loader
Foto

Interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, în emisiunea "E Vremea Ta!"

Interviul oferit de prof. Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură, a fost difuzat la TVR 2, duminică, 5 mai, și  sâmbătă 11 mai, în cadrul Retrospectivei ”E vremea Ta”, de la TVR INFO.

 

Cu toţii ne dorim să trăim într-un mediu urban mai armonios, cu oraşe verzi în care să ne bucurăm de diversitatea plantelor şi de zone  cu aer mai curat. Între 12 şi 16 mai, Palatul Parlamentului din Capitală va găzdui Congresul European de Horticultură, un eveniment amplu organizat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Societatea Română de Horticultură și care beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului București, a Senatului României, a Camerei Deputaților, a Ministerului Educației, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Afacerilor Externe și a Băncii Naționale a României.

(w882)

"E Vremea Ta!" a pregătit interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, care se va desfăşura între 12 şi 16 mai în Capitală. Interviul oferit de Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură a fost difuzat pe TVR 2, duminică, 5 mai și poate fi urmărit și sâmbătă 11 mai, în cadrul Retrospectivei E Vremea Ta, de la TVR INFO. ​În edițiile de vineri, al căror realizator este Roxana Iordache, emisiunea "E Vremea Ta!" difuzează „Rubrica de Horticultură”.

Organizarea Congresului European de Horticultură în România ca a cincea țară organizatoare, constituie o oportunitate deosebită pentru educație și cercetare. Aducerea acestui eveniment internațional în România oferă studenților, profesorilor și profesioniștilor acces la experți și la inovații de top în domeniul agronomic și al horticulturii. Participarea la congres contribuie la schimbul internațional de idei și la promovarea conceptelor europene de transformare a mediului urban, în orașe verzi. Pentru prima dată în istoria acestui eveniment remarcabil, va avea loc și un simpozion despre Istoria Horticulturii.

(w882)

Congresul European de Horticultură se organizează din patru în patru ani, iar edițiile precedente au fost găzduite de Germania (Stuttgart - 2021), Grecia (Chania - 2016), Franța (Angers - 2012) și respectiv, Austria (Viena - 2008).

Echipa emisiunii "E Vremea Ta!"

Realizatorii ediţiilor zilnice: luni - Cristina Dănilă, marţi şi miercuri - Laurenţiu Mandu, joi - Adrian Bănuţă, vineri şi duminică – Roxana Iordache, sâmbătă - Raluca Arvat. Retrospectivei E Vremea Ta, realizată de Alina Pagu, sâmbăta, TVR Info.

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3, duminică, 26 mai, ora 20.00, și la TVR Internațional, de la ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

Către spectacolul arhitectural în diversele lui forme. Cu arhitectul Teodor Frolu, la „Nocturne”, pe TVR 1

Molipsit pe viață de bucuria de a face lucruri pe care să le împărtășească celor din jur! Om al visurilor, al ideilor, dar și al faptelor, ...

„Atât de încordat, încât uiți să respiri”. Thrillerul danez „Vinovatul”, lăudat la festivaluri de film prestigioase, în 20 mai, la TVR Cultural

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, telespectatorii pot urmări thrillerul „Vinovatul” (Danemarca, 2018) și dramele „Dirijorii tăcerii” (România, ...