Angel
Angel - SUA, 1937

Regia Ernst Lubitsch

Cu: Marlene Dietrich, Herbert Marshall

Comedie. Lady Maria “Angel” Barker, soţia oarecum neglijată a unui diplomat britanic, pleacă singură în vacanţă şi decide să-şi condimenteze viaţa luându-şi un amant. Din păcate pentru ea, soţul se împrieteneşte cu amantul, pe care-l invită la reşedinţa familiei.

Miercuri, 26 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Sherlock Holmes
SIR ARTHUR CONAN DOYLE'S SHERLOCK HOLMES - SUA, 2010

Regia Rachel Goldenberg

Cu: Ben Syder, Gareth David-Lloyd, William Huw

Acţiune. Aflat la anii senectuţii, Watson are în sfârşit curajul de a povesti una dintre cele mai extraordinare aventuri ale sale alături de celebrul detectiv: anihilarea unui periculos, chiar diabolic om de ştiinţă. Aflaţi pe urmele inventatorului, cei doi detectivi au avut de luptat cu monştrii creaţi de acesta, care deveniseră o ameninţare pentru toţi londonezii, inclusiv pentru regină !

Vineri, 28 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Vieţi paralele
WHEN A MAN FALLS IN THE FOREST- Germania, Canada, SUA, 2007

Regia: Ryan Eslinger

Cu: Sharon Stone, Dylan Baker, Timothy Hutton, Stacie Bono

*Dramă. Trei foşti colegi de liceu se regăsesc într-un moment în care disperarea începe să le cuprindă vieţile. Cu toţii încearcă să facă faţă alegerilor din trecutul lor, dar felul în care îşi rezolvă problemele şi dilemele devine curând autodistructiv.

Vineri, 28 Noiembrie
ora 23:10
TVR2
Despărţiţi, împreună
TUAN YUAN/APART TOGETHER - China, 2010

Regia Quan'an Wang

Distribuţie: Lisa Lu, Feng Ling

Dramă. Liu a fugit din China în 1949 şi s-a refugiat în Taiwan. După 50 de ani, se întoarce la Shanghai ca s-o regăsească pe Qiao, iubirea lui din tinereţe, pe care o părăsise pe când era însărcinată. Numai că, între timp, Qiao s-a căsătorit, are o familie, iar timpul nu poate fi dat înapoi...

*Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu - Festivalul de Film de la Berlin 2010.

 

Sâmbătă, 29 Noiembrie
ora 00:40
TVR2
Departe de casă
SOUTHERN CROSS - Australia, 2004

Regia: Mark Defriest

Cu: Yeung-Ming Tan, Raegan-Louise Perreau, Bill Kerr

*Dramă, aventuri. Liang şi Bo, copiii orfani ai unei imigrante chineze, fug dintr-o tabără de refugiaţi din vestul Australiei, plănuind să ajungă la rudele lor din Perth. Generozitatea străinilor întâlniţi pe drum se dovedeşte salvatoare, de-a lungul unei călătorii palpitante, dar deloc uşoare.

Sâmbătă, 29 Noiembrie
ora 10:10
TVR2
Prieteni pe viaţă
FRIENDS FOR LIFE - SUA, 2008

Regia Michael Spence

Cu: Michael Flynn, Jimmy Chunga

Aventuri. După ce-şi pierde soţia, Jim, un avocat experimentat, renunţă la meseria care l-a consacrat şi se retrage în orăşelul tihnit al soţiei sale, având drept companion tăcut o lupoaică prietenoasă. Dar doliul lui Jim este întrerupt de moartea lupoaicei, care lasă patru pui în urma ei. Nevoit să le salveze viaţa nobilelor animale, Jim îşi va salva propria viaţă.

Sâmbătă, 29 Noiembrie
ora 14:10
TVR2
Nicholas Nickleby
Nicholas Nickleby - Marea Britanie, SUA, 2002

Regia: Douglas McGrath

Cu: Charles Hunnam, Anne Hathaway, Christopher Plummer, Romola Garai

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film

*Nominalizare la premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună actriţă (Romola Garai)

Dramă, ecranizare a romanului omonim de Charles Dickens. Când tatăl îi moare pe neaşteptate, se trezeşte cap de familie la 19 ani, nevoit să aibă grijă de mama şi de sora lui. Descoperind că domnul Nickleby şi-a pierdut întreaga avere, familia călătoreşte la Londra pentru a-i cere sprijin unchiului Ralph, fratele răposatului. Departe de a fi un suflet caritabil, acesta încearcă să-şi exploateze rudele; îl antipatizează din prima clipă pe Nicholas, trimiţându-l să se angajeze învăţător la o şcoală izolată, din nordul Angliei, condusă de un tiran pe nume Squeers. După multe experienţe nefericite, Nicholas părăseşte internatul împreună cu prietenul său Smike, începând lungul drum înapoi spre Londra, pentru a-şi regăsi mama şi sora.

Sâmbătă, 29 Noiembrie
ora 20:10
TVR2
Triunghiul dragostei
THE EDGE OF LOVE - Marea Britanie, 2008

Regia John Maybury

Cu: Keira Knightley, Sienna Miller, Matthew Rhys

Dramă. Reîntâlnirea după zece ani a poetului Dylan Thomas cu Vera, iubirea lui din adolescenţă, reaprinde flacăra pasiunii între ei. Dylan este acum însurat dar, în ciuda statutului lor de rivale, cele două femei leagă o surprinzătoare prietenie. Soţia lui Dylan îi acceptă acestuia spiritul aventuros atâta vreme cât şi ea îşi acordă plăcerea unor mici escapade. Însă legătura cu Vera este diferită şi, într-o oarecare măsură, primejdioasă.

Sâmbătă, 29 Noiembrie
ora 23:30
TVR2
Fay Grim
FAY GRIM - SUA, 2006

Regia Hal Hartley

Cu: Parker Posey, Jeff Goldblum

Thriller. Un agent CIA îi cere lui Fay Grim, al cărei soţ dispăruse de şapte ani, să recupereze de la Paris jurnalul acestuia din urmă. Informaţiile din jurnal sunt vitale pentru securitatea Statelor Unite, aşa că femeia se trezeşte dintr-o dată adânc implicată în lumea spionajului internaţional.

Duminică, 30 Noiembrie
ora 00:10
TVR1
Iarba verde de acasă
România, 1977

Regia: Stere Gulea

Cu: Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Vasile Niţulescu

*Dramă. Ştefan Corici, tânăr profesor de matematică, refuză un post confortabil la oraş, obţinut prin intervenţia viitorului socru, şi pleacă să lucreze la şcoala din satul natal. Acolo găseşte o gospodărie părăsită: mama a murit, tatăl munceşte pe şantier. După greutăţile începutului, responsabilitatea repunerii pe picioare a gospodăriei, precum şi contactul cu inocenţa şi puritatea copiilor, îi dau sentimentul că n-a făcut deloc o alegere rea.

Duminică, 30 Noiembrie
ora 14:10
TVR2