loader
Foto

Întâlnire cu scriitori, pictori şi muzicieni, la "A doua Românie"

Corina Dobre și echipa emisiunii "A doua Românie" v-a invitat să revedeți joi, 29 iulie, de la ora 21.00, o ediţie despre realizările şi proiectele românilor de pretutindeni.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

"Imigrantul planetei" este titlul unui volum de versuri lansat recent în oraşul vânturilor, la Chicago, acolo unde de peste 10 ani locuieşte şi creează Alina Celia Cumpan, poetă, editorialistă şi fondatoare a ONG-ului cultural Authentic Society for Language and Romanian Culture.

(w882) alina Celi

Christian Podratzky este unul dintre muzicienii talentaţi ai României, care a părăsit ţara în anii '90, dar şi-a continuat cariera muzicală în Germania. De-a lungul anilor, a păstrat legătura cu muzicienii din ţară şi cu membrii Diasporei muzicale româneşti, împreună cu care a colaborat. Videoclipul „Străin printre străini“, lansat în pandemie, este rezultatul unei astfel de colaborări.

(w882) Christian

Asociaţia Soleil de l’Est din Franţa are o tradiţie de peste două decenii în promovarea schimbului cultural între Franţa şi ţările din Europa de Est prin intermediul picturii contemporane. Organizează rezindente de artişti, prin care numeroşi pictori români au intrat în contact cu arta şi cultura europeană şi în special cu cea franceză.

„Arta trebuie sa circule pentru a fi cunoscuta…” este credinţa domnului Michel Gavaza, preşedintele asociaţiei.

(w882) Michel Gav

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...