loader
Foto

Galerie foto

„Exclusiv în România” ne poartă pe „drumul Baltagului”, la TVR 1

Cristi Tabără ne-a readus în banca de la şcoală, cu o călătorie pe urmele Baltagului, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

 

Săptâmâna aceasta, la „Exclusiv în România”, Cristi Tabără ne-a  introdus în turismul cultural, pornind totodată o investigaţie.

„Ancheta” sa a avut drept ghid nu o carte de geografie, nu un atlas, nici măcar o hartă, ci un roman. Şi anume, „Baltagul”, de Mihail Sadoveanu.

(w882) Drumul Bal

„Cercetările” emisiunii nu au avut legătură cu locul romanului în manualele şcolare, drumul în Neamţ, pe urmele Vitoriei Lipan, ne-a dezvăluit legătura cu opera lui Sadoveanu. Am descoperit că satele din preajma Văii Bistriţei – la Tarcău, Borca şi pe Drumul Talienilor – merită toată atenţia noastră. Mai multe nu vă spunem, păstrăm suspansul şi secretul până sâmbătă, ora 18.00.

(w882) Sabasa

(w882) Chilia Par

Pentru a mai potoli curiozitatea, aflăm că, la Petru Vodă, echipa TVR a regăsit amintirea părintelui Iustin Pârvu, în mănăstirile ctitorite de el şi că, la poalele muntelui, ne va delecta simţurile cu un pui pe sare rumen, însoţit de legendele locului.

(w882) La Crucea

Misterul se va risipi, sâmbătă, 25 noiembrie, ora 18.00, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...