Îngerul de gheaţă
DOOMWATCH: WINTER ANGEL - Marea Britanie, 1999

Regia: Roy Battersby

Cu: Trevor Eve, Philip Stone

Thriller. Astrofizicianul Neil Tannahill primeşte un bilet misterios de la dr. Spencer Quist, fostul şef al unei agenţii guvernamentale înfiinţate în anii '70 pentru a combate pericole tehnologice şi ecologice majore. Investigând pista, Tannahill descoperă o centrală atomică unde au fost depozitate deşeuri nucleare de pe vremea Uniunii Sovietice şi, pe deasupra, o gaură neagră creată artificial care ameninţă să provoace un dezastru.

Joi, 02 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
Adio, prietene!
ADIEU L’AMI - Franţa-Italia, 1968

Regia Jean Herman

Cu: Alain Delon, Charles Bronson

Dramă, acţiune. Ani de zile după ce serviseră împreună în Legiunea Străină, mercenarul american Franz Propp şi medicul francez Dino Barron se reîntâlnesc în împrejurări cât se poate de neobişnuite. Pentru a veni în ajutorul unui prieten, Barron încearcă, în miez de noapte, să spargă un seif. Nu mică îi e mirarea când, ajuns la locul faptei, îl descoperă pe fostul său camarad Propp. Acesta avea aceleaşi intenţii, dar motivele sale erau departe de a fi la fel de altruiste. Dramatismul momentelor prin care vor trece împreună pune la încercare prietenia celor doi bărbaţi.

Joi, 02 Aprilie 2015
ora 23:50
TVR1
Cenuşă şi sânge
CENDRES ET SANG – ROMANIA, FRANŢA, PORTUGALIA, 2009

Regia Fanny ArdantCu: Ronit Elkabetz, Abraham Belaga, Marc Ruchmann, Olga Tudorache, Ion Besoiu, Răzvan Vasilescu, Adrian Păduraru. *Dramă. Exilată din ţara natală la Marsillia, după asasinarea soţului ei, Judith îşi creşte singură cei trei copii. După ce, timp de mai mulţi ani, refuză în mod sistematic să-şi revadă familia, Judith se lasă convinsă de copii să accepte invitaţia la nunta unei verişoare, în pofida temerilor şi secretelor care o bântuie. Toţi patru pleacă să-şi petreacă vara la ţară, şi să-şi regăsească rădăcinile. Dar întoarcerea lui Judith reînvie vechile duşmănii între două clanuri rivale. Violenţa răbufneşte din nou, iar sângele cheamă sânge!

Vineri, 03 Aprilie 2015
ora 00:50
TVR2
Dimineţile unui băiat cuminte
DIMINEŢILE UNUI BĂIAT CUMINTE

Dramă. Vive, absolvent de liceu care a picat examenul de admitere la facultate, încearcă să-şi descopere propria personalitate şi drumul în viaţă. Desprinzându-se de părinţii pe care simte că i-a dezamăgit, tânărul se angajează pe un şantier, unde relaţiile cu colegii şi sentimentul propriei utilităţi îi vor influenţa maturizarea.

“Mobilurile care animă existenţa tânărului Vive, respins la facultate, sunt mai complexe decât ale celor din jurul său. Drumul către găsirea propriei personalităţi, nu fără întoarceri şi ezitări, va trece prin încercările aspre ale şantierului de construcţie.” – Tudor Caranfil – (Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 245)

* 1967 - Gottwaldov (Cehoslovacia) - Premiul „Condurul de aur” pentru cel mai bun scenariu

România, 1967

Regia: Andrei Blaier

Scenariul: Constantin Stoiciu

Cu: Dan Nuţu, Irina Petrescu, Ştefan Ciubotăraşu, Sebastian Papaiani,  Ion Caramitru, George Constantin, Octavian Cotescu

Se difuzează vineri, 3 aprilie, de la ora 14.00.

Vineri, 03 Aprilie 2015
ora 14:00
TVRi
Omul din scaun
MAN IN THE CHAIR - SUA, 2007

Regia: Michael Schroeder

Cu: Christopher Plummer, Michael Angarano

Dramă. Ajuns la o vârstă venerabilă, Flash Madden îşi petrece timpul rememorând nostalgic epoca în care lucra în echipele de filmare ale unor celebre producţii hollywoodiene, ca "Cetăţeanul Kane". Întâlnirea cu tânărul cinefil fanatic Cameron, pe care-l ajută să intre la facultatea de film, devenindu-i mentor, îi demonstrează lui Flash că niciodată nu e prea târziu să-ţi transformi visul în realitate.

Vineri, 03 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
Drumul spre libertate
TICKET OUT - SUA, 2012

Regia Doug Lodato

Cu: Ray Liotta, Alexandra Breckenridge

* Dramă. Terorizată de Dennis, fostul ei soţ, dar în imposibilitatea de a scăpa de abuzurile acestuia din cauza unei sentinţe judecătoreşti, o femeie disperată se vede obligată să încalce legea pentru a-şi proteja copiii. Încercarea ei de a fugi cât mai departe-cu ajutorul unui străin-, este însă pusă în pericol de poliţişti şi de detectivul angajat de violentul şi răzbunătorul Dennis.

Vineri, 03 Aprilie 2015
ora 23:10
TVR2
Detectivul băncii
THE BANK DICK - SUA, 1940

Telecinemateca

Regia: Edward F. Cline

Cu: W.C. Fields, Cora Witherspoon, Una Merkel

*Comedie. Egbert Souse, un pierde-vară cu puternice înclinaţii bahice, îşi petrece mai tot timpul prin baruri, ca să scape de cicăleala familiei. Viaţa lui se transformă într-o comedie absurdă când, contribuind fără să vrea la prinderea unui hoţ, este angajat paznic la banca pe care tâlharul o jefuise.

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
ora 08:05
TVR1
Maria Mirabela în Tranzistoria
MARIA MIRABELA ÎN TRANZISTORIA

Filmul continuă aventurile Mariei şi Mirabelei, de data aceasta într-o lume imaginară din interiorul televizorului. Personajele animate ies dintr-un tablou în dormitor: un fluture şi un licurici le caută pe fetiţe, dar sunt atacaţi de "faraziţi". Dan, un electronist priceput, repară televizorul şi alungă faraziţii.

România, 1989

Regia: Ion Popescu Gopo

Cu: Ioana Moraru, Adriana Cucinschi

Se difuzează sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 14.00.

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
ora 14:00
TVRi
Domeniul mangustelor
MEERKAT MANNOR: THE STORY BEGINS , SUA - Marea Britanie, 2008

Regia: Chris Barker, Mike Slee

Povestitor Whoopi Goldberg

Family. Povestea unei familii de suricate care trăiesc în deşertul Kalahari din Africa de Sud.

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
ora 20:10
TVR2
Premiera, film
PREMIERA

Comedie. Ecranizare a piesei "Travesti" de Aurel Baranga. Pe scena Teatrului Contemporan se pregăteşte premiera spectacolului "Travesti", iar directoarea Alexandra Dan se împarte cu greu între îndatoririle administrative şi repetiţiile la care trebuie să participe, ca actriţă. La toate astea se adaugă nemulţumirile soţului neglijat şi şicanele "tovarăşilor" de la minister. Pe scurt, Alexandra va avea parte de câteva zile extrem de complicate...

România, 1976

Regia: Mihai Constantinescu

Scenariul: Aurel Baranga

Cu: Carmen Stănescu, Radu Beligan, Toma Caragiu, Dem Rădulescu

Se difuzează sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 22.00.

Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
ora 22:00
TVRi