calea misterelor
Calea misterelor
MULHOLLAND FALLS – SUA, 1996

Regia Lee Tamahori

Cu: Nick Nolte, Melanie Griffith, John Malkovich

* Thriller

Los Angeles-ul anilor ’40. Corupţia la nivel înalt şi acţiunile bandelor de gangsteri dau de furcă poliţiei. O echipă de patru poliţişti face dreptate cu orice preţ, prin metode dure, încălcând şi legea dacă e nevoie. Moartea unei femei îi va conduce pe urmele unor persoane influente, iar ancheta incomodă este împinsă atât de departe, încât şi armata şi FBI-ul solicită clasarea cazului. Însă şeful echipei de investigaţie ţine morţiş să descopere tot adevărul.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 26 Octombrie 2020
ora 22:10
TVR1
Cocosatul
Cocoşatul
LE BOSSU – Franţa, 1959

Regia Andre Hunebelle

Cu: Jean Marais, Bourvil, Sabine Sesselmann

* Film de aventuri, după romanul cu acelaşi titlu de Paul Feval

Pregătindu-se să părăsească Franţa, cavalerul Henri de Lagardere se opreşte la castelul prietenului său, ducele de Nevers. Când castelul este atacat de către prinţul de Gonzague, care vrea să pună mâna pe averea lui Nevers, Lagardere nu ezită să lupte alături de prietenul său, dar nu reuşeşte să-l salveze de sabia duşmanului. Înainte să moară, Nevers îl imploră să aibă grijă de fetiţa lui, Aurore. După câţiva ani, Lagardere se întoarce din exil, împreună cu Aurore – care s-a transformat într-o frumoasă domnişoară – ca să răzbune moartea lui Nevers. Şi, pentru ca duşmanii să nu-l recunoască, voinicul cavaler se dă drept un biet bătrân cocoşat.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Marţi, 27 Octombrie 2020
ora 22:10
TVR1
Pierduţi în junglă
AGAINST THE WILD 2: SURVIVE THE SERENGETI - Canada, Africa de Sud, 2016

Regia Richard Boddington

Cu: John Paul Ruttan, Ella Ballentine, Jeri Ryan

*Film de aventuri. Veniţi în vizită la tatăl lor care lucrează în Africa, Ryan şi Emma plănuiesc o vacanţă plină de distracţii. Asta până când avionul de mici dimensiuni care-i ducea la destinaţie se prăbuşeşte în Serengeti. Însoţiţi doar de câinele Chinook-un curajos Malamut de Alaska-cei doi copii vor avea de înfruntat pericolele sălbăticiei, dar şi propriile lor spaime.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Miercuri, 28 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR2
The invisible
Invizibil
The invisible - SUA, Suedia, 2007

PREMIERA

Regia: David S. Goyer

Cu: Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden

* Thriller. Victimă a unui atac violent, adolescentul Nick Powell zace inconştient, blocat la graniţa dintre viaţă şi moarte. Invizibil pentru restul lumii, băiatul trebuie să-şi facă simţită prezenţa, pentru a fi salvat înainte ca spiritul lui să treacă definitiv în lumea umbrelor.

XX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Joi, 29 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR2
Bufniţa Cenuşie
GREY OWL – Marea Britanie, Canada, 1999

Regia: Richard Attenborough

Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene

*Dramă

Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de Bufniţa Cenuşie. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 30 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR1
The barber of Siberia
Bărbierul din Siberia (II)
The barber of Siberia - Rusia, Franţa, Italia, 1998

*Partea a doua

Regia: Nikita Mihalkov

Cu: Julia Ormond, Oleg Menşikov, Richard Harris

*Dramă. Springfield-SUA, 1905. O mamă îi scrie fiului ei, elev la o prestigioasă academie militară americană, pentru a-i dezvălui secretul bine păstrat al naşterii sale…

În 1885, americanca Jane Callahan călătoreşte în Rusia, ca asistentă a excentricului inginer Douglas McCracken, inventatorul unui dispozitiv de tăiat copaci, pentru construcţia căruia încearcă să obţină sprijinul financiar al Marelui Duce. În timpul acestei călătorii pline de neprevăzut, Jane îl cunoaşte pe tânărul ofiţer Andrei Tolstoi, cu care împărtăşeşte pasiunea pentru muzica de operă şi care se îndrăgosteşte până peste cap de frumoasa străină. Întâlnirea lor va avea consecinţe dramatice pentru vieţile amândurora.

XX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 20:10
TVR2
Colierul de turcoaze
România, 1986

Regia Gheorghe Vitanidis

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh

*Aventuri

Împuternicitul băncilor vieneze şi fiica acestuia sunt răpiţi, iar domnitorul Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite că-i va salva în şapte zile. Răpitorii pot fi dibuiţi numai de Mărgelatu şi prietenul său Buză-de-Iepure.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR1
Carmen Galin, Ilustrate cu flori de câmp
Ilustrate cu flori de câmp
România, 1975

Regia şi scenariul: Andrei Blaier

Cu: Draga Olteanu Matei, Eliza Petrăchescu, Carmen Galin, Elena Albu, Dan Nuţu, Gheorghe Dinică

*Dramă. Laura se află într-o situaţie disperată: se iubeşte cu un bărbat însurat cu care a rămas însărcinată şi care îi promite zadarnic că va divorţa. Pentru a scăpa de copil nu există decât o soluţie: avortul provocat. O cunoştinţă din provincie îi recomandă o moaşă care face asemenea servicii. Operaţia urmează să aibă loc chiar în casa acesteia, unde Laura o cunoaşte pe Irina, fiica moaşei, o fată cam de aceeaşi vârstă cu ea care încearcă să o convingă să renunţe. Tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

* 1975 - ACIN – Premiile pentru regie - Andrei Blaier, pentru interpretare feminină - Draga Olteanu Matei, pentru interpretare masculină - Gheorghe Dinică, pentru costume Ileana Oroveanu

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 23:00
TVRi
Un om la locul lui film
UN OM LA LOCUL LUI
România, 2018

Regia: Hadrian Marcu

Cu: Ada Galeș, Mădălina Constantin, Bogdan Dumitrache, Adrian Titieni, Valeriu Andriuță

Dramă

Petru este inginer de foraj într-o companie multinațională și se pregătește să se căsătorească cu iubita sa, care e însărcinată. Viața sa aparent liniștită este complet bulversată atunci când o colegă cu care Petru a avut o relaţie își pierde un picior într-un accident de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe, în timp ce a ei pare a se fi sfârșit.

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 23:00
TVR3
Divorţ din dragoste
România, 1991

Regia: Andrei Blaier

Cu: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Gheorghe Dinică

*Comedie. După căsătorie, Angela şi Dan constată cu stupoare că intimitatea le este invadată de străini, printr-un ordin absurd al Spaţiului Locativ, care cere ca proaspătul cuplu să cedeze o cameră din apartament în folosul unei persoane necunoscute. Singura soluţie pentru a rămâne singuri în propria lor casă este... divorţul. Însă în luptele de la tribunal, divorţul ia o întorsătură neaşteptată.

* 1992 - Costinești - Premiul pentru cel mai bun rol masculin - Horaţiu Mălăele

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI  (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 00:00
TVRi
Urgia
Urgia
România, 1977

Regia: Andrei Blaier, Iosif Demian

Cu: Gheorghe Cozorici, Luiza Orosz, Nicolae Praida

*Dramă. Un sat este declarat oraş şi toată lumea ia parte la festivităţi. Numai că, în toiul petrecerii, îşi face apariţia un bărbat în vârstă, vlăguit de ani şi de boli. Pare că nimeni nu-l cunoaşte, dar el se dovedeşte a fi un sătean pe care toţi îl credeau ucis în război, în urmă cu 30 de ani.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 13:10
TVR2
Ilustrate cu flori de câmp
Ilustrate cu flori de câmp
România, 1975

Regia: Andrei Blaier

Cu: Carmen Galin, Draga Olteanu Matei, Elena Albu, Eliza Petrăchescu*Dramă. Laura, o tânără bucureşteancă, rămâne însărcinată cu iubitul ei, care, însurat fiind, îi propune să avorteze până se vor rezolva problemele sale familiale. Fata ajunge într-un orăşel de provincie, unde locuieşte o moaşă care face întreruperi de sarcină pe ascuns. Este întâmpinată de Irina, fiica "intermediarei", cu care se împrieteneşte şi care o conduce în casa unde va avea loc intervenţia. Numai că tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 20:10
TVR2
Selma
Selma
Selma - Regatul Unit, SUA, 2014

Regia: Ava DuVernay

Cu: David Oyelowo, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, Carmen Ejogo, Tim Roth

*Premiile Oscar, Globul de Aur şi Grammy pentru cea mai bună melodie originală de film („Glory”, compusă de John Legend)

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film

*3 nominalizări la Globurile de Aur

*5 nominalizări la premiile Independent Spirit

* Dramă. Deşi Legea Drepturilor Civile din 1964 eliminase oficial segregarea rasială, persoanele de culoare continuau să fie discriminate în statele americane din sudul ţării, interzicându-li-se dreptul la vot. În 1965, oraşul Selma din statul Alabama a devenit, timp de câteva luni zbuciumate, un adevărat câmp de bătălie. În ciuda opoziţiei violente, pastorul Dr. Martin Luther King Jr. şi colaboratorii săi au dus o campanie plină de curaj, care a culminat cu un faimos marş între oraşele Selma şi Montgomery, în martie 1965. Eforturile militanţilor l-au determinat pe preşedintele Lyndon Johnson să promulge, în acelaşi an, Legea Dreptului la Vot.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR2
bruc
Legenda lui Bruc
BRUC LA LLEGENDA - Spania, 2010

Regia Daniel Benmayor

Cu: Vincent Perez, Juan Jose Ballesta, Astrid Berges-Frisbey

*Film de acţiune

Spania, iunie 1808. Armata lui Napoleon suferă prima înfrângere din războiul împotriva armatelor spaniole, după ce un tânăr toboşar, pe nume Bruc, s-a folosit de ecoul din munţi pentru a-i speria şi a-i pune pe fugă pe soldaţii francezi. Napoleon cere capul îndrăzneţului toboşar, aşa că Alain Maraval, căpitanul gărzilor imperiale, îşi adună oamenii şi porneşte să-l vâneze pe Bruc.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 02 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR1
Fanfan La Tulipe
Fanfan La Tulipe - Franţa-Italia, 1952

Regia Christian-Jaque

Cu: Gerard Philipe, Gina Lollobrigida, Genevieve Page

* Aventuri

Fermecătorul Fanfan la Tulipe se înrolează în armata regelui Ludovic al XV-lea pentru a scăpa de o căsătorie nedorită, mai ales că Adeline, fiica sergentului recrutor, pretinzând că e o ţigancă ghicitoare, îl convinge că destinul lui e să devină ginerele regelui. Falsa profeţie pare gata a se împlini când Fanfan le salvează pe prinţesă şi pe doamna de Pompadour de bandiţii care le atacaseră. Dar apropierea de fiica regelui se dovedeşte periculoasă. Surprins de gărzi în palatul regal, Fanfan e condamnat la moarte şi puţin lipseşte să nu fie executat.

- Ursul de Argint la Festivalul Internaţional al Filmului de la Berlin-1952;

- Premiul pentru regie (Christian-Jaque) la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes-1952.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

Marţi, 03 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR1
TVR +
Canalul TVR YouTube