Salvation Boulevard
Salvation Boulevard - SUA, 2011

Regia George Ratliff

Cu: Pierce Brosnan, Marisa Tomei, Greg Kinnear

* Comedie. Pastorul Dan Day îl ucide din greşeală pe doctorul ateu Paul Blaylock. De teamă că reputaţia şi, în ultimă instanţă, întreaga sa viaţă vor fi distruse, Dan hotărăşte să facă în aşa fel încât accidentul să pară o sinucidere. Din păcate pentru el, Carl, unul dintre membrii parohiei, este martor al nefericitei întâmplări.

Duminică, 24 August
ora 00:10
TVR1
Scena
PLATFORM/ZHANTAI - Hong Kong, China, 2000

Regia: Zhangke JiaCu: Hongwei Wang, Tao Zhao*Premiul Special la Festivalul de Film de la Veneţia 2000

*Dramă. Povestea unei trupe de teatru de amatori din provincia chineză Shanxi, al cărei destin îl oglindeşte pe cel al întregii ţări, într-o perioadă plină de schimbări sociale şi economice. De la spectacolele închinate liderului Mao Zedong, până la cele în care influenţele occidentale devin vizibile, actorii străbat dificilii ani '80 aducând pe scenă frânturi din realitatea contemporană lor.

Duminică, 24 August
ora 00:30
TVR.RO
Cuibul Salamandrelor
Cuibul Salamandrelor - România, 1978

Regia Mircea Drăgan

Cu: Gheorghe Dinică, Stuart Whitman, Radu Beligan

Aventuri. Pe un câmp petrolifer din Sahara are loc explozia unei sonde, în urma unui sabotaj al concurenţei. Incendiul izbucnit este stins cu ajutorul unei echipe româneşti de intervenţie, "Salamandrele", condusă de George "Salamandră".

Duminică, 24 August
ora 14:10
TVR2
Toamna bobocilor
Toamna bobocilor - România, 1975

Regia Mircea Moldovan

Cu: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru

Comedie. După terminarea facultății, trei absolvenți - Mariela, profesoară de franceză, Ovidiu, medic, şi Geo, inginer agronom - pornesc fără să se cunoască spre localitatea Viișoara, unde au primit posturi prin repartiție. Acolo, însă, vor da piept cu mai-marii satului, care-i primesc cu răceală şi nu sunt pregătiţi să aibă încredere în ideile "prospăturilor".

Duminică, 24 August
ora 20:10
TVR2
Arbitraj
ARBITRAGE - SUA, 2012

Regia Nicholas Jarecki

Cu: Richard Gere, Susan Sarandon, Laetitia Casta, Tim Roth

*Thriller. Robert Miller, unul dintre marii magnaţi ai finanţelor new-yorkeze, având deopotrivă o carieră şi o viaţă de familie exemplare, pare întruchiparea desăvârşită a visului american. Dar, dincolo de aparenţa strălucitoare, Miller se simte cu spatele la zid: trebuie să-şi vândă imperiul aparent prosper, înainte de a se descoperi amploarea fraudelor care îl vulnerabilizează. În plus, viaţa sa personală e complicată de relaţia cu o tânără franţuzoaică, proprietara unei galerii de artă…

Duminică, 24 August
ora 21:10
TVR1
Eu când vreau să fluier, fluier
Eu când vreau să fluier, fluier – România, 2010

*Premiul Ursul de Argint – Premiul Juriului, la Festivalul de Film Berlin 2010*Premiul Zilelor Filmului Românesc - TIFF 2010Regia Florin Şerban. Cu: Ada Condeescu, George Pistereanu*Dramă. După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors după mult timp din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana, venită în practică la penitenciar.

Luni, 25 August
ora 00:10
TVR2
În pom
SUR UN ARBRE Perché - Franţa-Italia, 1971

Regia Serge Korber

Cu: Louis de Funès, Geraldine Chaplin, Olivier de Funès

* Comedie. Henri Roubier, un celebru industriaş francez, se întoarce mulţumit spre casă, după semnarea unui important contract în Italia. Prins într-un ambuteiaj, el ia-vrând-nevrând-doi tineri autostopişti, un bărbat şi o femeie. Înfuriat de situaţie, Henri ratează un viraj, plonjând cu maşina pe coroana unui pin, suspendat între cer şi mare…

Luni, 25 August
ora 21:10
TVR1
Împotriva vântului
DES VENTS CONTRAIRES - Franţa, 2011

Regia: Jalil Lespert

Cu: Benoit Magimel, Audrey Tautou, Isabelle Carre

Dramă. Scriitorul Paul Anderen constată într-o zi că soţia i-a dispărut brusc, fără nicio explicaţie. După un an de căutări zadarnice, bărbatul îşi ia cei doi copii şi se mută de la Paris în Bretania, încercând să se distanţeze de locurile care-i stârnesc amintiri dureroase. Chinuit de întrebări fără răspuns, Paul îşi dă seama că nu va putea începe o viaţă nouă până când nu va afla ce s-a întâmplat cu soţia lui.

Miercuri, 27 August
ora 20:10
TVR2
Neds-Găştile din Glasgow
NEDS-Marea Britanie-Franţa-Italia, 2010

Regia Peter Mullan

Cu: Conor McCarron, Greg Forrest, Joe Szula

Dramă. Înconjurat de colegi violenţi, dintre care unii, membri ai unor găşti de cartier, de profesori abuzivi, neglijat de părinţi şi lipsit de modele la care să se raporteze, un adolescent studios, dar aflat într-o stare de abandon emoţional, se transformă într-un asasin. Redactor Cristina Crăciun

-2 premii la Festivalul Filmului de la San Sebastian-2010: cel mai bun film şi cel mai bun actor (Conor McCarron);

-2 premii BAFTA-Scoţia 2011: cel mai bun scenariu (Peter Mullan) şi cel mai bun film;

-Alte 2 premii şi 5 nominalizări la competiţii internaţionale de film.

Miercuri, 27 August
ora 22:10
TVR1
Cei trei lăncieri din Bengal
THE LIVES OF A BENGAL LANCER - SUA, 1935

Telecinemateca

Regia: Henry Hathaway

Cu: Gary Cooper, Franchot Tone, Richard Cromwell

*Premiul Oscar 1936 pentru cel mai bun regizor-asistent

*6 nominalizări la premiile Oscar 1936

Aventuri. În epoca de glorie a imperiului colonial britanic, o companie de lăncieri staţionată la graniţa de nord-vest trebuie să facă faţă atacurilor rebelilor Afridi. Experimentatul locotenent McGregor şi cei doi tineri recruţi pe care-i ia sub aripa sa vor avea dificila misiune de a apăra onoarea regimentului, în ciuda tuturor piedicilor şi primejdiilor.

Joi, 28 August
ora 20:10
TVR2