Legionarul, cu Jean-Claude Van Damme, la TVR1 | VIDEO

TVR1 | Marţi, 28 Septembrie 2021
Urmăriți vineri, 1 octombrie, de la ora 22.10, un film de acțiune din 1998, în regia lui Peter MacDonald, în care Van Damme interpretează un rol total diferit celor din filmele care l-au consacrat.

Legionarul este unul dintre puţinele filme în care Jean-Claude Van Damme nu face demonstraţie în artele marţiale. Criticii îl consideră unul dintre cele mai bune ale actorului – în care acesta face dovada întregii sale profunzimi în interpretare.

Rolul său din Legionarul a surprins pe mulţi, pentru că demonstrat că Van Damme este un actor cu valenţe multiple, talentat şi în partituri de compoziţie. De altfel, în interviurile acordate după lansarea filmului, Jean-Claude Van Damme declara că Legionarul este filmul la care ţine cel mai mult.

(w640)

Filmul de acţiune începe în 1924, la Marsilia, unde boxerul Alain Lefevre refuză să piardă un meci aranjat în favoarea unei bande de gangsteri şi devine ţinta furiei acestora după ce-l împuşcă pe fratele şefului mafiot. Căutând disperat un plan de salvare, Alain se înrolează în Legiunea Străină şi este trimis în Africa de Nord, să apere Marocul de rebelii berberi. În timpul antrenamentelor dure din deşert, se împrieteneşte cu Luther, un afro-american care a îndurat injustiţia rasială în ţara lui, cu Mackintosh, fost maior britanic, şi cu Guido, un tânăr italian naiv. Cei patru bărbaţi găsesc sprijin şi o rază de speranţă în prietenia care-i leagă, dar ştiu cu toţii că singurul mod de a scăpa din Legiune va fi să supravieţuiască luptelor cu berberii mult mai numeroşi.

TVR1 - vineri, de la 21.10

LEGIONARUL (LEGIONNAIRE – SUA, 1998)
Regia: Peter MacDonald
Cu: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Nicolas Farrell, Jim Carter

 

TVR +
Canalul TVR YouTube