachleda-Curus, Axel Moustache, David Zimmerschied, Werner Prinz, Victor Ovidiu Shumacher, Ştefan Murr, Vlad Rădescu, Victoria Cocias, Radu Moldovan.Scenariu: In anii celui de-al Doilea Război Mondial, tihna oraşului Făgăraş din inima Ardealului se destrăma, prieteniile se rup, duşmăniile răbufnesc. Felix Goldschmidt este fiul unor intelectuali burghezi, citit şi cultivat, generos şi idealist, frământat de dilemele şi prefacerile specifice pubertăţii. Hans Adolf Bediner, "proletarul" filmului, fiul coşarului din oraş, este un tânăr cu puternice complexe sociale, pătruns de ideologia nazistă, pentru care este gata să-şi sacrifice fără scrupule prietenii.

Duminică, 26 Octombrie
ora 22:20
TVR2
Banii
CA$H - SUA, 2010

Regia Stephen Milburn Anderson

Cu: Sean Bean, Glenn Plummer

Thriller. Sam Phelan găseşte o geantă conţinând o mare sumă de bani. Lucrurile se complică din momentul în care proprietarul genţii - un gangster foarte periculos - vrea să recupereze banii, pe care Sam şi soţia sa tocmai i-au cheltuit.

Luni, 27 Octombrie
ora 00:30
TVR1
Rătăcitorii
STRAYS - SUA, 1997

Regia Vin Diesel

Cu: Vin Diesel, Mike Epps

Dramă. Rick se ocupă cu vânzarea drogurilor în timpul zilei, iar noaptea se abandonează sexului şi narcoticelor pentru a-şi şterge din minte activităţile diurne. Rick tânjeşte după o viaţă mai liniştită şi aşezată, dar, în clipa în care o întâlneşte pe Heather, constată că nu este atât de uşor să se schimbe şi să părăsească lumea infractorilor în care îşi duce existenţa.

Marţi, 28 Octombrie
ora 00:25
TVR1
Eu, tu şi toţi cei pe care-i ştim
ME, YOU AND EVERYONE WE KNOW - SUA, 2005

Regia Miranda July

Cu: John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson

* Comedie. Christine Jesperson, o tânără video-artistă excentrică şi spontană, se îndrăgosteşte de Richard, vânzător de pantofi care încă n-a descoperit cum să fie un tată responsabil pentru băieţii săi, după ce a fost părăsit de nevastă. În jurul celor doi, Robby şi Peter - copiii lui Richard -, ex –soţia acestuia, patroana unei galerii de artă, vecinii şi vecinele din suburbia orăşelului american ce serveşte drept cadru poveştii de dragoste îşi trăiesc în singurătate micile sau marile nefericiri, căutând cu febrilitate o cale de comunicare cu ceilalţi

- Camera d’Or la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2005

- Marele Premiu, în cadrul Săptămânii Criticii, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2005

- Premiul special al Juriului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Sundance, 2005

Marţi, 28 Octombrie
ora 23:50
TVR1
Întâlnire cu dragostea
APPOINTMENT FOR LOVE - SUA, 1941

Regia: William A. Seiter

Cu: Charles Boyer, Margaret Sullavan

Comedie. Andre Cassil, şarmant om de lume, şi Jane Alexander, doctoriţă, se îndrăgostesc şi, dintr-un gest impulsiv, se căsătoresc. Dar vraja lunii de miere se risipeşte repede când Jane se apucă să-şi exprime vederile feministe, inclusiv dorinţa de a avea dormitorul ei separat.

 

Miercuri, 29 Octombrie
ora 20:10
TVR2