loader
Foto

Galerie foto

Întrebări şi răspunderi despre Legea 544/2001, la TVR 1

Violeta Alexandru, ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, a fost  invitata Monicăi Ghiurco la Întrebări şi răspunderi de la TVR 1 şi TVR+. M iercuri, 28 septembrie , de la ora 19.15.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Legea 544/2001 garantează accesul liber şi neîngrădit la informaţii. Este dreptul tău să ai acces la informaţii de interes public. Foloseşte-l!” este îndemnul campaniei demarate de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. Ce fel de informaţii putem solicita? Ce informaţii sunt exceptate? Violeta Alexandru, ministrul delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, ne oferă mai multe informaţii la emisiunea Întrebări şi răspunderi de la TVR 1 miercuri, 28 septembrie. Întrebări şi răspunderi este moderată de Monica Ghiurco şi poate fi vizionată începând cu ora 19.15.

(w882)

Orice persoană are dreptul de a căuta, de a primi şi de a face cunoscute orice informaţii de interes public. Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a demarat campania "Ziua internaţională a dreptului de a şti", iar ministrul Violeta Alexandru explică, la Întrebări şi răspunderi, cum putem avea acces la informaţiile de interes public şi de ce este importantă această campanie.

La Întrebări şi răspunderi, telespectatorii TVR 1 asistă la o dezbatere pe teme social-cetăţeneşti de actualitate, în care Monica Ghiurco şi invitaţii săi, poziţionaţi diferit faţă de subiectul de discuţie, pun întrebări, caută răspunsuri, dar şi... răspunderi. Principalul rezervor de subiecte este domeniul social-cetăţenesc, prioritate având controversele, fără a ignora însă criteriul relevanţei pentru public. Invitaţii sunt reprezentanţi ai autorităţilor, la nivel cât mai înalt, specialişti, condiţia esenţială pentru a participa fiind expertiza în raport cu tema de discuţie. Emisiunea cuprinde reportaje, opinii relevante, reportaje de stradă, materiale de arhivă.

foto: Agerpres, TVR

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...