Doamne… ce măcel!
CARNAGE - Franţa-Germania-Polonia, 2011

Regia Roman Polanski

Cu: Jodie Foster, Kate Winslet, Chrisoph Waltz

* Dramă. Două cupluri se întâlnesc pentru a avea o discuţie civilizată despre încăierarea băieţilor lor, în urma căreia unul se alesese cu dinţii sparţi. La început conversaţia este cordială, dar pe măsură ce băutura îşi face efectul, atmosfera devine tot mai încărcată. Pe lângă insultele şi comportamentul scăpat de sub control al adulţilor, bătaia copiilor începe să pară o glumă.

Marţi, 27 Ianuarie
ora 23:50
TVR1
Zgomotul şi furia
THE SOUND AND THE FURY - SUA, 1959

Regia: Martin Ritt

Cu: Yul Brynner, Joanne Woodward

Dramă, ecranizare a romanului omonim de William Faulkner. Vieţile membrilor clanului Compson-cândva o familie de vază în Sudul american, acum în prag de ruină-sunt privite din perspectiva tinerei rebele Quentin, care renunţă la şcoală şi aproape că o ia pe urmele mamei sale, fugită de mult de-acasă. Fata e înconjurată de personaje care au devenit palide umbre ale celor ce au fost pe vremuri, iar un unchi sever şi o bătrână servitoare de culoare sunt singurii care ţin pe picioare rămăşiţele familiei.

Miercuri, 28 Ianuarie
ora 20:00
TVR2
Consiliu de familie
CONSEIL DE FAMILLE-Franta, 1986

Regia: Costa-Gavras

Cu: Johnny Hallyday, Fanny Ardant, Guy Marchand.

* Comedie de acţiune. Francois, un puşti care îşi îndrăgeşte foarte mult tatăl e tot mai curios ce « munceşte « acesta alături de prietenul lor de familie Faucon. Cu timpul, Francois va descoperi ca, de fapt, tatăl său şi Faucon se ocupă cu… furturile. Cum se va sfârşi aventura ciudatei sale familii ?

Joi, 29 Ianuarie
ora 00:20
TVR1
A opta zi
LE HUITIEME JOUR - Belgia, Franţa, 1996

Regia: Jaco Van Dormael

Cu: Daniel Auteuil, Pascal Duquenne, Miou-Miou

*Premiul pentru cel mai bun actor-Festivalul de la Cannes 1996 (Daniel Auteuil & Pascal Duquenne)

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

*Nominalizare la premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Daniel Auteuil)

Dramă. Harry e un bărbat singur care se dedică şapte zile din şapte muncii sale. Deşi are o carieră profesională strălucită, viaţa lui socială e un dezastru: soţia l-a părăsit luându-i cu ea pe cei doi copii, pe care Harry îi vede acum foarte rar. Aflat mereu pe drumuri, are tot mai puţine contacte umane reale. Însă totul se schimbă când îl întâlneşte pe Georges, un băiat orfan care suferă de sindromul Down şi care trăieşte doar în prezent. Cei doi bărbaţi, pe care totul îi separă, vor deveni în scurt timp de nedespărţit.

Joi, 29 Ianuarie
ora 20:10
TVR1
Noiembrie
NOVEMBER - SUA, 2004

Regia Greg Harrison

Cu: Courteney Cox, James Le Gros

Thriller. După ce iubitul ei este ucis într-un jaf armat, Sophie Jacobs-o fotografă din Los Angeles-încearcă din răsputeri să depăşească momentele dureroase. În tot acest timp, viaţa ei începe să ia o turnură ciudată, graniţa dintre realitate şi fantezie părând a se destrăma în mod primejdios…

Joi, 29 Ianuarie
ora 23:55
TVR1
Jindabyne
JINDABYNE– Australia, 2006

Regia: Ray Lawrence

Cu: Laura Linney, Gabriel Byrne

Dramă. Stewart Kane, irlandez care locuieşte în oraşul australian şi mare amator de pescuit, pleacă împreună cu câţiva prieteni într-o călătorie pe malul unui râu. Aventura se transformă într-una mai puţin obişnuită când bărbaţii descoperă în apă cadavrul unei fete. Numai că, în loc să se întoarcă imediat în oraş, ei continuă să pescuiască şi raportează descoperirea abia după câteva zile. Claire, soţia lui Stewart, profund tulburată de indiferenţa soţului, îşi pierde încrederea în el şi în relaţia lor.

Vineri, 30 Ianuarie
ora 20:00
TVR1
11:14
11:14 - SUA-Canada, 2003

Regia Greg Marks

Cu: Hilary Swank, Barbara Hershey, Henry Thomas

Dramă. Poveştile a cinci oameni se unesc în mod ciudat în aceeaşi seară, la aceeaşi oră - 11: 14. Cei cinci nu ştiu nimic despre legăturile dintre ei, dar minciunile lor vor duce în cele din urmă la crimă.

Vineri, 30 Ianuarie
ora 23:10
TVR2
Suflete de vânzare
NEEDFUL THINGS - SUA, 1993

Regia Fraser Clarke Heston

Cu: Max von Sydow, Ed Harris, Bonnie Bedelia

Thriller. Într-un orăşel nord-american se deschide un magazin de antichităţi al cărui proprietar se dovedeşte a fi în măsură să-i ofere fiecărui client obiectul pe care acesta şi-l dorise dintotdeauna. În schimb, nu cere bani, ci mici servicii care sfârşesc prin a-i aduce pe localnici în război unii cu ceilalţi.

Ecranizare a romanului omonim al lui Stephen King.

Vineri, 30 Ianuarie
ora 23:45
TVR1
Poveşti arzătoare
BURNING PALMS - SUA, 2010

Regia Christopher Landon

Cu: Zoe Saldana, Paz Vega

Dramă. În Los Angeles, capitala mondială a divertismentului, nu trăiesc doar cei care joacă în filme sau apar pe coperţile revistelor mondene. Oamenii obişnuiţi de aici pot avea şi ei propriile poveşti de viaţă „atinse” de „magia” de la Hollywood în privinţa modului în care vor să le arate celorlalţi că nimic nu este ce pare a fi.

Sâmbătă, 31 Ianuarie
ora 00:40
TVR2
A sosit trupa!
THE GANG'S ALL HERE - SUA, 1943

Regia Busby Berkeley

Cu: Alice Faye, Carmen Miranda, James Ellison

* Comedie muzicală. Andy Mason, tânăr playboy aflat în permisie, o curtează preţ de-o noapte pe cântăreaţa de cabaret Eadie, lăsând-o să suspine îndrăgostită în timp ce el se întoarce pe front. Cei doi se reîntâlnesc după câtva timp, la un spectacol organizat de tatăl lui Andy pentru fiul său, decorat în război, şi sentimentele amândurora ies la iveală.

Adevăratele staruri al filmului sunt numerele muzicale şi coregrafia sofisticată realizate de unul dintre regizorii-vizionari ai Hollywoodului, Busby Berkeley.

Sâmbătă, 31 Ianuarie
ora 09:35
TVR1